Förvirrade?

Satt å slösurfade runt på den världsvida webben å hittade foton från den årliga cruisingen som Arvika Yankee Club anordnar. Det finns tämligen många vackra skapelser från det amerikanska 50 å 60-talet, å många personer som lägger ner mycket tid å pengar på sina bilar. Vilket ja tycker dom ska ha cred för, ty det är inte lätt å få fram delar längre till dessa "antika" fordon. Sen så har vi "blöjraggarna" vars mål är att supa sönder sina bilar så till den milda grad att dom endast går att jämföras med rullande soptunnor. Dom har även nån sorts mani över att dekorera dessa sopåk med diverse dekaler så som "Djurtransport". Dom har ju härlig självdistans iaf, det ska dom ha cred för=) Eller varför inte, "Skratta inte Svensson, din dotter kan ligga i baksätet". Sen så tror ja att dom är lite förvirrade. Ja har svårt att tro att dessa individer är djupt troende, men ändå ska de flesta ha malteserkorset på sina bilar. Bifogar bevis:Korset ifråga symboliser 4 spjutspetsar som pekar mot varandra, där uddarna på korset representerar de åtta riddardygderna i Johannitordern, där en av dygderna lyder som följer; "Vördnad för kyrkan" Ja får inte den ekvationen att gå ihop.. Fast kan nazisterna sno hinduernas solkors så kan väl blöjraggarna få sno malteserkorset. Ja har dock svårt å tro att dom skulle dekorera sina likbilar med denna symbol om dom visste vad den stog för. Men bara dom är glada, så är ja glad=)

Fridens liljor!

Ps. Tänkte bifoga två bilder för att visa skillnaden mellan järnkorset och malteserkorset Ds.

 
 Järnkorset   Malteserkorset

Kommentarer
Postat av: Stefan (kusin)

Det är inte bara blöjraggare som använt denna symbol. Även Tyska krigs maskineriet (som nog är de som faktiskt visste vad det betydde) och därför även förstås ett gäng förvirrade ny-nazister, men även MC knuttar, skatare m.fl. Så det är inte bara böjraggarna som borde ta sej en funderare. Kolla:http://www.faktoider.nu/kreuz.html

2008-07-21 @ 11:59:50
Postat av: Anonym

2008-07-21 @ 13:25:22
Postat av: Tommy

Med lite vidare efterforskning så har ju inte järnkorset å malteserkorset nått med varandra å göra. Fel av mej! Friedrich Wilhelm III kanske hade malteserkorset som "förebild" när han skapade järnkorset, men där slutar nog likheterna. Om nu dessa subkulturer väljer att dekorera sin tillvaro med en tysk tapperhetsmedaljs symbol, fine by me. Men som sagt, ja tror inte dom har nån värre hum om vad korset står för.

2008-07-21 @ 15:10:32
Postat av: Stefan

Nej det har de förmodligen inte. Det är nog bara en cool symbol. Lite väl laddad (järnkorset då) för att använda helt urskillningslöst kan man kanske tycka... men men, det är väll det provocerande som är det roliga förmodar jag. Från och med nu tänker jag se det som ett malteserkors och småle åt dem som pryder sej med det. Kom du fram till om det gick att se någon skillnad på de två eller om de såg helt likadana ut?

2008-07-21 @ 18:24:29
Postat av: Tommy

Ja bifogade en bilder på vardera kors så här på efterhand. Dom är ju inte identiska, men man kan ju se vart Friedrich fick sin inspiration ifrån till sitt järnkors.

2008-07-21 @ 19:21:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0