Dalting?

Har just kommit hem från hospitalet där ja idag fick bjuda doktorn på lite benmärg så att dessa vänliga själarna i laboratoriet  kan fastställa vad för sorts leukemi det är ja har. Det var en flummig upplevelse, inget ja rekommenderar dock. När halvmeters sprutan var urdragen å stussen var omplåstrad så böjer en sjuksköterska ner å halvt kramar om mej å frågar om allt var väl med mej? What the hell!? Ja ä väl för bövelen inte 3 år!? En spruta i häcken ska ja väl klara av utan att världen faller samman!? Dalting!

Sen fick ja en språkstund med farbror doktorn, som förövrigt heter Ingmar Nilsson.... tar det som ett gott omen=) Han förmedlade lite om cellgiftsbehandlingens effekter å det visar sej att efter denna behandling som står för dörren så finns det en överhängande risk att ja blir steril. Så han sa att möjligheten finns att dra en Tarzan i nått provrör som dom sen kunde frysa ner för framtida bruk. Om det nu blir aktuellt nån gång. En fråga ploppade upp omgående dock. Nämligen följande: Hur i hela fridens rike ska man kunna finna "inspiration" nog för att få den lille generalen till att stå givakt? Om man nu väl får det, hur i allsin dar ska man kunna behålla den "inspirationen" länge nog för att kunna frigöra ett par simmare? Det är junte så att man är ensam med 40 fruntimmer på Playboy Mansion precis!? Får väl ta med iPoden å tanka den med Fäbodjäntan=)

Efter pratstunden med doktorn fick ja lov att dansa hem till lägenheten igen. På vägen ut möter ja samma sköterska som va med när ja tömdes på benmärg. "Vi ses imöra" säger ja glad som en lärka. "Ja det gör vi" säger hon med ett fallande tonläge å tiltande huvud. "Ha en bra kväll"  What in the name of ....!!! Känner man sej inte sjuk så gör man det då bannemej när det ska daltas som om man var förståndshandikappad å hade timmar kvar å leva. Inget ont om förtståndshandikappade, ville bara dra en paralell.
Ja förstår ju att hon gör det av välmening, men för å va ärlig så hade ja nog föredragit lite mer av gestapo officer stuket.

Samma sak med mina nära å kära. Ja förstår ju att det är av omtanke och att man bryr sej, och det är ja tacksam för att ni gör. Men behandla mej som ni gjorde föra beskedet, det är daltandet som får en å känna sej sjuk. Ja är fortfarande han som inte tycker om blodpudding å fisk, ja är fortfarande han som finner ro med å sitta å fundera vid sjön, ja är fortfarande han som snusar för mycket, ja är fortfarande han som har svårt för tighta byxor..... bara för att mitt blod inte fungerar som det ska så betyder det ju inte att man klättrar tebax till en 3-årings stadie å är gjord utav porslin. En del kanske tycker å tror att ja inte riktigt har förstått allvaret i det hela pga av att ja inte är mer upprörd å nedstämd. Men sån är ja av naturen, ja kan inte förstå hur min upprördhet eller nedstämdhet kan hjälpa mej att bli frisk när allt inom mej skriker att dom två tillsammans leder till självömkan å att sjukdomen tar överhanden i kampen.
För att hjälpa mej å kämpa behöver Du bara va den Du är, så är Jag den Jag är, så ska ni se att vi alla kan sitta i lyckans dal å käka plommon om ett halvår=)

                                                                    

Tack för att ni finns!

Fridens liljor!

Ps. Värsta frågan: Hur går det med dej? Alt. Hur känns det? So don´t!  Ds.

Ps.2 Skrev en låt för att få viljestyrka å hålla tågan uppe, resultatet blev "My Everest". Går att avnjuta på www.myspace.com/straydogfreemason Ds.2

27 juni.... en lyckans dag

Dagen idag är ingen vanlig dag, den är min. Min 2 års dag som nykter alkoholist. Den skulle firas med buller å bång genom att dansa ner till Götet för å avnjuta Metaltown festivalen. Mor å far bjöd på biljetten som en present på min dag. Det tackar vi för=)

Jag hade tagit ledigt från kneget för att kunna komma ner i tid till första konserten som började 13.30. Ja skulle bara förbi den lokala vårdcentralen vid 9 för å ta lite prover då ja känt mej en smula risig den senaste månaden. Väl där å efter ett gäng prover senare skickar läkaren mej med en akut remiss till Centralsjukhuset. Anledning, på tok för dåliga blodvärden.

Så ja brummar iväg till detta hospital i hopp om att det inte ska ta allt för lång tid så man kan dra iväg till västkustens pärla. Men efter 5 prover på akuten visar det sej att så inte blir fallet. Pga de tvivelaktiga proverna på vårdcentralen så vill dom lägga in mej. Jaha, där rök den In Flames konserten tänkte ja.
Ja blev placerad på Avd 17, hematologi avdelningen, å fick dela rum med 4 andra nissar med olika åkommor i väntan på att hematologen, huvudläkaren på avdelningen, skulle titta på mina prover å sen ge mej resultaten.
I väntan inom dessa dystra väggar kom min bästis som skinande ängel å höll mej sällskap i väntan på domen. Det är ja glad å tacksam över, det skingrade tankarna en hel del, så tack Therese!

Ett par timmar senare kommer läkaren å kallar in mej till sitt kontor för att även han säga det va väldigt dåliga blodvärden och att det med all säkerhet är tecken på någon form av LEUKEMI!?
Det va den semestern tänkte ja. Vilken sorts leukemi det rör sej om ska fastställas på söndag, då ja ska tebax å ta ett beryktat ryggmärgsprov. So there you go... ja ligger inne med leukemi. Va flummigt det kändes å skriva?

Men det är inte konstigt man blir förbannad! Jag har verkligen en oplockad gås med the good old mighty upstairs!!!
Hur många jävla berg ska man behöva bestiga innan man får leva lyckligt på andra sidan i den förtjusande körsbärsdalen? Har ja klarat av ett berg ska ja väl bannemej klara av ett andra!!!

Finns det en vilja, så finns det en väg! TRÄGEN VINNER!!!!

Fridens liljor!

Ps. Sorry bror att ja undanhöll information om resultaten.... ja ville inte förstöra din helg i götet. Ds.

Damtoalett & Varg

Varg

Det var ett helt vanligt slit i kôlgruva idag när klockan slog lunch vid 11 snåret. Jag å min gode arbetskamrat Viktor hade bestämt oss för att dansa ut på stan å förtära dagens föda, ty det godaste som serverades i vår annars eminenta matsal var kokt falukorv å nått palsternacke jox! Så vi brummade iväg till den lokala McDonalds resturangen. Väl där, med maten framför oss lägger ja märke till en individ med rekorderligt white trash stuk som sitter ett par bord bort med en kepa med en skrattretande slogan på: "Våga Vägra Varg"

Nu hör det till saken att individen i fråga inte va gammal nog för att äga eller bruka en bössa ens, utan bär kepan bara för att hans umgänges krets har det. Ni vet, "småhåleraggar-whitetrash-skateskor-fristadjacka-kepan bak i nacken" folket. Så vad har han för ont av vargen då? Har dom smugit in å käkat upp hans "Förbannade måsar" kepa som han köpte förra Arvika Mârten för 49 spänn?

Sen så har vi ju vargmotståndarna som endast äger puffror å bössor endast för att dom tycker det är manligt att leka med vapen å döda levande ting. Dom har ja lika mycket till övers för som ett papercut på strängen bakom ollonet.

Dom seriösa jägarna, som har respekt för både naturen och villebrådet som kanske har blivit av med sin familjemedlem, jycken alltså, och jagar för köttets skull kan ja dock förstå... ja håller inte med bara.

Jösses, det här skenade iväg... det ja ville påpeka var att det är så typiskt att en whitetrash nisse i en viril ålder ligger inne med en sådan typ av kepa. Kan ju tillägga att det är även roligt att gå fram till sådana individer å fråga dem vad sydstatsflaggan Dixie står för. Levande frågetecken=)


Damtoaletter

Väl tillbaka i gruvan och en timmes skruvande senare började det förtärda skrovmålet göra sej påmint i tarmpartiet. Lugnt å sansat la ja ifrån mej spärrskaftet å skred bort mot den toaletten som ja brukar använda mej av när det gäller det stora grovjobbet. Framme vid dörren lägger ja märke till en sak ja inte lagt märke till förut..... mitt favvo dritjarn är en DAMTOALETT!!!
Varför i hela fridens rike ska damer ha en speciell toalett på en Volvo fabrik? Det är junte så att det är hundratals berusade karlar som pissar bredvid på detta bygge? Och en sanitets hink kan man alltid trycka ner bredvid stolen på herrarnas med.
Då slog det mej även att dom har en egen toalett borta på lilla å stora banan med? Nu hör det till saken att damernas toaletter är sådana som lixom ligger för sej själva, tror bannemej dom är ljudisolerade med. Inga intill liggande toaletter med tre decimeters gap vid både golv å tak som på herrarnas. Vad är det som är så utomjordiskt hemskt så att det inte går att ha en unisex toa. Ska ni ha ett eget tryckeri med speglar, doftljus, avslappningsmusik å potpuri i hörnorna för å kunna dudda på jobbet?

Nej du, det snackas om jämställdhet när det kommer till jobb å löner.... ska ni ha samma lön å jobb som oss karlar på industrigolvet får ni bannemej lära er å skita på samma skithus oxå.
Fridens liljor!

Medhårs & Mothårs

Som medmänniska på detta klot vi kallar Tellus, så  kan ja erkänna att ja kan irritera mej på båda små å stora saker.
Men oftast så hittar/ser/tänker ja på små saker som i slutet av dagen ger en frid i själen . Tänkte ja skulle dela med mej lite av en gill & ogill lista.
Håll i hatten så kör vi:

Irritationsmoment:

* Pensionärer med knapp ledsyn som köper sprillans nya Volvo S80 å ska prompt hålla 50, även på 90 & motorväg.
* Fenomenet: "Ju äldre ja blir, desto mer rätt har ja i trafiken, även fast det är totalt galet"
* Personer som inte svarar på en direkt fråga på SMS.
* Pensionärer som har tömt sin spargris på alla 50-öringar å rivit ut varenda kupong sedan sekelskiftet å ska betala med dessa i den lokala mataffären. Helst vid fem när alla slutat jobba så kön är extra lång.
* Folk som vid motgång tycker synd om sej själva å tycker att hela världen är emot dem.
* När man inte hittar lejset när man ska sova.
* Folk som lever för skvaller.
* Att dom bytte smak å form på Special-K flingorna.
* Religioner
* Folk som glor.
* Urinera i ottan med det mystiska fenomenet vi män lider av på morgonen.
* Folk med behov att trycka ner andra för att själva må bra.
* "Blocket skojare"
* När TV-tablån inte stämmer.....

Det värsta är att denna lista kan göras mycket längre.... men ja är inte bitter för det=)

Frid i själen:

* När man hittar det perfekta lejset när man ska sova.
* När sockarna inte "korvar" sej i skon
* Att sätta på sej sprillans nya kallingar å sockar efter en dusch
* Nybäddad säng
* Att hitta mjölk i kylen när man trodde den va slut.
* När det bjuds på bra 9 filmer.
* När man får SMS som inte är av reklamisk börd.
* Att få en ledsen person glad.
* När en kassörska säger: "Ha en bra dag"
* Vakna nykter.
* Sitta på en bänk vid vattnet å fundera.
* Bästisen
* Spela å sjunga för en icke berusad publik.
* Den 27:e varje månad.
* Duschen efter jobbet.
* Att gräset är grönt å himlen är blå.
* Filmen "Rasmus på luffen"........

Även denna lista kan göras toklång.....

Sätter man sej ner å tänker på vad som har hänt under en dag, så är det oftast att den "goda sidan" vinner. Men dom flesta hakar upp sej å förstorar dom "dåliga sidorna",  när man i själva verket har haft en förtjusande dag om man räknar alla dom bra småsakerna som hänt en under dagen.
Å tänk på att hur jävlig din dag än må ha varit, så är det alltid nån stackare där ute som har det 10 resor  jävligare.... å det kan ju kännas positivt... för en stund iaf=)

Fridens liljor!

Pomolog?

Till vardags i kôlgruva har ja hörselkåpor med radio då decibel nivån ofta kan hamna över det vad örat tillåter. I dessa radiokåpor strömmar sändningen rån MixMegapol från 07.00 till 10.00 eftersom det är då Äntligen morgon med Adam & Gry sänds. Efter klockan 10 brukar ja byta ut kåporna mot något annat val av mediaspelare för att kunna avnjuta lite god musik. Men icke idag..... Av nån konstig anledning valde ja att ratta in Radio Värmland, kan bero på att MixMegapol spelar samma Måns Zelmerlöw låtar 40 gånger om dagen.
Hur som haver så fick ja dra lärdom av Radio Värmland att det pågår nån sorts Selma Lagerlöf vecka å reportagen om denna dam pågick som bäst när ja helt plötsligt tappade hakan av fascination....
Dom hade ringt upp en pomolog (lära eller kännedom om de genom odling framtagna olika slagen av trädfrukter) som va specialiserad inom området äpplen. Denna karl var även EXPERT på Selma Lagerlöfs fruktträdgård med tillbehörande äppelträd.
Anledning till min fascination: Karlns val av karriär.
    
                                           

Jag förstår att ingen människa är den andra lik, jag förstår att människor tänker olika, jag förstår att människor tycker om olika saker..... men va jag inte förstår är hur i hela fridens rike en människa kan vakna upp en morgon å känna:
"Jag vet vad jag vill göra med mitt liv!!! Jag har sett mitt kall!!! Jag ska spendera resten av mitt liv att studera ÄPPLET!!!"

Vad är det som är så fascinerande med ett äpple? Det har ett kärnhus, fruktkött å skal? Det är junte så att det finns så djupa funderingar kring ett äpple som låt säga.... universums uppbyggnad, kvantfysik eller supersträng teorier?
Det handlar om ett simpelt äpple.......

Nåväl, det ska finnas folk till allt, bara han är glad så=)

Fridens liljor!

10 år sen studenten!!!

Då va ännu ett ålderdoms tecken fångat å lagts på lager i ålderdomens ryggsäck.... 10 år sen man tog studenten!!!
HA!!! Det är ju skandalöst va tiden susar förbi, känns ju för böveln som om det va förra veckan man provade ut fracken te studentbalen! Hualigen!!! Men ja är inte bitter för det, tänk så mycket visare man blivit=)
Tämligen dålig uppslutning till kvällens sammanstrålning var det dock... alla karlar i klassen var upptagna med annat denna förtjusande afton så ja fick bära karlafanan så högt å så gott ja kunde, tror ja klarade mej ganska bra... inga sammanbrott iaf=)
Trots att vi bara va hälften från full styrka så var det en mysig afton som går till historien. Det käkades grillad föda, vi bytte livshistorier det bjöds på månget skratt runt det bastanta ekbordet denna magiska kväll.
En timme in på kvällen kände vi alla av ett märkligt fenomen... trots att det var 10 år sen vi alla sågs sist, så kändes det själamässigt som om vi inte hade varit ifrån varandra en dag ens en gång... Det kallar ja sammanhållning i en klass det mina vänner=) Kärleken flödade som aldrig förr å friden i själen var på topp!

Vid 22 snåret pallrade vi in oss te stan (Arvika) för att få en chans att umgås lite med ett par andra hanar som gick i samma eminenta klass. Ryktet hade nått oss att dom bjöd upp te dans i den lokala hamnen, så var skulle man kunna hitta dom om inte där=)


           *Musik Esteterna Årgång 1998*

Kärleken växte då gruppen växte, men cirkeln var ej komplett då vi fortfarande saknade Garderava, Åsa, Martin å Magnus...ni var saknade mina vänner...
För att avsluta denna magnifika afton på ett vackert vis, så gick var å en hem till sitt till tonerna av Môra-Per som lirade på Hamnfestivalen.

Avslutningsvis vill ja tacka er mina vänner för denna förtrollande afton, den satte en guldstjärna på tillvaron!
Love you all!!

Fridens liljor!!

Mystiskt fenomen?

Efter en hård å slitsam arbetsvecka å en powernap rikare, tyckte ja att ja va värd en bio i afton. Så ja yrade in på sf.se å köpte en biljett till kvällens föreställning utav "The Incredible Hulk". Det stog å vägde ett tag mellan den ock Mark Wahlbergs "The Happening", men efter en lång konferens med mej själv blev det "The Incredible Hulk" , då ja å mej själv kom överens om att det är mer av en biofilm. Plus att man fick avjnuta en fem meters version av Liv Tyler spelade kanske in en smula=)
Hur som haver, ja lunkade iväg till den lokala biosalongen för en stunds avslappning då ja sprang på en gammal vän ifrån förr inne på salongen. Vi talade en smula om värdsliga ting en stund för att sedan fråga varandra vilken film var å en skulle se. Han förklarade bestämt att han å hans madame skulle avnjuta "The Happening" å ja la mina kort på bordet å myntade att ja skulle tjusa till det med "The Incredible Hulk". 
Då utbrast karln ifråga, och jag citerar: "Ja får ta dänn te vecka... ja måste se dänn här mä kärringa"
Då! Som blixt ifrån klar himmel kom ja ihåg ett gammalt fenomen som legat gömt i ett dunkel eftersom ja själv inte har haft madame på evigheter....
Fenomenet lyder som följer. När par går på bio, så är det alltid filmen som honan i förhållandet vill se som avnjuts?
Nu kanske ja överdrev en smula, men till 80% i alla fall. Va handlar det om? Handlar inte förhållanden om att kunna kompromissa? Man kan väl turas om å välja? Tänk er själva (damerna alltså) att 80% av tillfällena som det ska avnjutas bio så måste ni sitta å genomlida snabba biljakter, puffror som glöder röda, folk som dör kors å tvärs, en å annan smaskig sex scen och en jäkla hög volym! Not so fun eller hur?

Nu lider ju inte ja av detta fenomen, utan får avnjuta vilka filmer ja själv vill=) Men till eder som lider av denna styggelse till fenomen säger ja: Det handlar om att ge å ta mina vänner, det handlar om att ge å ta.

Fridens liljor!

Tricky business!

Sex.. på äldre dar likamed tricky business. I ett förhållande iaf. Bättre var det i tonåren när man styrde upp det när som lusten föll på, platsen var inte noga, bara man fick utöva den fysiska akten av kärlek.
Läste lite av en enkät som gjorts av 1000 kvinnor, där skrämmande 80% kände sej tvingade till sex.
Bifogar lite exempel:

                                            

Kan ju tillägga att det finns även par där situationen ser spegelvänd ut, det är honan som vill oftare och hanen är mer passiv.
Hur som haver, till enkäten. Som karl kan ja nog säga med ganska stor säkerhet att tjötet å "tvingeriet" kommer ifrån en av mannens äldsta instinkter, att föröka sej å föra SINA gener vidare (sen att det är förtjusande skönt kan nog spela in med). Kommer man inte till, växer frustrationen å tjötet likaså. Å ju mer tjöt det blir, ju mer avtrubbad blir damen i fråga när det gäller å komma i stämning. Ja kan även med all säkerhet säga att karln har tänkt många gånger att han ska vägra sex nästa gång hon vill, bara för å poängtera att det inte är okej att bara ha sex när hon väl vill. Men när det väl kommer till kritan så tänker han: "Äh, bara den här gången då, man vet ju aldrig när man får komma till nästa gång"
Det hela blir till en ond cirkel där pressen ligger tung till å med bakom en "oskyldig" kyss.... å det vill man junte... man vill ju va glad...
Äh, ja säger, skippa hela pirrandet i en månad eller två, då ska ni nog se att det pippas som kaniner sen=)

Fridens liljor!
Tommy "Olle Waller" Nilsson

Vilken grej!!

Låg på beachen å tryckte en smula idag. Per automatik scannade ja av va ja hade för individer runt omkring mej, tills ja till slut fastnade med blicken på tre damer som låg alldeles intill å tappade hakan av förvåning samtidigt som ja vart positivt överraskad. Inte för att dom va fagra som änglar, utan för att dom låg å läste ILLUSTRERAD VETENSKAP!!!!! Vart så paff att ja nästan gick fram å frågade om ja fick va med å läsa denna förtjusande blaska=)
Ingen Metropolitan eller Vecko Revyn där inte! Härliga tider, mer sånt=)

Fridens liljor!

Ja jösses!Ja jösses! Det finns folk till allt=) Hade detta hänt mej skulle ja nog helt sonika tagit formen av ett frågetecken å frågat personen med attityd om denne hade glömt att ta sin medicin och kanske fixa en taxi åt han tebax till sjukan.

Fridens liljor!

Svea Rikes Dag!!!Spratt upp som en stålfjäder dagen till ära, med hopp om att få höra den Svenska nationalsången minst 3 gånger under dagens lopp, å för en gångs skull inte få onda blickar för att man känner sej en smula patriotisk på denna underbara dag.  Jag knallade runt lite varstans på stadens gator i tron om att tonerna från den fjällhöga norden skulle eka över nejderna men icke... den enda gången ja har fått höra Sveas hymn idag, än så länge,  var på nyhetsmorgon på tv4 i förmiddags... Dom är väl dom enda som har mod nog att förmedla dessa fantastiska toner. Det är illa mina vänner... ILLA!!!

Efter en stund fick ja nog å fick den geniala idén å ta en långpromenad å njuta av dagen istället. Med god musik i iPoden, började ja knalla å då kändes det mesta okej igen. Bifogar rutten som knallades av mina 43:or.Celsius graderna hade krupit upp till hela respektabla 27 grader under promenixen, så ett besök till det lokala badplejset var ett måste. Väl på Skutberget å ett dopp rikare, lade ja mej till rätta för att lapa lite sol.

 

Det tog inte många sekunder innan ja förstod att ja hade hamnat bredvid dom mest högljudda individerna på berget....
Gruppen av individer bestod av 3 damer å en karl, alla i min ålder, varav en av samma årgång som mej själv. Detta vet ja pga av deras volym på konversationerna. Hon diskuterade nämligen detaljer angående hennes 30 års kalas nästa år. Samma dam vart ja totalt mörkrädd för!!!
Det är pga av sånna som henne som vissa killar inte orkar med förhållanden, eller vågar ha lite skoj bara för en afton/natt.
Hon satt å svamlade högt så hela berget skakade (min benmärg likaså) i sina grundvalar om hur hon hade träffat en kille. Dom hade inte legat än och hon kunde inte bestämma sej för om han var ett, and I quote, "slödder" eller icke. Hon myntade även att hon inte kunde sluta tänka på honom även om han inte va pojkvänsmaterial. Det va så jobbigt tyckte hon, å hon analyserade varje mess hon fick tusen gånger, fram å tebax!!!! Hon uttryckte sej exakt så!!! Dra mej baklänges!!!!
Ja kan nästan garantera att killen som diskuterades i denna konversation, eller monolog snarare, träffade henne en kväll på krogen å tänkte: "Hon va het, vi kan nog ha det lattjo ikväll"

Jösses!! Varför denna tankeverksamhet å analysering om det kan leda till nått eller inte!? Det som sker, det sker. Finns det ömsesidiga känslor med i bilden, förtjusande! Finns dom icke, bara let go å ha lite kul!? Ja blir så trött....


D-Day

Vi får ej glömma heller att idag, för 64 år sedan, landsteg de allierade under andra världskriget på Normandies stränder vilket blev vändpunkten på kriget å slutet för det 3:e riket.
Tack vare dessa modiga själar som landsteg med livet som insatts, så har vi det europa som det ser ut idag.
Värt att tänka på!!!Hoppas DIN nationaldag har varit förtjusande!!

Fridens Liljor!!

Tid?

Satt å filosoferade på en bänk vid det lokala vattendraget en smula förut å kom på en grej. Nämligen följande: Ju äldre folk blir, ju mer klagar dom över att tiden inte räcker till? Nu är det ju varje människas rätt att få klaga å va bitter över allt å inget, men när tidsbristen är självförvållad har ja svårt att känna medlidande.
Visst får man mer åtaganden ju äldre man blir, men då behöver man ju inte "leta" upp grejer att fylla sin fortfarande fria tid med.
Jag undrar, om dom som klagar över tidsbrist skulle få all tid i världen till eget förfogande, skulle dom bli gladare då? Risken finns ju att uttråkheten smyger sej på?

En del skyller på att dom vill uppnå så mycket som möjligt innan man tar ner flaggan å byter ner sej till en trång jordkällare med blomstertak. Vilket alltså innebär att man vill bli så "känd" som möjligt för nått så att man blir ihågkommen av efterlevande för detta. Men mår dom bra på vägen dit? Jag har mina tvivel.
Då lever ja hellre ett stilla liv och riskerar att ej bli ihågkommen om det är priset för att få ha frid i själen ända fram till den slutgiltiga dirtnapen.
Nepp, den dagen jag har ett späckat schema från det ja sätter ner höger stortå i golvet tills dess ja slocknar i bingen helt orkeslös på kvälla hoppas jag aldrig att ja får uppleva.

"Va vet han om tidsbrist, han är ju singel å barnlös, har inte nån annan å ta hänsyn till",  kanske en del muttrar buttert angående dessa rader. Vilket är helt sant, men än en gång,  singellivet, tvåsamheten och barnafödande är självförvållande.
Så det är helt enkelt upp till var å en, hur mycket tid man väljer att ha...

Fridens liljor

Expert?

Under en viss tid nu, har jag å min gode vän Petter rest tillsammans till kneget med det onormalt tidiga tåget. På tågstation delas den kostnadsfria dagstidningen Metro ut som vi läser flitigt innan man somanr in.
Nu till saken, efter nån månads läsande i denna tidning (i många andra medier med förresten, speciellt Aftonbladet) så har ett stort fågetecken och en viss irritation växt fram.
Anledning: Det finns så inni baljans många experter!!? Bifogar lite exempel ur dagens nätbilaga av aftonbladet.

   

Hur i allsin dar utbildar man sej till expert? Hur mycket måste man veta om en sak för att bli expert? Å vem i hela fridens rike bestämmer NÄR man blir expert?
Ahhhhhh..... så det var det ute ur systemet=) Nu ska ja skapa i hettan, kanske förtära ett par rostade majs flarn med tillbehörande mjölk å socker=)

Fridens liljor!
Åsikts-expert Tommy Nilsson

RSS 2.0