Round III

Väder Tone på tv4 har obehagligt lång hals? Undra om hon har besvär? Annars så har ja avnjutit nästan hela 4 dagar i hemmets fridfulla vrå, vilket har varit en fantastisk upplevelse. Hade ja kunnat sova fullt ut på min högra sida med så hade det vart i närhet till perfektion=) När ja låg inne med blodpropp, bakterier i blodet, hög feber å det tredje med det sjunde dom senaste två veckorna,  så fick ja ett underligt behov av nudlar? Detta behov har ja tillfredställt med råga under dessa dagar vill ja lova. Ja vill ta av mej hatten å tacka asiaterna som uppfann denna fantastiska maträtt. Den är inte bara god, utan även fantastiskt lättlagad. Sen att den går å tillreda i en grisblink är junte fy skam heller. Dom är inte ibet dom där asiaterna=)

Idag fick ja knalla hit te sjukan vid sju snåret för å ta prover, vilket blev en intressant upplevelse. Proverna togs nämligen av en nyexaminerad sjuksköterska, eller heter det sjukskötare om det är en karl? Noga i Karlskoga. Första försöket att träffa blodkärlet gick i stöpet, å andra gick la sådär. Kärlet träffades, men mot slutet så sprängde det så inni baljan så ja hade nog föredragit en tarmsköljning med klorin å lut. Sen svullna armvecket upp å ömmar nu rekorderligt. Sen vid nio var det dax för en ny CVK, nummer 3 i ordningen. Även denna fördes in i bröstkorgen av en ny talang till läkare. Det tog längre tid än dom tidigare två å det rotades rejält under nyckelbenet innan allt satt på plats. Det känns kan ja säga nu när bedövningen har släppt. Men detta bjuder ja på. Den främste läkaren i landet körde in sin första nål i någon han/hon med. Övning ger färdighet. Jag är bara tacksam att dessa individer utbildar sej till det dom gör. Hade det inte funnits sånna människor så hade ja kanske inte orkat suttit upp å skrivit dessa rader i detta nu. So keep up the good work!!
Sen att han glömde raka bringan innan han satte dit det enorma plastplåstret är ett senare bekymmer när dom ska byta detta. Ja får se det som en gratis brasiliansk vaxning=)Som dom flesta i min närhet vet så har min lellebror blivit berövad på sin frihet i en månad pga av att en 11 år äldre man inte är man nog att ta emot en "bitchslap". I brist på socialt umgänge under denna månad kan min bror då experimentera lite med sitt utseende. Han beslutade att raka håret å låta skägget växa, just for the hell of it=) Ska bli intressant å se slutresultatet i slutet av månaden=) Anyhow, med den rakade hjässan kan man nästan se att vi är bröder. Beldbevis kommer här.Nu sitter ja inväntar aftonens dunkel, ty Tengil anländer med ännu en omgång med cellgifter. Nu återstår det å se om trenden med det allmänna välmåendet håller i sej eller om han hanterar mej med varsamhet denna gång. Så länge äter ja det mesta som kommer i min väg, ifall det inte skulle bli så mycket föda nu på 5 dagar. Vad passar väl inte bättre för själen än en påse med ost hjärtan=) Må kärleken flöda mina vänner, må kärleken flöda=)Be well!

Fridens liljor!

Fridens Domän!!

PERMIS!!! Ja har fått äran att få komma hem till denna fridens domän ett par dagar nu innan Round III drar igång. Å jösses vilken känsla det va å krypa ner i den egna bingen igen. Ja tänkte ja skulle avnjuta ett avsnitt av Vänner enligt tradition innan ja somnade in för natten, men ja hann knappt att sätta på play förrän John Blund kom och landade på mej med en fulltankad airbus. Och som ja sov sen=) Härliga tider!

Mina värden har stigit till ganska normala nu. Mitt immunförsvar beter sej ganska normalt med, ja har nämligen fått en rekorderlig förkylning, för hade ja inte haft nått immunförsvar så antar ja att ja inte hade snorat som ja gör nu. Undra hur mycket snor kroppen kan producera under ett år? Uh, slemmig tanke!?

Till torsdan bär det av te sjukan igen för å sätta in en ny CVK i bröstkorgen på förmiddagen eftersom den andra blev infekterad den med. Så tredje gången gillt! Senare på kvällen drar ogillet igång. Round III!! Undra hur effekten blir den här gången. Andra omgången var ju värre än första, ska bli intressant å se om trenden håller i sej. Ska även bli intressant å se effekten på välmåendet nu när man har en förkylning i kroppen.
Den som lever får se=)

Be Well!!

Fridens Liljor!

Mystery Solved!!

Stoppa pressarna! Håll i hattarna! Sitter ni ner? Ring en vän! Strike a pose! Mysteriet med smärtan i axel/skuldra/nacke/arm är löst!! Efter att ha fått uppleva två underbara dagar/nätter med hjälp av bättre smärtlindrande medicin jämfört med dom dryga två veckorna före med smärta fick ja igår träffa en infektionsläkare. Han konstaterade att CVK:n hade gjort sitt, för den hade börjat vara vid inkörsporten till blodkärlet, så den rök illa kvickt. Helt underbart att vara utan ett tag. Sen hade ja svullnat upp på högersidan halsen pga av infektion, vilket inte är nån värre behaglig upplevelse. Vid åtta snåret igår kväll skickades ja även bort till röntgenavdelningen. Det va ingen vanlig röntgen, utan en sån där man får lägga sej på en brits å så körs man in i en tjock cylinder typ. Fast den här va lite modifierad variant, för det va inget långt "rör" man åkte in i, utan snarare en stor jäkla Donut? Den såg ut så till formen iaf. Jag antar att det är nån typ av skikt röntgen.
Sen fick ja åka tebax till min avdelning å invänta resultatet på detta äventyr. Vid 23 ungefär kommer sjuksköterskan in å förmedlar resultatet. Ja har åkt på en rekorderlig BLODPROPP! Inte konstigt att smärtan har gjort sej påmind. Det tas lite blodprover för att se om min lever är fit for fight för att sätta in en viss blodförunnande medicin. Vilket prov svaren något senare bekräftar att den är. Så fram på småtimmarna där fick ja en spruta med detta välsignade läkemedel.
Eftersom ja ska begagna detta läkemedel nån månad längre än själva cellgiftsbehandlingen så var det nödvändigt för mej att lära mej att ta sprutan själv. Så i morse körde ja solo med sköterskans övervakande öga. Hade ingreppet betygsatts så hade ja nog fått ett VG=)

Ja undrar vad ödet har i sitt sköte här näst. Njursten? Kronisk snuva? En extra tå växer ut? Hand amputation? Nått smaskigt lär det ju vara iaf?

Fridens förtjusande liljor!

Gammal Tandborste!?

Kom ska ja berätta! Ja har en lite bättre nyhet, och en lite sämre. Ja börjar med den lite sämre. Som sagts tidigare så ligger ja ju inne på hospitalet och får antibiotika mot staphylococcer bakterier i blodet. Den behandlingen gick väl som smort eftersom febern hade krupit ner till dom normala temperaturerna hos en homo sapiens. Då, som blixt från klar himmel, fick ja hög feber igår afton som översteg 39 strecket. Som ja har förstått så beror detta på att ja har fått in nån annan rackarns bakterie i blodomloppet som den antibiotikan ja får nu inte biter på. Därför tömdes ja på ett par flaskor blod igår kväll för å göra en odling, så att de lärde i detta läkande hus kan ta reda på vilken bakterie det är som har partaj i mina vener å artärer. Jag har en teori om hur jag har fått in denna bakterie dock. Min egna tandborste. Såg nämligen ett program där dom tog prover från en tandborste som använts i tre veckor ungefär, och så tog dom en ny tandborste och rotade med den i och runt toaletten. Resultatet vart att det va sjuhelsikes mycket mer bakterier på den tre veckor gamla tandborsten än den dom hade rotat med i toan. Milda Matilda!! När bakterien är identifierad så antar ja att ja ska få en antibiotika mot den med i ett par dagar, så "Nilssons Palace Of Love" glider längre å längre bort. Men men...lägenheten finns ju kvar senare med, har hört på ryktes vägar att den saknar mej bara=)

Nu till den lite bättre nyheten. Smärtan i axeln/nacken/skuldran är nästintill obefintlig numera. Så här gick det till. Igår eftermiddag när kvällsskiftet gick på, så gick sköterskorna runt på sedvanligt vis å lät oss patienter få veta att det va just dom som jobbade afton i afton. Det frågades om statusen på det allmänna välmåendet och diverse åkommor. Jag förklarade lite schletet att det va "Same shit, different day" fast skuldran gjorde mer ont idag än vad det gjort någon gång förut. Då frågade den ena sköterskan om dom inte hade styrt upp det där än. Jag svarade nej, å förklarade att ja knaprar panodil och avvaktar och att en sjukgymnast har gjort en del tappra försök, dock utan resultat. Detta tror ja hon fann lite flummigt, för en timme senare kommer hon in med läkarn som till slut förmedlar att jag kan få förmånen att få lite starkare smärtstillande så att ja kan få sova om nätterna och dessutom få träffa en ortoped. Detta virvlande ingripande av sköterskan är ja tacksam över, ja har inte somnat så gott på två veckor. Det var en ren fröjd=)
Idag, om ja fattade saker å ting rätt, så hade den där ortopeden ja skulle få träffa, ändrats till en infektionsläkare. Men det spelar ingen roll, vaktmästarn får gärna komma han med, bara någon kan styra upp min skuldra/axel/nacke;)

Ocharmig reflektion: När man febersvettas å inte har nått hår på huvvet så fastnar kudden.....

Gå i frid!


Flummigt som lim!?

Då har man fått lite nya bud. Vistelsen här på hospitalet kommer fortsätta ett par dagar till för att försäkra sej om att alla bakterier drar dit pepparn växer. Hade ja kunnat, så hade ja gett dom en karta för att guida dom dit lite fortare, men nu är junte det möjligt. En del av mina värden är nu väg upp igen så snart  är det dax för Round III med cellgiftsbehandling. Hade vart lite najs å fått spendera lite tid i "Nilssons Palace Of Love" innan man ska hit igen för å kasta upp å må allmänt crappy. Tror ja får komma hem till helgen iaf. Det som sker, det sker. Ja har ju alltid min el-manövrerade säng och OS på tv:n=)

Annars så är smärtan i axeln/skuldran fortfarande ett mysterium. Jag har dessutom fått nått konstigt "tryck" i högerarmen vid ansträngning. Blodådrorna sväller upp så till den milda grad så att armen skulle kunna ha suttit på Arnold under sina bästa år, medans den andra armen ser ut som den kan sitta på en spinkig å blek streber med näringsbrist. Flummigt som lim? Fortfarande ter sej ingen veta vad det är, så det är bara till å göra det bästa av situationen och....avvakta. Här kommer en metafor.
Om min bil skulle läcka olja någonstans så skulle ja lokalisera läckaget och åtgärda det, jag skulle inte fylla på olja varannan mil eller avvakta å se hur långt ja tar mej på den befintliga oljan innan motorn skär ihop.
Nu lirar ju inte en bil och en människokropp i samma division när det kommer till komplexitet, men ja va tvungen å få ut lite frustration i denna metafor.
Sjukgymnasten var här förut med en märklig mackapär dock. Den skickar el-chocker in i musklerna för att få dem att mjukna  upp, få igång blodflödet och få igång kroppens egna smärtstillande vapen. Jag provade mackapären i en timme förut. Utan resultat dock. Jag antar att man måste köra den ett par gånger för att få tillfredställande effekt. Frän var den iaf.

Annars så hinner man ju med å tänka när man ligger här på detta bygge. Som till exempel, vart kommer uttrycket "Frisk som en nötkärna" ifrån? Varför är nötkärnor så friska? Är dom mer friska än låt säga en äppelkärna? Sen så har vi ju uttrycket "Jag anar ugglor i mossen"? Va handlar den om? Eller "Här ligger det en hund begraven"? Eller "Kors i taket"?
Dom som myntade dessa uttryck först kan inte ha haft alla hönsen hemma? Eller så myntades dom först på den tiden då absinten flödade runtom i europa.

Hur som haver, det är flummigt, flummigt som lim!!

Fridens liljor!

Förundran?

Jag är förundrad över hur vissa människor fungerar. Ligger ju som sagt inne på hospitalet igen, å då har man lite tid till övers för diverse tankverksamhet. Bland annat om människor som måste utsätta sina vänner, nära å kära för nedlåtande kommentarer inför så många som möjligt för att själva må bra. Helst så ska det va så grovt påhopp så att den utsatta blir helt mållös. Det är den ultimata belöningen för dessa människor. Dom mår aldrig så bra som efter en rekorderlig förnedring av någon. Undra hur dessa vilsna själar mår när dom är själva? Inget att hacka på? Hackar dom på sej själva? Och vad är det som har triggat detta vidriga beteende? Fick dom får lite kärlek av sin far som liten? Det enda sätt dom kan få bekräftelse på? Sög dom på tumme för länge? Jag känner två personer som ligger inne med detta genomelaka beteende som ja nyss beskrivit, å ja hoppas dom finner frid i själen nog för att bli goda människor innan dom bankar på pärleporten för den yttersta domen. Ja tänker inte droppa några namn, känns inge bra ursvenskens hungern efter skvaller.

Skvaller förresten, dom som älskar å skvallra är oxå märkliga människor. Vad är det som driver dessa individer att föra "känslig information" vidare? Ett annat märkligt fenomen är att det läggs till lite "fakta" på "informationen" allt eftersom informationen sprids vidare, bara för å "krydda till det lite"? Tror dom att dom blir mer omtyckta av individen som dom för informationen vidare till? Information som dom inte har ett förbannade dugg med å göra ifrån första början. Ja menar, va tjänar dom på att berätta en sak som skulle kunna skada en annan medmänniska? Jag anser det vara ren ondska.

Å så har vi individer som inte kan läsa andra människor. Ja syftar på åsiktsnissarna. Tänk så mycket du vill, tänk själv, å ha så mycket åsikter du vill, men för guds förgätna kula!! Om man inte har på känn vad en person vill höra å inte höra, håll då för böveln käft. Man får ju förvisso alltid ha i åtanke att "Every action, has a reaction" oxå, men personerna som står för reaktionen behöver ju inte dela med sej av den. Skriv ner den istället så har du fått den ur dej, eller så kan man blogga så alla kan se;)

Har förövrigt fått tebax febern av nån konstig anledning, så den planerade aktiviteten på söndagen ligger tyvärr i farozonen. Den kom även en sjukgymnast å klämde lite på mej idag för att försöka klura ut varför ja känner smärta i höger skuldra. Hon kom inte på nått konkret, men lovade att fortsätta doktorera i ämnet, vilket ja är evigt tacksam för. Hon skulle höra av sej igen te måndagen
ÅH!! Vid lunchtid idag dansade Tessan in som en ängel med en gåva från ovan! Sitter ni ner? Det va ÅPPELPAJ å VANILJSÅS!!!! Ja jösses, den damen kan sin sak vill ja lova=) Heder å tack Tessan för den=)Nepp, film, sova, new day to kill!!

Fridens liljor!

Staphylococcer?

När ja lades in i söndags på nytt så togs det ju en del prover, däribland skulle de lärde här på bygget göra nåra odlingar av ett par av dessa prover för å se ifall det frodades nåra bakterier i mitt blodomlopp. Det kan ta ett par dagar innan man ser nått resultat, därför drog dom igång en "allround" antibiotika kur. Vilkent funka som smort, febern sjönk för att till slut sina ut o tomma intet. Det är ju inte alltid att febern beror på bakterier i blodet när man får cellgiftsbehandling, men igår skred läkarn in på mitt rum med beskedet att det dansade runt en typ av staphylococcer bakterier i blodet. Han var lite förundrad över att febern hade mojnat eftersom den antibiotikan ja fått inte biter på denna typ av bakterie. I medecinska termer kanske man kan förklara det som nån typ av placebo effekt, men i min värld så vill ja tro att febern besegrades med ren vilja;)

Hur som haver så började ja få antibiotika som tdligen ska dänga skiten ur denna bakterie igår eftermiddag. Den ska tas 3 gånger om dagen intravenöst istället för tidigare 4. Vilket per automatik betyder att ja får sova drygt en å en halv timma längre på mornarna=) Det är ju fantastiskt=)
Sen har ja åkt på en mystisk smärta inuti höger skuldra, den började i torsdags å blir värre å värre för var dag. Det är ingen här på bygget som ter sej veta vad detta är för fenomen, men ja hoppas det doktoreras inom detta område eftersom smärtan sitter på min "sovsida". Min dygnsryt blir rubbad om ja inte kan somna in på min sovsida. Men det gör inte så mycket, man kan ligga å halvsova till all denna evinnerliga simning som försigår för tillfället i OS=)

Sen måste ja bara dela med mej av en fantastisk upplevelse. Eftersom majoriteten här på avdelningen (patientmässigt) inte längre har kvar så mycket spring i sina ben, så finnes "dusch pallar" i duschutrymmena. Dessa kreationer är en gudagåva! Avslappningen och välbefinnandet blir total!! Sen om det är så miljövänligt å sitta i duschen halva morgonen är en annan sak, men ack så tillfredställande=)

Fridens liljor!

Fever Dog!

Har inte å präntat ner tankar å händelser från min vardag på detta ställe pga följande orsak: Hög feber
Kände mej lite uggen i lördags afton  innan ja hoppade i bingen, tänkte inte mer på det. Vaknar mitt i natten med en extraordinär feberfrossa. Ja tog inte tempen, men dom andra gångerna ja har haft sån frossa har ja haft över 41 graders feber. Vid sådana temperaturer har jag blivit tillsagd av sköterskor å doktorer på sjukan att ja ska höra av mej till avdelnignen eller komma in ögonaböj. Men ja frös för mycket för att gå upp å börja rota fram numret, så ja dängde i mej två panodil i hopp om att febern skulle sjunka. Det gjorde den, såpass så att ja kunde sova iaf. Sen under söndagen låg den runt 38,5 å dansade. Fram på kvällinga steg den igen till 39,7 å det hjälpte inte med panodil heller, så ja fick ta min tandborste å yra in te sjukan där ja blev inlagd för å få antibiotika intravenöst.

Pga mitt oplanerade insjuknande så fanns det inga "singelrum" lediga (måste ligga på sånna pga infektionsrisk) Så ja fick en säng å blev inrullad på doktorns kontor. Vilket va helt okej, lite jobbigt med 4 lysrör i taket som läslampa dock, men annars var det ett rekorderligt rum. Efter en timme eller två så kom personalen in, som iklädda i änglaskrud, med det glädjande beskedet att dom har fixat ett rum åt mej. Å inte vilket rum som helst, utan det finaste rummet på avdelningen. I mina ögon kan det jämföras med den finaste sviten på Grand Hotel=) Egen sluss in till rummet, eget dritjarn på rummet, el-manövrerad säng, egen tv där OS sänds dygnet runt å 3 mål om dagen=)
Efter ett par dagar med antibiotika så har nu febern sjunkit å tempen ligger på en resonabelt normal nivå.

Under dessa dagar framför tv:n å OS så har ja kommit på 3 saker som ja skulle kunna leva utan.

1) Tennis. Vilken fantastisk tråkig sport att titta på. Då är det ju mer upphetsande att glo på oljefärg som torkar. Sen om det är lattjo å lira denna sport är en annan sak.

2) Störande åskådare. Ja kollade även in damernas fotboll, Brasilien mot Nigeria, ganska underhållande fotboll för å va en dam match. MEN! Det satt/stog nån nisse nånstans i publiken å spelade en 20 sekunders lång låt på TRUMPET om och om igen matchen igenom.. 90 MINUTER!!! Denna människa måste ju ha någon slags psykisk deffekt? Det kan ju inte stå rätt till? Tänk folk som satt bredvid denne individ då? Att inte dom ryckte trumpeten ur nävarna på honom å körde upp den i mumindalen på honom är för mej ett under.

3) Kvinnliga fotbolls domare i OS, huvud som assisterande. Har kollat på både Brasilien - Nigeria och Sverige - Kanada, där Sveriges damer gjorde en fantastisk match, men man kan ju börja tro att domarna har lärt sej reglerna på baksidan av ett Corn-Flakes paket!! Det kan endast finnas tre förklaringar på detta otrevliga fenomen. 1, dom är blindare än en mullvad, 2, dom vågar inte blåsa 3, helt inkompetenta. Ja menar, den assisterande vinkade offside när det var försvarande lag som spelade tebax mot egen målvakt. Sen verkar det inte som dom har fått lärt sej att offsiden räknas från det att bollen spelas, å inte när bollen tas emot som dom körde med idag. Å huvuddomaren släppte både solklara straffar som benhårda kapningar. Man tycker ju kanske att dom skulle kunna fixa fram någorlunda kompetenta domare när det är en såpass stor turnering. Sen finns det ju naturligtvis värdelösa manliga domare oxå, men i stora turneringar är dom tämligen få.

Det här börjar bli för lång läsning, jag avslutar.

Fridens liljor!

Uppdatering 080812 kl. 11.25

Ja tror ja kreverar!!! Nu har den där trumpet nissen hittat till dagens match mellan herrarna i USA - Nigeria oxå!!!! Samma 20 sekunders melodi om å om igen!!!!  Han borde ju portförbjudas!!! Eller i alla fall ha fler låtar på reportoaren!! Det är en Nigeria supporter iaf, eftersom han/hon har vart på båda dessa matcher. Då är det inte så konstigt att denna individ orkar använda läpparna till å blåsa i en trumpet 90 minuter om dagen, iaf inte om man ska tro på Hergés illustrationer av dessa individer. Bifogar exempel:

Härliga tider!!

Då har det snart gått en vecka här hemma i "Nilssons Palace Of Love" å det va ett tag sen friden i själen va så stor. Bara att få begagna sin egen toalett med tillbehörande Kalle-Anka pocketar är en sak som annars faller in naturligt i ens vardag, men när man har varit ifrån den i över en månad så förstår man hur mycket man kan sakna ett stycke porslin. Det har väl mycket att göra med att det är lugn å ro här hemma, men ändå=)

Dagarna i frihet, än så länge, har spenderats med å göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Precis som ja ja giller´t. Fick även en gåva här om dagen av min kära moster i form av två formar lasagne å lite "finansiell hjälp"=) Vilket i en ungkarls värld är en kunglig gåva, så den bugar ja å bockar för=)

Mitt immunförsvar är nu åter tryckt i bott, å risk för infektion är överhängande. Med detta i min damm av kunskap trotsade ja ödet å drog på Lars Winnerbäcks konsert igår afton. Eftersom konserten var utomhus så tänkte ja att dom elaka bakteriernas chans att hitta in i mitt blodflöde var mindre än om den hade vart inomhus. Å det gick bra.... än så länge.
Men vilken konsert!!! Jösses! Karln må vara melankolisk, men satan vilka texter han skriver! Å vilken harmonisk musik! Är man inte kär när man kommer till konserten så blir man det då bannemej när man går därifrån. Kanske inte i nån speciell person, men dom där ytterst behagliga känslorna i magen finns där=) Trevligt som få!!

Ett tämligen stort irritationsmoment uppstod under konserten dock. Folk som saknar sunt bondförnuft, lite logiskt tänkande å respekt för sin medmänniska!! Man stog ju lite som packade sillar under konserten igår, men likt förbannat tycker bredvidstående individ att det skulle va en bra idé å tända en cigarett (det vart många under kvällens gång) å förgifta sin omkrets med. Hur i hela fridens rike tänker dom? "Om ja smyger lite så är det nog ingen som märker nått" Dra mej baklänges, sådana människor förtjänar kronisk nageltrång å ansiktsvårtor!!

Förutom dessa förpestande människor i publiken så var det en magisk afton. Bifogar lite bilder här:

  
En kopp java         Gänget
 
Miss Li & Lasse      Lasse

Ja skickar även ett tack till dom trevliga människorna ja va där med för ett trevligt sällskap, It was a night to remember=)

Nu ska ja iväg te sjukan å få nåra påsar blod å trombocyter.

Fridens liljor!

Home Sweet Home!!

Kom ska ja berätta!! Sitter ni ner!? Håller ni i hatten!? JA HAR BLIVIT UTSKRIVEN!!!!!!!!!
Detta lyckans besked fick ja i morse av min gode läkare Ingmar Nilsson vid 10.30 snåret=) Va sa? Nej nej.. inte far min.. läkaren heter så. Han berättade att nu när andra kuren är gjord så vet dom på ett hum hur ja reagerar på behandlingen å behöver inte spendera den kommande isoleringen på avdelningen utan i hemmets lugna vrå. Han sa även att ja hade ett starkt psyke, han hade inte vart med om många som behållt lugnet i dryga månaden som ja gjort. Det tog ja som en komplimang, nått ska man väl ha fått med sej ifrån den första "bergstoppen" man klättrade över=)
Så nu blir det till å hänga i "Nilssons Palace Of Love" tills nästa omgång med cellgifter står för dörren. Ja måste in till sjukan var 4:e dag å få blod dock, men det bryr mej inte i ryggen. Så länge ja får spendera resterande tid inom dessa fridens väggar så spelar det ingen som helst roll.
Själva behandlingen går som på räls nämnde Doktor Nilsson oxå. Strax innan omgång två med cellgifter, så betedde sej min ryggmärg nästan som hos en frisk person, den producerade även friska "produkter" på egen hand. Det ser ja som ett gott tecken, läkarn med för den delen=)

Eftersom mina värden hade stigit radikalt strax innan kur nummer 2 så har dom inte hunnit sjunkit till "isolerings" värden än. Ja är alltså inte så infektions känslig för tillfället.  Därför ska ja imöra, med hjälp av Tessan, fira utskrivningen med å käka en mongolisk buffé för 165 riksdaler. Men det är friheten värd=) Det är nått annat än hospitalets konserverade å osaltade potatisar det vill ja lova=)

Må väl!
Fridens liljor!

Ps. Bifogar en bild på när ja avnjuter en stund i frihet i min fantastiska ställbara fotölj=) Ds.


Ride the wave!!

Då va dä gjort! Round II avklarad, vilken har varit en smula intressantare än Round I. Om det är en trend som ska följas så ser ja verkligen inte fram emot Round III... hualigen. Men men... den dagen, den sorgen=) Nu är det bara till å hoppas att man slipper feber å diverse infektioner så man kan ride the wave of isolation på ett mer humant sätt. Lyckas ja med detta, så har rykten nämligen nått mej att ja får spendera isoleringen i "Nilssons Palace Of Love", lyan alltså, å behöver bara komma in till sjukan när ja behöver blod & trombocyt transfusioner. Å ifall ja blir dålig då natuligtvis. Vilken medecin för själen det skulle va, bara att få sova i sin egen binge är ju guld värd.... ÅH!!... mina egna kuddar!!!! Ja jösses=)
Men detta måste ja troligen vänta på morgondagen för att få svar på, eftersom läkarna lyser med sin frånvaro här på helgerna.

Sen är det ju ett fantastiskt väder vi ligger inne med, i mitt mått mätt iaf. Den där värmeböljan höll ju bannemej å tal kol på en... mer regn å kyla mot mitt fönster I say=)

Måste även dela med av ett litet irritationsmoment, bitterhetsvarning hög=) Då tid är en vara man har rätt mycket utav här på bygget så hinner man med å surfa runt på den världsvida webben en hel del. Och ja har stött på en ett fenomen som för mej är lite utav ett under. Om man läser en karta, visst håller man den rätt för att lättast förstå dess innebörd. När man läser en bok, inte håller man den väl upp å ner? Om man ska kolla på en bild, på låt säga en detaljerad staty, måste man då inte hålla kortet rätt för att riktigt förstå vad det är man ser? Då till irritationsmomentet. På många sidor å communities, tex. FaceBook är det förvånansvärt många människor som av någon märklig anledning lägger upp bilder som ligger på trekvart? Varför? Är det av ren lathet som dom inte orkar snurra kortet ett kvarts varv så att gemene man slipper få nått nervöst sammanbrott för dom inte förstår bilden, eller får nackspärr för att dom måste tilta på huvudet för å se va bilden föreställer? Ja menar, har du ett vanligt album, å har ett kort på en nyinköpt bil, inte sätter man väl in kortet upp å ner eller på trekvart? Ett klick och problemet är löst, men ja antar att folk är så stressade nuförtiden att denna lilla manöver inte ligger högt på deras prioriteringslista. Eller så är det brist på datavana helt enkelt.
I vilket fall, mår dessa människor bra av att lägga upp bilder på sniskan så ska dom naturligtvis få göra det, funderade lite på varför dom gör det bara=)

Be well!
Fridens liljor!

Round II Sux!!

Ja tror ja måste byta namn på Alfred till Tengil eller dylikt passande. Orsak: Sättet han får mej att må. Efter två timmar in på första dagen på andra kuren så kom illamåendet redan. Det va ingen rolig lek. Efter fem timmars inpumpning av gift så va ja tvungen att skutta på dritjarne. Om ni någon gång har haft en rekorderlig magsjuka å blivit tvungna att "multitaska" på toan pga "olyckorna" kommer både från norr och söder så har ni min situation i dagarna två. Så igår låg man som en säck bönor å sög på tummen å höll om örat med andra handen, precis som Prins John gör på julafton. Till råga på allt så fick ja en rekorderlig hög feber å en huvudvärk utan dess like. Men ja va inte bitter för det... en smula lett mej va ja... men det tycker ja att ja hade tjänat ihop såpass många "obekväma" stunder till att ja hade rätt till å känna.
Idag, på dag 4 på kur två, känner ja mej som en prins, än så länge=) Det va lite surt att ja missade solförmörkelsen tidigare idag pga att ja fick cellgifter, det hade vart lattjo att få avnjuta.

Sen har ja hört på ryktets vägar att det ska bli kallt å regnigt till helgen. Detta ser ja fram emot, ty här på mina 4*4 meter finns det inte en förnimmelse till nått som liknar en AC, så temperaturen har nått inhumana höjder ibland. Ja har dock fått förmånen att begagna en liten fläkt här på rummet, å det tackar ja för, men riktigt kall luft när man ska sova är det inte mycket som slår. Det vore en taco afton med bästis då=)

Nu ska ja förtära pannkakor å så om dom vill stanna på sin nya adress.

Fridens liljor!


Tengil, former known as Alfred

RSS 2.0