Pomolog?

Till vardags i kôlgruva har ja hörselkåpor med radio då decibel nivån ofta kan hamna över det vad örat tillåter. I dessa radiokåpor strömmar sändningen rån MixMegapol från 07.00 till 10.00 eftersom det är då Äntligen morgon med Adam & Gry sänds. Efter klockan 10 brukar ja byta ut kåporna mot något annat val av mediaspelare för att kunna avnjuta lite god musik. Men icke idag..... Av nån konstig anledning valde ja att ratta in Radio Värmland, kan bero på att MixMegapol spelar samma Måns Zelmerlöw låtar 40 gånger om dagen.
Hur som haver så fick ja dra lärdom av Radio Värmland att det pågår nån sorts Selma Lagerlöf vecka å reportagen om denna dam pågick som bäst när ja helt plötsligt tappade hakan av fascination....
Dom hade ringt upp en pomolog (lära eller kännedom om de genom odling framtagna olika slagen av trädfrukter) som va specialiserad inom området äpplen. Denna karl var även EXPERT på Selma Lagerlöfs fruktträdgård med tillbehörande äppelträd.
Anledning till min fascination: Karlns val av karriär.
    
                                           

Jag förstår att ingen människa är den andra lik, jag förstår att människor tänker olika, jag förstår att människor tycker om olika saker..... men va jag inte förstår är hur i hela fridens rike en människa kan vakna upp en morgon å känna:
"Jag vet vad jag vill göra med mitt liv!!! Jag har sett mitt kall!!! Jag ska spendera resten av mitt liv att studera ÄPPLET!!!"

Vad är det som är så fascinerande med ett äpple? Det har ett kärnhus, fruktkött å skal? Det är junte så att det finns så djupa funderingar kring ett äpple som låt säga.... universums uppbyggnad, kvantfysik eller supersträng teorier?
Det handlar om ett simpelt äpple.......

Nåväl, det ska finnas folk till allt, bara han är glad så=)

Fridens liljor!

Kommentarer
Postat av: Göthberg

Tjabba Tommy, brukar liksom dig avnjuta Äntligen morgon fram tills kl 10. Försöker byta kanal innan Mr. Repeat Micke Ågren presenterar den fantastiskt djupt tragiska musikkompotten som följer :) Händer också att man glider in på P4 varvid ens mentala ålder plötsligt dyngas 30 år framåt i tiden. Nej, p3 Rockster är kanalen det!



Trevlig midsommar!

2008-06-20 @ 01:12:18
Postat av: Stefan (kusin)

Tommy, bygg ett äpple ... och säg sen om det var simpelt .. Ett golden delicious vill jag ha!

2008-06-23 @ 11:10:44
URL: http://www.beatit.se
Postat av: Tommy

Mnja, då måste ja nog bli pomolog först å doktorera i dess uppbyggnad i en 40 år innan ja kan ge mej i kast med nått sånt.... men ja hör av mej å 40 jordsnurr då=)

2008-06-23 @ 18:49:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0