Svea Rikes Dag!!!



Spratt upp som en stålfjäder dagen till ära, med hopp om att få höra den Svenska nationalsången minst 3 gånger under dagens lopp, å för en gångs skull inte få onda blickar för att man känner sej en smula patriotisk på denna underbara dag.  Jag knallade runt lite varstans på stadens gator i tron om att tonerna från den fjällhöga norden skulle eka över nejderna men icke... den enda gången ja har fått höra Sveas hymn idag, än så länge,  var på nyhetsmorgon på tv4 i förmiddags... Dom är väl dom enda som har mod nog att förmedla dessa fantastiska toner. Det är illa mina vänner... ILLA!!!

Efter en stund fick ja nog å fick den geniala idén å ta en långpromenad å njuta av dagen istället. Med god musik i iPoden, började ja knalla å då kändes det mesta okej igen. Bifogar rutten som knallades av mina 43:or.



Celsius graderna hade krupit upp till hela respektabla 27 grader under promenixen, så ett besök till det lokala badplejset var ett måste. Väl på Skutberget å ett dopp rikare, lade ja mej till rätta för att lapa lite sol.

 

Det tog inte många sekunder innan ja förstod att ja hade hamnat bredvid dom mest högljudda individerna på berget....
Gruppen av individer bestod av 3 damer å en karl, alla i min ålder, varav en av samma årgång som mej själv. Detta vet ja pga av deras volym på konversationerna. Hon diskuterade nämligen detaljer angående hennes 30 års kalas nästa år. Samma dam vart ja totalt mörkrädd för!!!
Det är pga av sånna som henne som vissa killar inte orkar med förhållanden, eller vågar ha lite skoj bara för en afton/natt.
Hon satt å svamlade högt så hela berget skakade (min benmärg likaså) i sina grundvalar om hur hon hade träffat en kille. Dom hade inte legat än och hon kunde inte bestämma sej för om han var ett, and I quote, "slödder" eller icke. Hon myntade även att hon inte kunde sluta tänka på honom även om han inte va pojkvänsmaterial. Det va så jobbigt tyckte hon, å hon analyserade varje mess hon fick tusen gånger, fram å tebax!!!! Hon uttryckte sej exakt så!!! Dra mej baklänges!!!!
Ja kan nästan garantera att killen som diskuterades i denna konversation, eller monolog snarare, träffade henne en kväll på krogen å tänkte: "Hon va het, vi kan nog ha det lattjo ikväll"

Jösses!! Varför denna tankeverksamhet å analysering om det kan leda till nått eller inte!? Det som sker, det sker. Finns det ömsesidiga känslor med i bilden, förtjusande! Finns dom icke, bara let go å ha lite kul!? Ja blir så trött....


D-Day

Vi får ej glömma heller att idag, för 64 år sedan, landsteg de allierade under andra världskriget på Normandies stränder vilket blev vändpunkten på kriget å slutet för det 3:e riket.
Tack vare dessa modiga själar som landsteg med livet som insatts, så har vi det europa som det ser ut idag.
Värt att tänka på!!!



Hoppas DIN nationaldag har varit förtjusande!!

Fridens Liljor!!

Kommentarer
Postat av: Caroline

Tjejer analyserar..vi analyserar tills vi blöder ur ögon och mun och hjärnan kokar. Det är ett helvete!

Har precis skirivit ett litet inlägg om just detta i min blogg.

2008-06-11 @ 17:06:22
URL: http://carolinevikander.blogg.se/
Postat av: Tommy

Jo ja har förstått detta=) Men då kommer det en föjdfråga: Varför då?

2008-06-11 @ 18:02:34
Postat av: Caroline

Det måste vara nån sjuk liten grej i hjärnan som inte låter oss slappna av och bara "go with the flow". =)

Hur man har tid? Man kan analysera samtidigt som man gör annat...inga problem. Måste det analyseras så måste det!

Nej nej ni killar är inte som oss..ni är (i många fall) så avspända. Lätt avundsjuk ja...

Å detta ämne har ingen botten. =)

2008-06-11 @ 19:22:41
Postat av: Tommy

Hahaha=) Nej det har väl inte det=)

2008-06-11 @ 21:55:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0