Byråkraters medmänsklighet!!

Ja skrev i förra inlägget att det skulle va slut på inlägg som va gräddade med negativ energi, men ja måste ändå ta ett återfall å skriva om min beundran till Arbetsförmedlingen å A-kassans fantastiska reglement och medmänsklighet.

Jag läste härom veckan om en arbetslös dam som fick ersättning ifrån A-kassan. Av dom individer som har berikats utav äran att få befinna sej "mellan två projekt"  så är det ju vida känt att man får en handlingsplan utav Arbetsförmedlingen som ska följas till punkt å pricka på rekorderligt Gestapo manér. Damen ifråga, Tuula, hade blivit kallad till ett möte på arbetsförmedlingen enligt handlingsplanen och hade tänkt å dansa dit då nått hemskt inträffade. Hennes kära mor lämnade jordelivet. Tuula ringde till Arbetsförmedlingen å frågade om hon inte kunde få komma på ett annat möte än det som just var avsatt i hennes handlingsplan eftersom hennes mor hade lämnat sitt fysiska skal å dansade numer på änglarnas bal, och att hon därför ville åka till hennes jordfästning.
Detta var enligt Arbetsförmedlingen en total fysisk omöjlighet. Det är ju verkligen helt förståeligt att man inte kan flytta på ett möte hur som helst bara för att en medmänniska vill ta sitt sista farväl av sin mor.
Tuula trotsade Gestapo (läs arbetsförmedlingen)  och for på sin mors begravning istället för att gå på detta möte.
Gestapo blev ursinniga för att en vanlig civil individ hade trotsat deras reglement och varskodde därför SS (läs A-kassan). Tuula blev därmed av med sin ersättning från denna instans i en vecka.
Anledning: Tuula var under begravningen icke aktivt arbetssökande.Härlig inställning från arbetsförmedlingen där, "Man måste dra en gräns". Det är klart det är bra med gränser ibland, frågan är bara vart gränsen ska dras? Det är ju en sak om man fullständigt skiter i reglerna som är uppsatta för att vara ersättningsberättigad å åker på semester i två månader till Hawaii, men att bli av med ersättningen för att man går på sin mors begravning!? Det är lite väl magstarkt tycker ja!

Ska man bli av med ersättningen så fort man inte söker jobb aktivt då alltså? Hur i hela fridens rike skulle det se ut? Tänk om man sitter för länge på dritjârne då? Blir man av med ersättningen då? Man kan ju inte söka jobb på holken?
Man läser i Aftonbladet: "Tommy 29, hård i magen, satt för länge på skithuset och blev av med ersättningen!"
Ska man sluta med att sova på nätterna? Det blir ju ingen jobbsökning i bingen?
Man kanske borde sluta laga mat här hemma!!? För tänk om "Gestapo" eller "SS" skulle få reda på att ja stog å rörde om i grytan istället för å söka jobb!?

Ja jösses!! Ja förstår verkligen inte? Känner inte dessa byråkrater i magen att ett sådant här beslut är så inni helvetes fel ur medmänsklig synpunkt? Antingen så gör dom inte det, eller så är dom (vilket ja tror) så totalt berusade på sina powertrips så dom gör allt för å demonstrera sin makt. Ju jävligare desto bättre! GAMAR!!!

Nu så, då var det sagt!


Fridens liljor!

Kommentarer
Postat av: Renée

fruktansvärt.

jag är mycket tveksam till om jag vill tillbaka till Sverige alltså.

2009-05-17 @ 14:24:37
URL: http://reneesmedhult.blogg.se/
Postat av: A

Jag är VÄLDIGT glad att jag fick ett jobb alldeles innan "de blå" började göra allt så bedrövligt mkt svårare för de arbetslösa...visst va d vilda västern på arbetsförmedlingen innan oxå,men långt ifrån som idag hör jag..

2009-05-17 @ 19:37:30
Postat av: bodin

undra om "de" är så känslokalla så de inte skulle gå på sina egna mödrars begravningar? jisses

2009-05-18 @ 08:10:33
Postat av: Jensa

Finns det inte nån Facebook-grupp med andemeningen att det fan får vara nog med en herrans massa idioti? Det ligger nåt i det. Du borde maila det här till dem. Inget svider som en åsikt från folket!

2009-05-18 @ 09:36:12
Postat av: Johanna

Ja-a...jag säger då det...man blir snudd på grinfärdig av sånt där. Vet du hur jag tror att det är? De som bestämmer hur "slipstenen ska dras" på Arbetsförmedlingen jobbar inte ens där. Det är i alla fall inte de som får den "stora äran" att handlägga Tuulas ärende. De sitter på något departement och skissar på lite riktlinjer som sedan tolkas helt år helskotta och inte heller fungerar förutom på papperet.

Fy bubblan! Gör om, gör rätt!!!

2009-05-18 @ 14:19:54
Postat av: Gabbe

Betänk först och främst att detta (som all annan journalistik) fokuserar på ett ordval som får det hela att låta mycket värre än det är, vidare förtäljer inte historien om man i efterhand rättat till felet, nåja tillbaka till historien...Det är för det första rysligt att AMS skall städa upp i den här krisen med rekordarbetslöshet och allt.

Arbetsförmedlingen har väl aldrig varit förenlig med spjutspetskompetens och enligt min mening så borde det heta arbetslöshetsförmedlingen.Återigen, som med alla myndigheter och statliga instanser så finns varken egen- eller vinstintresse någonstans att uppbringa, nej, rulla tummarna, följ regelboken och du är säker, som om de bryr sig de har ju samma lön ändå...Bolagisera säger jag.2009-05-19 @ 08:47:15
Postat av: Gabbe

Såg en ursäkt från redaktionen i fallet "Rose-Marie Zetterlund" på baksidan av fredagens NWT, detta fenomen verkar ligga i tiden, men jag är inte förvånad...

2009-05-24 @ 08:28:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0