Helgpermis!!

Härliga tider!!! Har varit hemma i dagarna två, å det har varit en fantastisk upplevelse! Lite skillnad å njuta på 65 kvadrat än å yra omkring på 8. Pga att lyan är en vindsvåning med så stiger temperaturen till nästan omänskliga höjder nu i denna tropiska hetta, men ja klagar inte... ja bara påpekar=)

I fredags afton fick ja förmånen att få vistas ute en sväng, vilket passade bra för Elin å Kalle droppade förbi med en smula positiv energi å en helsikes massa kakor/snacks/glass som vi förtärde borta vid Mariebergsskogens förtjusande brygga. Vi försåg även diverse lösdrivande änder med kanel gifflar. Ja tror dom uppskattade denna gest. Det är inte för ofta man får uppleva sådana kvällar...it was a night to remember. Tack Kalle å Elin!!På lördag fick ja då äntligen dansa hem till The Palace Of Love=) Ja har inte pysslat med nått speciellt, precis som ja giller´t=) Bara känna friden i själen av att få knalla runt i kallingarna i sin egen lya, sitta i sin egen ställbara fotölj, gilla till det i sin egen tv soffa, å framför allt... sova i sin egen säng med exakt dom kuddarna å täcket man älskar över det mesta=) Å få lite quality time med Flo=)
Ja har dock hunnit med å musicera en smula. Resultatet blev en nytolkning av en gammal låt ja skrev för några år sen. Låten heter "Lost Soulmate" å går att avnjuta här på min MySpace sida.

Efter att ha fyllt själen med frid å hämtat nya krafter så har ja idag fått en ny CVK inopererad, den här gången in under nyckelbenet. En smula obehagligare än den förra eftersom dom va under nyckelbenet å rota efter blodkärl. Men det funka det här oxå=) Bild på detta spektakel kommer här:Nu inväntar ja att få bli stucken i stussen av en läkare med en halvmeters nål, rykten skvallrar om att detta ska ske om en halvtimme. Sen blir det till å vänta på en röntgen på CVK:n för å se om allt ser bra ut. Gör dä det, så gör Alfred comeback i afton å pumpar i lite gift i mej. Cellgifter är ingen höjdare, måbramässigt alltså, men det ska bli gött att få träffa gamle gode Alfred igen... ja har saknat den gamle galoschen=)

Nepp, nu ska ja avnjuta ett par Tom & Jerry kex å ta en skvätt Cola Zero.
Catch you on the flipside!

Fridens liljor!

Ps. Det var ett heartbreaking avsked imorse mellan mej å Flo.... men ja tror hon förstod, å efter några värmande ord ifrån undertecknad vart hon genast mycket gladare å hjulade en sväng till å med. Ds.


Bone Marrow!!

Ja tar tillfället i akt så här i början utav detta inlägg å bifogar bilder på dom senaste kreationerna i Technic Lego samlingen. Håll i hatten!

   

Med dessa 4 senaste bidragen så består nu samlingen utav 11 olika individer, alla med helt olika unika egenskaper.

Över till andra saker. Jag har legat inne med en ganska hög feber nu sen en vecka tillbaka. Pga obefintligt immunförsvar så har ja därför fått antibiotika intravenöst å vart tvungen att va på mitt kära rum på sjukan. Igår var dock febern nere på en resonabel nivå, så ja fick dansa hem i nåra timmar mellan 13 och 18. David kom då på besök, å vi förtärde ett par koppar java å skapade ett stycke god musik. Detta var en fantastisk upplevelse mina vänner, alla bekymmer fanns inte i denna värld där en stund. Tur att musikens underbara konst finns kan ja säga=) Sen kom mor å far en sväng med. Dom har vart i Legons födelseland på en semestertrip å bringade tillbaka tre nya skapelser i Technic serien. Heder å tack för dom=)

Min benmärg har nu, efter misshandeln av cellgifterna, börjat producera produkter på egen hand, så ja har har inte behövt  blod eller trombocyt transfusioner på två dar å kommer inte behöva det heller på ett par dagar framöver.
Eftersom min benmärg har börjat återhämta sej så är det dags te måndan för ett nytt benmärgsprov för att se hur den "nya" märgen beter sej. Därefter en ny kur med cellgifter i fem dagar å ny isolering i ett par veckor.
Med detta i åtanke tyckte farbror doktorn att ja skulle kunna få en helgspermis å samla tankar å krafter inför nästa omgång. HÄRLIGA TIDER!!! Sova i sin egen säng med en kärleksfull Flo intill sej som kramar en till sömns=)
Vakna svettig under mitt egna duntäcke!! Ja jösses... är inte det lycka så säg=) Sen måste ja dock dansa hit på månda morgon å ta prover igen. Men man får va glad för det lilla man får=) Å detta ska man verkligen va glad för, tänk er Nelson... han satt inlåst i 27 år han utan att få "krama sin Flo". Hmm.. det är ju nästan så att man skäms nu för att man får gå hem.... mnja... ja är glad ändå=)

ÅH!!! Glömde ju nästan.... ja har fått två nya kamrater här på rummet som hjälper mej med olika ting. En håller mej sval om kvällarna, den andra håller dom påsarna med livsgivande vätskor som förs in i mitt blodomlopp, Happy Von Fläkt och Alfreds kenyanska kusin Mombozo. Bifogar bilder på dom båda.


Happy Von Fläkt    Mombozo

Nu ska ja ta mej ett glas Cola Zero å glo på färg som torkar!

Fridens liljor!

Hänglås & Bom

Nu är det nog bannemej dags å skaffa ett rekorderligt hänglås med tillbehörande bom till rum K på avdelning 17!! Detta grundar ja på följande fakta. Efter det att Bengt lämnade dessa fridfulla salar har ja varit befriad ifrån flummiga besök i tid å otid...... fram tills inatt!!!

Ja hade orkat härda ut fram till klockan 00.00 då ja får min antibiotika intravenöst. Ja hann till å med glo på ett avsnitt med Fresh Prince in Bel-Air innan ja slockande av total utmattning å sov som en klubbad mango. Då! Vid 2 snåret vaknar ja tvärt med hjärtat i halsgropen av att en man med rullator i 60-års åldern dundrar in med sin rullator å vrålar förvirrat: "ÄR DET HÄR TOALETTEN!!" Själv dret ja små blå tomtar, väggarna skakade, karln va vilsen, sjuksköterskan kom å småskämdes för att den vilsna karln hade väckt mej så abrupt å ledde honom sakta men säkert till den faciliteten han egentligen sökte. Herre jävlar!!! Tänk om karln hade hivat fram draken å kastat vatten på mej när ja låg å sov som sötast i min krubba!!!?? Snacka om förvåning!?Nepp, här krävs det hänglås å bom innan en tragisk olycka sker!

Fridens liljor!

Ps. Att ligga inne med feberpung i landstingets kallingar är ingen höjdare kan även meddela. Klämrisken är överhängande!!! Ds.


Förvirrade?

Satt å slösurfade runt på den världsvida webben å hittade foton från den årliga cruisingen som Arvika Yankee Club anordnar. Det finns tämligen många vackra skapelser från det amerikanska 50 å 60-talet, å många personer som lägger ner mycket tid å pengar på sina bilar. Vilket ja tycker dom ska ha cred för, ty det är inte lätt å få fram delar längre till dessa "antika" fordon. Sen så har vi "blöjraggarna" vars mål är att supa sönder sina bilar så till den milda grad att dom endast går att jämföras med rullande soptunnor. Dom har även nån sorts mani över att dekorera dessa sopåk med diverse dekaler så som "Djurtransport". Dom har ju härlig självdistans iaf, det ska dom ha cred för=) Eller varför inte, "Skratta inte Svensson, din dotter kan ligga i baksätet". Sen så tror ja att dom är lite förvirrade. Ja har svårt att tro att dessa individer är djupt troende, men ändå ska de flesta ha malteserkorset på sina bilar. Bifogar bevis:Korset ifråga symboliser 4 spjutspetsar som pekar mot varandra, där uddarna på korset representerar de åtta riddardygderna i Johannitordern, där en av dygderna lyder som följer; "Vördnad för kyrkan" Ja får inte den ekvationen att gå ihop.. Fast kan nazisterna sno hinduernas solkors så kan väl blöjraggarna få sno malteserkorset. Ja har dock svårt å tro att dom skulle dekorera sina likbilar med denna symbol om dom visste vad den stog för. Men bara dom är glada, så är ja glad=)

Fridens liljor!

Ps. Tänkte bifoga två bilder för att visa skillnaden mellan järnkorset och malteserkorset Ds.

 
 Järnkorset   Malteserkorset

Lost & Found

Det är lugnt mina vänner, glasögonen är tillbaka! Efter att ha erkänt mitt brott på kvällen där så var ja ju tvungen å lätta mitt hjärta för "morgon personalen" oxå. Dessa systrar skickade då ner sommarpraktikanten för att doktorera i om någon hade lämnat in mina glasögon till receptionen eller cafeterian. Det visade sej att det fortfarande finns vänliga å ärliga själar, ty mina glajjor är nu åter i min ägo.

Fick även besök av mor å far igår på min permis. Det lagades middag som var mycket välkommen då födan här inte är nått som ja skulle servera på nobelmiddagen precis. Dom hade även med sej en gåva ifrån min kära moster, vilket hade formen av en ny talang i min samling Technic Lego. Den tackar vi för Malin=) Jag kommer med ett uppdaterat foto när denna kreation är färdig=)

Annars har ja åkt på feber å en svullen gom idag, vilket per automatik innebär: ingen permis. Fast noga i Karlskoga, ja har ju Technic Lego att bygga, dessutom fick ja med ett halvt dussin filmer som skola avnjutas. Kan junte bli bättre film förhållanden heller, regn ute å ja ligger med feber=) Skulle ha haft lite snask dock... men man kan inte få allt här i livet=)


Fridens liljor!

Medvind!

Idag var mina värden en smula taskiga så ja fick två påsar blod å en påse trombocyter. Men sen så! Vid tre snåret fick ja lov att lämna dessa gråa väggar å gå på gatorna som en vanlig karl. Ja fick möjligheten å köra runt med min kära Navy Seal (min marinblå 740) å lira stereo på hög volym, jämt som på cypern=) Navy Seal å ja drog till Tessan å förtärde en välförtjänt Nachos tallrik, dra mej baklänges va gött!! Det va nått annat än den osaltade burkpotatisen som serveras på detta bygge=) Det gjorde vi bra Tessan!! Sen umgicks vi med Ruby Red å Silverfox en sväng, ytterst trevligt. Vi hann även med lite film oxå. Friden i själen har varit total, så ja säger tack Tessan för denna förtjusande dag=)

Innan ja lämnade dessa läkande salar så gjorde ja nått ganska klövigt dock. Läkarn har sagt till mej att inte använda linserna pga av mitt blodiga öga. Detta råd har ja följt ganska bra, men om ja ska ut i friheten så tänker ja då bannemej ha i dom så att man för se denna förunderliga ridå vi kallar värld. Kan väl tilläggas att styrkan på glasögonen inte är nå värre uppdaterade. Så ja hade på mej glasögonen när ja gick förbi alla sköterskor å läkare i korridoren här, tog hissen ner å gick in på första bästa dritjarn å stoppade i linserna, stoppade ner glasögonen i fodralet å lämnade denna toalett. Det visade sej dock, när ja kom tillbaka till mitt å rum i afton, att ja tyckte det skulle va en fantastisk idé att lämna kvar fodralet å glasögonen på dritjarne ja nämnde tidigare. Vilket betyder att ja måste krypa till korset å erkänna min genialiska plan för personalen här imöra å be någon gå ner å fråga efter dem.
Ja förstår inte hur det kunde gå så fel! Ja hade ju planerat allt in i minsta detalj, tajmat å klart!!! I guess nobody´s perfect=)

Nu, bingen!

Fridens liljor!

Lyckosamma odlingar!

Det här är ju nästan som på Cypern! Annars var det en dag eller två sen ja tangenterade ner nåra ord på denna sida, så ja passar på å gör det nu. Har haft fullt upp med å va en fri gosse i dagarna tre.Jepp, det stämmer, mina blodvärden har tillåtit en dagsvisit i det fria tre dar i rad. Ja vet dock ej om detta är bra för själen eller inte. Visst, det är förtjusande att vistas i det fria å avnjuta livet som gemene man, men det kommer med en hake dock. Ju mer man får va hemma, desto mer schlete är det å komma tebax till mina 4*4 meter. När man sätter foten innanför dörren här så påminns man att man är sjuk å ska behandlas i 3 å en halv månad till. Då föredrar ja nästan å spendera tiden som ska spenderas här på sjukan, då glömmer man inte bort att man är sjuk å kan längta tills den dagen man skuttar omkring på ängarna bland kossor å prästkragar. Dessutom får man ju tre "gratis" måltider om dagen med=) OCH, så har ja ju mitt Technic Lego här=)

Blev förövrigt färdig med den senaste kreationen i samlingen i afton=) Bifogar en bild på denna eminenta samling:

Härlig hjärngympa å en fantastisk sysselsättning, detta rekommenderar ja starkt=)

Annars fick ja ett tämligen glädjande besked i eftermiddags. När ja tog benmärgsprov i början på min vistelse här för att fastslå vilken typ av leukemi det var ja låg inne med, så skapade De Lärde borta i Uppsala en odling av samma benmärg för att ta reda på vilken kromosom i mutationen som är den felande länken. Å den mutationen ja ligger inne med är tydligen en av dom mest vanliga, därav är forskningen kring den samma ganska långt framskriden. Så chansen på bot är överhängande goda=) Detta firade ja i afton med att ta en walk on the wild side å käkade hela 4 smårgåsrån med en ostskiva vardera=)

Över till en annan grej. Jag avböjer härmed vänligen men bestämt alla framtida besök. Jag skola förklara å ja hoppas alla tar det här på rätt sätt. Jag vet att alla besök görs i all välmening, å ja är ytterst tacksam för dom besök ja fått, ni ska ha all heder för omtänksamheten. Men som ja skrev i bloggen i början på min vistelse här så vill jag att alla ska bete sej gentemot mej som innan ja blev sjuk. Hade man inte tänkt sej ett besök när ja va frisk så känns det lite fummigt att det ska besökas bara för att man är sjuk. Det känns en smula konstgjort, en grej man gör för att det hör till god kutym. Ja uppskattar verkligen omtänksamheten av Er underbara besökare, det är just begreppet med sjukhusbesök ja inte gillar nå nämnvärt. Hoppas ni förstår....

Har börjat tappat håret med, en ganska intressant upplevelse när ja rollade in armhålan i deodorant igår morse å fick med en mindre peruk. Förvåningen vart total, men ja va glad för det=)

Fridens liljor!!

Permission!!

Ja har inte haft stunder nog att för att uppdatera denna blogg på ett tag, men ja har inte dåligt samvete för det, för ja har vart på PERMISSION!! =) I två dagar dessutom! Jag fick detta glädjens besked i förrgår afton, men permissonerna  ter sej så att ja bara får va hemma under dagarna, ja måste fortfarande knoppa i sjukhusbingen. Eller ja, bara å bara... det är glädjande nog för mej så att det räcker å blir över=) Dom dagliga blodproverna på morgonen avgör om ja har värden bra nog att vistas bland dom vanligt dödliga under dagarna.
Denna tid har spenderats med lellebror på biltur till harmoniska platser där frid råder, såsom Skutberget. Annars så har det bara vart å avnjuta situationen hemma i lägenheten med bröderna, nära å kära. Å min ställbara kontors stol! Att få sitta i den igen var en ren fröjd=) Permission = Medhårs

Annars fick ja reda på en schleten nyhet imorse. Va jag från början trodde skulle bli 3 cytostatika behandlingar har nu blivit 4. Vilket per automatik innebär att hela behandlingen i sej blir en månad längre. Vilket i sin tur betyder att ja får den sista kuren i början av oktober. Vill gudarna mej väl sen, å stjärnorna står rätt, så ska ja förhoppningsvis va någorlunda frisk när månen börjar snurra runt på november varvet. Det är bara å bita ihop å dansa vidare på livets ringlande vägar!

Nu, Technic Lego!!

Fridens fantastiska liljor!

Ps. Kolla in dagens "namnsdagsbarn"!!

Men MIN dag har dom tagit bort!? Ja är förvirrad!!! Ds.

Möjligheternas dörrar!

Mission accomplished!! Tre dar tog det att montera ihop den fantastiska Lego skapelsen. Å ja måste säga att det har vart 3 förtjusande dagar, ja vart nästan lite nedstämd när monteringen va färdig. Men då kom Peter som en riddare i skinande rustning å gav mej ännu en gåva i form av Technic Lego=) Ja såg ljuset i tunneln igen! Förvisso montera ja ihop hans gåva samma kväll, men ljuset i tunneln behöll sin styrka efter det. Ja måste visa slutresultatet för böveln!Jag är ytterst nöjd med slutresultatet. Det va tidskrävande, men just nu är det prio 1, att ta död på tid tills nästa cellgiftsbehandling. Finge ja chansen skulle ja bygga lika många skapelser på nytt=)

Igår var det nytt besöksrekord igen i Rum K. Först anlände min forna klasskamrat å vän Jessika Olsson som en frisk fläkt å överraskning. Vi talade om ting från förr, nu å framtid, det va trevligt som få. Hon hade med sej kort ifrån högstadiet som verkligen värmde mitt arma hjärta=) Dom tackar ja för Jessika=) Bifogar nåra här, tagna med mobil kamera, så kvallen kan diskuteras.. But who gives=)Säga vad man vill om 90-talet, men i min bok var det en fantastisk epok=) Efter Jessika var det Peters tur att dansa in på besök, även han en frsik fläkt som får en på gott humör. Kanske berodde på att han hade med sej Technic Lego.... mnja... det beror på hans personlighet=) Å sen kom även min gode farbror Nisse å kusin Linda på visit, vilket i vanlig ordning var en rolig upplevelse=) Från klockan 11 till 15 hade ja besök denna dag, sen var det lugnt ett tag. Klockan kväll, så fick ja även äran att få besök av Petter å Madde som hade med en bild på en välmående Stintan. Roligt, hon får mej alltid å le=)

Under dagen hade ja även lite tid över till å fundera lite. Fundera å bli en smula bekymrad. Bekymrad över att min personlighet kanske kommer att förändras en smula efter detta. Å inte till det bättre är ja rädd? Själv hatar ja att klaga å ömka mej själv, å ja har tämligen svårt för folk i allmänhet som gör detta. Det ja är bekymrad över är att ja kommer å få frispel på dessa människor som gillar att tycka synd om sej själva å klaga över småsaker. Ja har tämligen bra tålamod å lång stubin, men då kommer det å brinna. Visst, det är varje människas rätt att klaga över allt å inget, men om det prompt ska göras i min närvaro får dom vara beredda på en rekorderlig salva med väl valda ord tebax. Ja kanske kan lära mej å hålla det tebax, men det kommer bli tämligen svårt.

Lite nyheter på behandlingsfronten! Ett rykte har nått mitt öra att det finns en möjlighet att få hänga å sova i min egen lägenhet här framöver!! Det vore ju fantastiskt!! Då är det ju bara att åka in hit när ja behöver blod, trombocyter, få medeciner å ta prover=) Inget är bekräftat än dock, måste tala med farbor doktorn först. Ja håller tummar å tår=)

Gå i frid mina vänner!!

Fridens liljor!

Ska dä va, ska dä va Technic!!

JA MÅSTE TA EN PAUS!!!! Anledning: trött i huvve.

Ja har inte vart så aktiv i mitt sociala nätverkande idag som ja brukar va. Jag ska förklara. Ja har alltid, eller sedan jag blev för "gammal" för att få leksaker av Tomten, saknat den där känslan av att få leka å pyssla med grejerna man fått av Tomten efter att han dragit vidare med sina renar. Av denna anledning har ja fram tills levande stund alltid önskat mej Technic Lego i julklapp. Det är det enda ja önskar mej.... det, å så Björn Borg kalsonger. Med detta i åtanke kan ja tro, kom min kära mor på den briljanta idén att ja kanske skulle vilja ha lite Technic Lego att bygga på här på mina 4*4 meter! Hell yeah, tänkte ja=) Så igår gjorde mor å far mej äran att komma på besök med ett bosse stort Technic Lego paket! Ja tar av mej hatten, bugar å bockar för detta=)
Det som är lite tricky med dessa lego bitar är att det går bannemej inte å sluta! Ja dansade junte i bingen förrän två inatt! Men ack så roligt ja hade på vägen dit=) Idag har ja suttit från 9 i morse till 22 i afton. Ja var dock tvungen att ta en paus, ty tungheten i skallen vart total. Dessutom måste ja ju spara lite arbete så ja har nått å göra imöra med=)
Bifogar lite bilder på denna fantastiska sysselsättning.Annars händer det inte så mycket i dessa lokaler. Fick två påsar blod å en påse trombocyter förut dock. Åh! Å så fick ja vänta i 40 år i ett enskilt rum (pga infesktionsrisk) när ja skulle in te tandläkarn här på hospitalet i förmiddags.  Ja vart lett mej efter en halvtimme å kröp upp i tandläkarstolen som fanns i rummet å somna. Sen kom dom till slut efter en timme å 20 minuters väntan å skulle kolla om ja hade nån infektion i tandköttet. Fast iofs, ja fick ju förmånen att glo på andra väggar än mina egna en stund, så det va väl kanske ett ganska lyckat äventyr ändå.

Bengt, den förvillade gobben mittemot, traskade in med rullatorn förut med. Han fråga lite blygt om ja inte hade nåra piller som fick honom att sova till övers. Ja hänvisade även denna gång till sjuksystrarna som vänligt å pedagogiskt förklarade att detta inte var varken hans eller sjuksköterskornas rum. Han  mumlade nått om nån kudde å vände å tofflade in till sitt rum igen.

Nepp, nu kom John Blund å körde över mej med en ångvält!

Catch you on the flipside!!

Fridens liljor!

Ödets nyck?

Då va dä klart folkens, då va man kvitt den besatta kärringa mittemot!! Å nej, ja klubbade inte ner henne. Pga av hennes kroniska verbala utbrott fick hon flytta in i ett singelrum, I MITT!!!! Ja fick förmånen att flytta ut å byta rum innan hon kom in dock. Så nu bor ja så långt västerut det går i den här korridoren, där tystnad och frid råder. Fick dock besök av en herre i 75 års åldern förut som knallade in med byxorna uppe i armhålan å frågade förvillat men snällt om ja inte kunde hjälpa honom att höja sängen så att han kunde få sitta upp. Eftersom ja inte får  handskas med andras bakteriefloror så förklarade ja snällt men bestämt att det är nog en sjuksyster han behöver, så ja tillkallade en till platsen så karln fick sin önskan förfylld. Han vart glad=)

Igår var det besöksrekord i rum K på avdelning 17, under min vistelse än så länge iaf. Mor å far kom å gjorde min vardag lite mer normal, å det tackar man för. Åh! Eftersom ja inte får raka mej med hyvel, så bjussa dom på en rakapparat oxå! Heder å tack för den=) Sen kom lellebror å hängde en smula. Vi talade om ting så som trimmade bilar, nakna fruntimmer å farfar mullvad i Ice Age 2. Trevligt som få! Sen på kvällskvisten gjorde Petter mej äran att dyka förbi en sväng. Ja fick lite Sudoku kryss å Sunes Sommarpyssel så ja håller hjärnan i trim. Fick även ett "krya-på-dej" kort av karln där hans klädval kan vara diskutabelt i vissa kretsar, men det fick mej å le, så heder å tack Petter=) Kan väl tillägga att denna mundering endast sattes på i humoristiskt syfte så att ingen får nått om bakfoten;)

Då kan ja passa på å efterlysa fler sånna kort, då ja insåg att glo på detta kort på väggen fyllde mej med ro. Har DU ett kort som DU anser va ett roligt kort på dej själv eller flera så skulle ja gärna vilja ha en kopia att sätta upp på min "glädjevägg" ja har här på rummet. Om ja inte känner just DEJ, behöver DU inte skicka nått kort te mej. Visst, DU kanske har ett roligt kort, men den sanna glädjen hittar ja när ja vet hur personligheten ter sej på personen i kortet. Sånn ä ja.

Adressen lyder som följer:
"Tommy Nilsson, Rum K"
  CSK Avd.17
  Rosenborgsgatan
  651 85 Karlstad

Idag fick jag även äran att vistas ute i en halvtimme. Denna halvtimme spenderade ja i en fantastisk gunga på bakgården här, samtidigt som ja lyssnade på fabulös musik.Allt kändes normalt för en stund. Det gjorde en smula ont i mej när halvtimmen va slut å ja skulle knalla in. Men då, som skänkt från ovan, kom det en låt i lurarna som väckte "jävlar-anamma" tågan å fick mej to walk the line rakryggad igen. Låten som höjde mej till skyarna va Sonic Syndicate's "Denied". Ja tackar för den lellebror!!
Bifogar låten här: Sonic Syndicate - Denied

Nu ska ja invänta att bli överkörd av John Blund å hans godståg så ja kan vakna upp å ta död på ännu en dag.

Fridens Liljor!

Alfred!?

Igår afton hände någonting hemskt mina vänner!! Är ni redo för det här!? Sitter ni ner? Håller ni i hatten? ALFRED HAR ÖVERGETT MEJ!!! Ja vet inte vad som hände! Vi kom överens hur bra som helst under dagen, sen på kvällen så bara drar han? Han sa att han skulle te nån vilsen gubbe i rummet bredvid å yra. Där ser man, så ytlig vänskap tyckte han att vi hade odlat fram under dessa dagar tillsammans så att han bara kunde dra utan att blinka.... Ja känner mej så utnyttjad.... Här ger, ger å ger man av sej själv.... va får man tillbaka? Kalla handen å inte ens ett hej då? Jag har aldrig känt mej så liten... Hur kunde han göra så här mot mej!!!

Eller kan det va så att han drog iväg för att han ansåg sitt jobb med mej va färdigt? Fallet kan ju va så, eftersom ja fick den sista cytostatika droppen igår. Han ville helt enkelt vidare å hjälpa till där han kan hjälpa till. Han är nog som en fältläkare, han beger sej in i striden där han behövs. Tomhet, känslomässig övergivelse å ångest låter han kuratorn ta hand om.... Så måste det va..... Suck... vilken lättnad.
Vi kommer ju alltid ha dom här fem dagarna Alfred, vi kommer alltid ha dom här fem dagarna.....

Du  å ja Alfred!!!

Fridens liljor!!

Bägarn!?

Nej nu rinner snart den så kallade bägaren över gott folk!! Jag anser mej själv ha ganska lång stubin å ett ganska bra tålamod, men nu dansar ja snart över på andra sidan korridoren å klubbar ner kärringa som ligger där, alt. skriker åt henne va i hela fridens rike hon har att klaga över!! I över en vecka har hon skrikit och "ojjat" sej å tycker så fruktansvärt synd om sej, å hon har inte ens ont!? Droppen som förmodligen kommer att få bägaren att rinna över kom idag när hon vid fem snåret började skrika: "TA MEJ!!!!" , "NEEEEEJEE!!!" blandat med självömkande avgrundsvrål med en stänk av tyck synd om mej gråt, "ÅÅÅÅååååhå håhåhååå!!" Och hon håller på fortfarande i skrivande stund, 4 TIMMAR SENARE!!!!!!! Å vem är det som ska "ta" henne? Herren där ovan eller herren där nere? Det kanske behövs en exorcist? Hualigen!!
Visst kan man tycka att man ska känna medlidande för de äldre å bräckliga å ha lite överseende. Men det är förbannat svårt när hon har "ojjat" sej konstant i en vecka å gör det endast utav självömkan, bitterhet å brist på uppmärksamhet!!!!
Ja kan säga att sjuksköterskorna här ska ha all heder att dom finns å vill jobba med det dom gör. För mej hade det brunnit för länge sen......

Fridens liljor!


Declaration of independence?

Satt å slösurfade efter morgonens giftinjektion å fastnade på youtube.com där ja lyssnade på förtjusande musik. Efter ett tag kom ja över en video med The Eagles och låten "The last resort". Efter att ha lyssnat på låten å dess text å dess innebörd vart ja försatt i djup tankegång.
Man hör ofta hur amerikaner säger sej vara stolta över sitt land, american dream hit å american dream dit! För det första har dom vart inte vart en oberoende stat mer än 232 år, efter att ha skövlat bort nästan varenda indiannation som fanns på kontinenten och krigat sej lös ifrån Storbritannien. Å dom indianer som fanns kvar sattes i reservat som spetälska hundar.
Hade ja vart anmerikan hade ja skämts. Varje gång ja såg en nergången indian på gatan skulle ja skämmas ögonen ur mej. Det vore fränt om indian nationerna skulle "rise again" å bli den dominerande "arten" i USA, även på president posten. Låta den vita människan få känna på lite förtryck lika länge som indianerna själva har blivit förtryckta.
Sen i vissa avseenden är det väl tur att dessa överviktiga, pompösa, insnöade å stolta amerikaner finns ändå...

Bifogar låten som satte igång grönnet: http://www.youtube.com/watch?v=bsW5spaWmn0

     

Tänk om européerna skulle segla över till "det nya landet" i dagens läge å göra detsamma som "amerikanarna" gjorde för sisådär 400 år sedan. Hur skulle det se ut?

Fridens liljor!

Schlete!

Efter att ha sent påbörjat dag 3 på cellgiftsbehandlingen hände det lite flummiga grejer. Till å börja med så kom sköterskorna igång med kvällens "sittning" 40 minuter försent. Sen när en fjärdedel av påsen va kvar började Alfred krångla, ja tror han hade fått hicka för han sa att det va luft i slangen hela tiden... vi vart inte ovänner, alla har vi ju fått en ofrivillig hicka nån gång. Så "sittningen" vart inte klar förrän vid halv tolv på kvälla. Men i morse va han helt återställd.
Dom andra kvällarna har ja inte haft nån matlust, men ja har heller inte mått direkt illa så ja har vart tvungen att kasta upp, men efter kuren igår kväll hände det saker. Efter en halvtimme bestämde sej nämligen magen att dess innehåll  skulle prompt  flytta längre norrut, vilket resulterade i att ja skrek på Ulrik i den stora vita telefonen. Gött tänkte ja, då var den dyngan över så att man äntligen kunde få bli nerklubbad av John Blund. Men ack så fel ja hade.... tydligen hade magen 6 eftersändningar till samma adress som förut.... dock med tomma paket. Flummigt det där... hur i allsin dar kan magen komma med förslaget att kasta upp när den inte har nått att kasta upp? Får nog kolla upp ledningen i magens styrelse tror ja.
Hur som haver, denna kraft ansträngning resulterade i att ett blodkärl brast i ögat, å eftersom ja inte har fullt funktionellt blod så blöder ja tämligen lätt. Bifogar här ett kort på resultatet.

 
Ä ru "vemmelmaga", glo bort.

Idag ser ja gårdagen som ett minne blott. Magen å Alfred är tebax till sina gamla jag och jag likaså. Har även fått ett förtjusande besök av Ulrica idag. Vi snackade om cykelhjälmar, bakning, polkaklubbor å andra världsliga ting=) Trevligt som få! Fick även ett MMS med ett videoklipp av min gode vän Petter som är på Arvika Festivalen å gillar till det. Klippet var från Volbeat konserten som pågick, å klippet ja fick innehöll introt på "The Garden's Tale"!! Tack Petter! Det förgyllde min dag=)

Nu ska ja luta mej tebax i min fotålj å se å om ja kan detektera några hål i tänderna genom att endast använda mej av tungan.

Fridens liljor!

4*4 meter

Då var man inne på 3:e dagen med gift, ja å Alfred trivs som halm å strå. Ja vet inte vart han fick pengar ifrån gode Alfred, men på nått sätt fixa han fram riksdalers till en extreme makeover. Bifogar bevis på detta ingrepp.

                                                                 

Han tyckte att dom andra pumparna kom med näsvisa kommentarer angående hans nya utseende, men jag lugnade honom med att dom bara var avundsjuka på hans nya framtidslika yttre, då vart han lugn å glad igen.

Idag va farsgubben på visit en sväng, vi snackade en smula om värdsliga ting å mammons kraft i dagens samhälle. Skrämmande! Man skulle bannemej ha levt på stenåldern, då brydde dom sej föga om bolån, reporänta, styrränta å inflation.... eller ja... hade man gjort det så hade ja inte fått tillfället att möta Alfred å giftet han förser mej med.... hmmmm...  då föredrar ja nog höjda räntor å höga bensin priser.

Fick även uppleva lyxen av att få vistas utomhus idag. Det visade sej att nån maskin hade missat å räknat nått speciellt värde i blodet å trodde att ja inte hade nått immunförsvar, fast ja egentligen hade det. Så ja har vart isolerad från omvärlden i ett par dagar i onödan. Hur som haver så kom dom med beskedet att ja kunde vistas lite ute nu ändå, tills om tre dagar då immunförsvaret verkligen har kollapsat av cellgifterna. Så ja tog tillfället i akt å gick ner te älva å filosoferade en stund. Där fick ja även tillfället att rädda en dagsslända som hölls fången på sidan av ytspänningen, stackars krake. Bilder togs:

                                                    

Efter ett tag knallade ja tebax till hospitalet å till mitt 4*4 meters rum som förövrigt börjar nå en smula inhuman temperatur. Fast med ett rekorderligt korsdrag kan man fixa lite gratis fläkt, fast då får man med den härliga "sjukhus doften" utifrån korridoren....  då föredrar ja nog lite värme ändå. Ja kan ju ta å visa mitt eminenta "garden view room".Att bli tömd på blod, stucken med ett dussin sprutor, få grejer "in monterade" i halsen å fylld med cellgifter gör mej ingenting.......All work and no play...... och sitta å glo i en vägg en hel dag å va nöjd över det är en talang som ja besitter....... makes Jack a dull boy..... Men att efter behandlingen sitta/ligga isolerad.....All work and no play....i 4 veckor pga nedbruten immunförsvar å smittrisk....makes Jack a dull boy......kanske får...All work and no play.... bägaren att rinna över....makes Jack a dull boy....all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no love you therese play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy all work and no play makes Jack a dull boy............................................................................

Lycka!!!

JA!!!!!! Lyckan är total!! Nu ska "Vänner" bli film!!!!  En liten parantes bara=)

Fridens!

Autobahn?

Kom ska ja berätta! Benmärgsproverna  som sögs ur bäckenet på mej skvallrade om att det var en akut myeloisk leukemi jag låg inne med. Å tydligen var det av yttersta nöd att komma igång med behandling så fort som möjligt så jägarns va det har gått undan sen sist.
Fick resultatet på måndagen, vilket resulterade i kompletterande prover. Sen på tisdagen fick ja va med om en grej som med all säkerhet kommer att förbli det flummigaste ja gjort. Pga av cellgiftsbehandlingens effektivitet så löper ja en stor risk att även ta död på mina stackars simmare... sädescellerna alltså. Så dom ville skicka mej till ett laboratorie för att frysa ner nåra av mina bästa atleter för framtida bruk. Nu hör det till saken att det drar ihop sej till semestertider runtom i landet. Så labbet för detta ändamål var stängt både i Karlstad och Örebro. Nästa närmaste anstalt.....Karolinska Universitetsjukhuset.
Vilket ledde till följande: Ja åkte ensam i en taxi (chaufförn va ju med då förstås) till Huddinge strax utanför Stockholm, drog en Tarzan, åkte med samma taxi hem. HAAA!!! Det är och förblir nog den dyraste Tarzan ja nånsin dragit=)
Med tidspress, folk utanför dörren å diverse psykiska spärrar i åtanke, fixade det sej till slut. Det var som en hjälpande hand ifrån ovan. Fint rum med eminent lektyr fanns det dock i detta rum. Bifogar lite bilder.

   

Flummigt som lim var det iaf... Det va en trevlig taxi chaffis dock, det visade sej att han var 45-varvare samlare å hade flera rariteter av Lill-Ingmars, så han vart helt uppspelt av att ha en kändis son i bilen=) Vart lite schlete å prata om 45-varvare efter 30 mil dock...

Väl hemma fick ja hoppa in i duschen å tvätta mej med nån sorts sprit/tvål/svamp, för ja skulle nämligen ner i katakomberna för operation. Flummigt, blev runtkörd i sängen ner till källaren, runt i mörka korridorer, for förbi el-verkstäder, truckar, vanlig verkstad å kom till slut fram till operation expedionen. "Happ, nu ska vi genom denna flashiga automatiska dörren å in i operationsalen" tänkte ja. Men icke!! Det opererades på mej ute i korridoren.... eller vad ja ansåg vara en korridor iaf.
Typ av operation: Dom skulle "montera" in en slang in halspulsådern eftersom dom små kärlen man har i armarna inte pallar med "giftet" som ska in i mej. Även kallas CVK, central venkateter. Obehagligt som få, men som allt annat så vänjer man sej väl.
                                                  
                                                                                  
                                                      

Tidigt idag blev ja väckt av nån trevlig sköterska som gjorde mej varse om att ja skulle bli körd till röntgen för å se om allt i halsen såg bra ut efter operationen. Vilket det tydligen gjorde. Sen vart det det dom traditionella dagliga proverna som skulle tas.
På eftermiddagen fick ja ett fantastisk besök i form av min bästis. Vi utbytte lite vardags/livshistorier om allt å inget, men sen... sen vart det andra bullar. Hon hjälpte mej att raka av mej håret!!!!! Ja vägrar ju se hår för hår falla av det fagra svallet, så bort skulle det!!! Å det fort!! Det var med blandade känslor ja satte mej under hennes sax å rakapparat..... men ja va ju så illa tvungen... Tessan hann allt med å lattja till det lite innan den utlimata skalligheten var ett faktum.

När man har vart van att gå runt att slänga med manen sedan man gick i sjuan så fick slutresultatet mina grundvalar att skaka. Det kanske märks? Man får bara hoppas att den gamla bibliska berättelsen om Simson inte stämmer.... då är det kört!!

Sen var det det dax..... gifterna skulle in i systemet!! En jäkla mojäng med tre påsar jox å nån flummig regleringsmanick trädde in i rummet å pluggades in i mej. Tänkte att vi måste komma bra överens eftersom vi ska hänga en del ja å denna mojäng, så ja döpte honom te Alfred..... 

                                                                                  
                                                                                       Ja å Alfred


Jag sitter i skrivande stund fortfarande med Alfred som sällskap å ska göra så fram te 22 i afton. Sen ska ja väckas var fjärde timme för å få nån gegga i ögera.... flummigt det här.....


Nu jävlar kör vi!! Du å ja Alfred!!!

Fridens liljor!

 

RSS 2.0