Autobahn?

Kom ska ja berätta! Benmärgsproverna  som sögs ur bäckenet på mej skvallrade om att det var en akut myeloisk leukemi jag låg inne med. Å tydligen var det av yttersta nöd att komma igång med behandling så fort som möjligt så jägarns va det har gått undan sen sist.
Fick resultatet på måndagen, vilket resulterade i kompletterande prover. Sen på tisdagen fick ja va med om en grej som med all säkerhet kommer att förbli det flummigaste ja gjort. Pga av cellgiftsbehandlingens effektivitet så löper ja en stor risk att även ta död på mina stackars simmare... sädescellerna alltså. Så dom ville skicka mej till ett laboratorie för att frysa ner nåra av mina bästa atleter för framtida bruk. Nu hör det till saken att det drar ihop sej till semestertider runtom i landet. Så labbet för detta ändamål var stängt både i Karlstad och Örebro. Nästa närmaste anstalt.....Karolinska Universitetsjukhuset.
Vilket ledde till följande: Ja åkte ensam i en taxi (chaufförn va ju med då förstås) till Huddinge strax utanför Stockholm, drog en Tarzan, åkte med samma taxi hem. HAAA!!! Det är och förblir nog den dyraste Tarzan ja nånsin dragit=)
Med tidspress, folk utanför dörren å diverse psykiska spärrar i åtanke, fixade det sej till slut. Det var som en hjälpande hand ifrån ovan. Fint rum med eminent lektyr fanns det dock i detta rum. Bifogar lite bilder.

   

Flummigt som lim var det iaf... Det va en trevlig taxi chaffis dock, det visade sej att han var 45-varvare samlare å hade flera rariteter av Lill-Ingmars, så han vart helt uppspelt av att ha en kändis son i bilen=) Vart lite schlete å prata om 45-varvare efter 30 mil dock...

Väl hemma fick ja hoppa in i duschen å tvätta mej med nån sorts sprit/tvål/svamp, för ja skulle nämligen ner i katakomberna för operation. Flummigt, blev runtkörd i sängen ner till källaren, runt i mörka korridorer, for förbi el-verkstäder, truckar, vanlig verkstad å kom till slut fram till operation expedionen. "Happ, nu ska vi genom denna flashiga automatiska dörren å in i operationsalen" tänkte ja. Men icke!! Det opererades på mej ute i korridoren.... eller vad ja ansåg vara en korridor iaf.
Typ av operation: Dom skulle "montera" in en slang in halspulsådern eftersom dom små kärlen man har i armarna inte pallar med "giftet" som ska in i mej. Även kallas CVK, central venkateter. Obehagligt som få, men som allt annat så vänjer man sej väl.
                                                  
                                                                                  
                                                      

Tidigt idag blev ja väckt av nån trevlig sköterska som gjorde mej varse om att ja skulle bli körd till röntgen för å se om allt i halsen såg bra ut efter operationen. Vilket det tydligen gjorde. Sen vart det det dom traditionella dagliga proverna som skulle tas.
På eftermiddagen fick ja ett fantastisk besök i form av min bästis. Vi utbytte lite vardags/livshistorier om allt å inget, men sen... sen vart det andra bullar. Hon hjälpte mej att raka av mej håret!!!!! Ja vägrar ju se hår för hår falla av det fagra svallet, så bort skulle det!!! Å det fort!! Det var med blandade känslor ja satte mej under hennes sax å rakapparat..... men ja va ju så illa tvungen... Tessan hann allt med å lattja till det lite innan den utlimata skalligheten var ett faktum.





När man har vart van att gå runt att slänga med manen sedan man gick i sjuan så fick slutresultatet mina grundvalar att skaka. Det kanske märks? Man får bara hoppas att den gamla bibliska berättelsen om Simson inte stämmer.... då är det kört!!

Sen var det det dax..... gifterna skulle in i systemet!! En jäkla mojäng med tre påsar jox å nån flummig regleringsmanick trädde in i rummet å pluggades in i mej. Tänkte att vi måste komma bra överens eftersom vi ska hänga en del ja å denna mojäng, så ja döpte honom te Alfred..... 

                                                                                  
                                                                                       Ja å Alfred


Jag sitter i skrivande stund fortfarande med Alfred som sällskap å ska göra så fram te 22 i afton. Sen ska ja väckas var fjärde timme för å få nån gegga i ögera.... flummigt det här.....


Nu jävlar kör vi!! Du å ja Alfred!!!

Fridens liljor!

 

Kommentarer
Postat av: Göthberg

Tjena tommy! Tillåt mig småle över att åka ända till Sahlgrenska för att rycka lite i baguetten!

Du passar i den frillan;)

Fridens

2008-07-02 @ 23:14:55
Postat av: Mamma

Tycker du va skön i din nya huvudbonad! Skönjar en viss likhet med vår käre "Feson".......

2008-07-03 @ 08:12:52
Postat av: Tommy

Feson i all ära, kändes dock lite flummigt att ha på sej mössa. Tyget fastnade ju som kardborre i stubben!? Får bli kepa istället...

2008-07-03 @ 08:50:23
Postat av: Tommy

Tack Göthberg=) Att förlusta sej på Sahlgrenska är nått ja rekommenderar gemene man, så är det en söndag å du har tråkigt, så kan du ju passa på å ta dej en visit;)



Fridens!

2008-07-03 @ 08:52:14
Postat av: Arenö

Jaha... Här har man missat bloggen några dagar... Å då händer det saker! Det här klarar du "Tompa"! Å frisyren bör du spara, ohyggligt manlig!! ;) Å vad gäller "Feson" misstänker jag att golvet var än mer likt :) Kör hårt nu!!!!

2008-07-03 @ 09:24:20
Postat av: Tessan

ps. ja hoppas inte frisören i släkten (ni vet vem ja menar hoho) har anmärkningar på mitt klippjobb:0)

2008-07-03 @ 12:20:56
Postat av: Tommy

Tessan, ja har inte fått in nåra klagomål än, men å andra sidan har det ju bara gått en dag;)

2008-07-03 @ 12:47:24
Postat av: Tommy

Arenö; Har du nåra tips på vilka beanies som är mest passande till denna frisyr? Den ja prova på igår fastnade nämligen som om den vore gjord av kardborre? Tacksam för svar=)

2008-07-03 @ 12:49:07
Postat av: Arenö

Ja även om just mössortimentet inte är det största för tillfället är det alltid Junkyard.se som gäller :) Men varför dölja frisyren? Du menar väl inte att det blåser kallt där på fjälltoppen? En sån där sjömansmössa i galon kanske vore något annars? Å en pipa i mungipan...

2008-07-03 @ 12:55:07
Postat av: Pappa

Det passerar alltid en mängd olika personligheter på ett sjukhus i form av patienter och personal. Alltid lika spännande. Skulle kunna skriva en liten avhandling i detta ämne. Nu när du träffat Alfred ! Har du sett till "Kommendoran" ännu ?

2008-07-03 @ 15:17:56
Postat av: Tommy

Jeppsan, ja tror bannemej hon bor på andra sidan hallen, en bitter kärring som inget duger åt å skriker på natten "Kom å hjälp mej" så hon stör min dygnsrytm. Ett par nätter te å ja klubbar ner´na med Alfred=)

2008-07-03 @ 18:14:47
Postat av: Eleonor

2008-07-03 @ 23:23:10
Postat av: Feson

Sug åt dej av "liknelsen"!! Vi mä rava på ryggen är och förblir vackre..... Hälse Alfred!!

2008-07-04 @ 17:21:21
Postat av: Tommy

Absolut! En dag ska en människa med rava på ryggen härska över hela jorden å solla bort de svaga individerna tills det endast finns folk med rava på ryggen kvar! And what a wonderful world it would be=)

2008-07-04 @ 21:10:24
Postat av: Frissan

Måste medge att Therese var riktigt kreativ som frissa!... ;o/ Tycker verkligen att du klädde i rakat! Det är i alla fall sant!

2008-07-06 @ 17:35:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0