Fantastisk Helg!!

Detta har vart en fantastisk helg som har gått i musikens tecken för min del. I fredags tog jag "Navy Seal" å rullade hemåt till fridens nejder. Min gode vän Fredrik Bodin ringde mej tidigare i veckan å undrade vänligt ifall ja kunde lira å sjunga en smula i Fritidsgårdens nya lokaler under nått evenemang som kallades för "Kulturnatta". Eftersom ja hade vägarna förbi så tackade jag gladeligen ja. Det var en gemytlig spelning. Inte som dom vanliga pubspelningarna där grottmongofulla reptiler kommer fram å önskar samma låt kvällen igenom med tre minuters mellanrum, som det brukar va när man spelar nånstans i västvärmland. Det här var mer som ett öppet hus, folk kom å gick, unga som äldre. Dom som stannade till för stund, stannade för å lyssna. En ganska härlig känsla när man annars är van att spela inför döva öron på diverse krogar.
Vilken fritidsgård sen! Sånna lokaler hade vart najs å haft när man va 13 äpplen höga=)

På lördagen hade en vän och fantastisk medmänniska, Helena Johannesson, anordnat en tillställning till förmån för Cancerfonden, "Musik för livet". Det va en ytterst trevlig afton med musik, dikter, föda och auktioner.
Lena Blomstrand läste en ytterst vacker dikt av en okänd indisk individ. Denna dikt kände ja igen by heart! Vi läste nämligen exakt samma dikt var dag när jag låg inne för behandling på Aleforshemmet. En mycket värdefull dikt som ja försöker leva efter så gott ja kan. Vill någon läsa den så kommer den här.... håll i hatten.

Dagen i dag

Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.
Gårdagen föll ur dina händer.
Den kan inte få mera innehåll
än du redan har givit den.
Morgondagen vet du ingenting om.
Men dagen i dag har du.
Använd dig av det.
I dag kan du glädja någon.
I dag kan du hjälpa en annan.
Dagen i dag är en märklig dag.
Den är din.

Ja måste ta av mej hatten i ren beundran oxå. För tonerna Maria Larsson kan skapa med sin fiol är tamejtusan nått spektakulärt! Det där är inget man lär sej i en grisblink vill ja lova. Å Annah Lindström! Jösses vilken pipa den damen har! Fantastiskt!
Ej att förglömma! Tre av orginalmedlemmarna ur "Lill Ingmars", Arnie, Dan å Ingmar (far min) delade med sej av sina eminenta alster. Ing-Marie Johannesson bjöd oxå på sin ljuva stämma.
Som ja sa igår afton, så är ja oändligt tacksam över att det finns underbara människor som Helena som anordnar sådana här tillställningar. För hade inga sånna här insamlingar funnits så hade varken jag, Helena och många, många andra själar troligen inte skuttat omkring på detta klot vi kallar Tellus idag. Det hela är mycket enkelt. Inga pengar, ingen forskning! Och så vill ja ge alla blodgivare en stor varm björnkram, ni är mina hjältar! Hade inte ni funnits så hade ja inte suttit å tryckt på dessa tangenter idag. Så TACK!!!
Min käre lellebror fångade mitt bidrag till kvällens evenemang på film. Om lusten finnes så går det å glutta på filmklippet via länken här bredvid. (länk till klippet)
Det var en magisk afton mina vänner.... en magisk afton....

Annars så ska ja te hospitalet te môran å ta prover å förhoppningsvis rycka loss CVK:n. Det vart ju inte så sist, ty mitt immunförsvar var för kasst helt enkelt. Så läkarn ville behålla den ett tag till ifall ja skulle åka på nått lurt å dom skulle behöva pumpa i mej antibiotika illa kvickt. Det vore gôtt å bli kvitt den rackarn dock så att man kan skutta omkring som en gasell igen=)

Oj, glömde nästan bort. Ja vart färdig med en ny bete här i veckan oxå. En låt där ja försöker beskriva hur det känns när livsgnistan tänds på nytt. Det är inte det lättaste å beskriva den känslan dock. Ja valde att döpa låten till "Peace Of Mind" eftersom det är ju det vi alla vill ha, hoppas ja. (länk till låten)

Nu blir det ett avsnitt av "My name is Earl" innan ja hoppar i bingen=)

Fridens underbara liljor!

Professionell Handcreme & Religion!?Dagens grônn: Finns det även Amatör Handcreme?


Annars va ja på sjukan i vanlig ordning idag för å ta lite prover. Dessa prover visade att min benmärg inte bryts ner längre utan är på väg tebax, ty han har börjat producera friska produkter på egen hand. Så nu behöver ja inte tebax te hospitalet förrän te måndan, härliga tider! Hoppas även på att bli av med den inopererade CVK:n då, ska bli tämligen gôtt å få vrida å vända sej om som man vill i bingen utan att slangarna ska haka i å fastna lite här å var.

Nu till nått helt annat. För några månader sen knackade Jehovas Vittnen på min dörr, ja hade lite tråkigt så ja tänkte att argumentera med dessa nissar kanske vore en smula intressant. Ja öppnade dörren å argumenterade emot dessa herrar i en halvtimme. När dom skulle bege sej av sa den ena herren att han tyckte det va intressant å diskutera med mej, så sedan dess har dom kommit tebax. Så för nåra dar sen plingade det på dörren, nyvaken yrade ja mot det plingande ljudet, utan varken linser eller glasögon försökte ja kolla genom titthålet vem det var men pga dålig syn kunde ja inte urskilja vem denna individ var så ja öppnade. Å där stog han, Gud Allsmäktiges Vittne himself, med the lords good book i högsta hugg. Han hivade en blankett om deras församling i näven på mej å började frenetiskt dra verser ifrån deras kära gamla testamente. Han sa att hans bok är ett bevis på att det finns en gudomlig arkitekt som har skapat universum å allt liv som finns i detta. Då frågade han mej om ja tror att det finns en gudomlig skapare å att detta är hans bok. Helt sonika svarade ja ICKE! Ja sa även att sannorlikheten att han kan överbevisa mej motsatsen där i trapphuset, är ungefär lika sannorlikt som om ja skulle ringa på hemma hos honom med en Kalle-Anka pocket i högsta hugg å bedyra att Joakim Von Anka är skaparen av världsalltet.

Ja lyckades även med bedriften att ställa två frågor som han inte hade svar på, som han heller inte hittade i sitt kära gamla testamente. Ja frågade hur långt före Jesu Födelse ägde herrens 6 skapardagar rum? Ja frågade denna fråga eftersom paleontologer runtom i världen har grävt upp dinosaurie ben som har ett par miljoner år på nacken. Och eftersom Adam å Eva kom först så måste herrens skapelsedagar ha ägt rum dynglänge innan Jesus föddes?

Sen frågade ja även varför inte dinosaruierna fick hänga med Noah på hans ark? Vad hade dom gjort som gjorde att dom  förtjänade att kolapippa allihop innan själva syndafloden kom? Han vart tyst å till slut sa han att han skulle kolla upp det=)
Vi sa ajöken, å ja hoppa tebax i bingen å sov en timme till.

När ja vaknade igen så tänkte ja en smula på det där med religioner. Det är väl flummiga grejer ändå? Visst, det kan va bra för människor som behöver trygghet och svar på varför vi finns å vad som händer efter döden osv..  Men för mej är det bluff å båg alltihopa. Det finns 5 "världsreligioner" på vår kära glob, å dom fem har sedan en sjuhelsikes massa underkategorier beroende på hur man väljer att tolka sin tro. Sen har vi ju alla lokala stamreligioner. Ja tror inte dom isolerade indianerna i amazonas  djungel tror på att Jesus dog å sen återuppstod till exempel (vart tog han vägen efter att han återuppstått förresten?) Alla dessa "religioner" tror blint på att just deras religion är den sanna, alltså kan man med logiskt tänkande fastställa att ingen av dessa är sanna. Vetenskapligt alltså, sen om det är den rätta religionen för att människor ska må bra i själen är en annan sak.

Ja kan gå med på att till exempel Jesus, Muhammed å Buddha har funnits. Men ja tror inte att det är nått gudomligt inblandat. Det var helt enkelt väldigt starka ledare med starka personligheter och flummiga visioner som hjärntvättade folk på den tiden då det begav sej.
Hade Hitler till exempel haft lite noblare syften i bagaget tror ja att han skulle kunnat ha startat en ny religion, ja menar, fick han med sej halva europa i sitt följetåg när han hade onda avsikter, tänk då om dom hade vart goda?

Ta kristendomen till exempel, varför ska man tro på nånting som för 500 år sedan dödade varenda människa vars enda "brott" var att dom trodde att jorden snurrade runt solen istället för tvärtom, det är ju samma religion idag som det var då?

Käre värld, nu vart ja en smula upprörd nästan... det här kan ja skriva om i all evinnerlighet men ja väljer att avnjuta ett avsnitt med Scrubs istället=)

Fridens liljor!

Friska oktober dagar!!

Vilket fantastiskt höstväder vi ligger inne med! Dessa klara oktober dagar har verkligen  gett välmåendet en rekorderlig boost. Efter gårdagens visit till hospitalet för påfyllning av diverse blodprodukter så lös solen intensivt, så ja tänkte att den gåvan ska ta å avnjuta. Detta gjorde ja genom att ta med mej "Ivory Eve" ut på en utflykt till Mariebergskogens fantastiska domäner, satte mej ner , sjöng å spelade för vinden å förbiflygande fåglar. Tämligen rogivande!

  

Ja var på hospitalet även idag för provtagning. Solen lös inte lika intensivt idag, men ja kände att det var en fantastisk dag ändå. Helt vindstilla och en behaglig kyla låg i luften, så ja tänkte ja tar en tur ut i det fria idag oxå. Dock inte till samma destination. Idag styrde ja kosan istället till en plats som heter "Göteborgsudden". En mycket fridfull plats där ja har många fina minnen ifrån. Även denna plats ligger vid vattnet. Ja tror ja måste ha vatten omkring mej för å riktig känna frid i själen... men sån ä ja=)

  

Vilken fantastisk plats! Helt vindstilla å tyst! Här kunde man verkligen höra sej själv å sina egna tankar. Ja passade även på att lira ett par låtar vid denna magnifika plats, bland annat en gammal slagdänga av D.A.D. (länk till videon)
Efter ett tag blev klippan för kall för min numera klena häck, så ja va tvungen att sätta mej uppe vid bänkarna istället. Vill junte åka på nån urinvägsinfektion eller dylikt smaskigt nu under immunförsvarets kraschlandning. Där satt ja å lirade tills händerna blev för kalla för att utföra det jobbet hjärnan ville att dom skulle göra. Ja hann med ett par låtar dock innan mina kära labbar gav upp, en låt av Seven Mary Three till exempel. (länk till videon)

Innan ja hann å lämna denna fridfulla plats så vart det en liten dokumentär om platsen ifråga. Ja förväntar mej ett samtal ifrån Discovery Channel vilken sekund som helst nu för efter dom sett denna magnifika dokumentär så vill dom högst troligt göra en hel dokumtär serie=) (länk till videon)

Nu: Kvällsföda, Sen: En dokumentär om Illuminati

Fridens fantastiska liljor!

Hierarki!?

Det är ju helt fantastiskt!! Över en vecka hemma med taskigt immunförsvar, å det finns inte en förnimmelse till nån förkylning eller diverse infektioner. Har varit på sjukan idag å tankat upp mej på livsnödvändiga vätskor idag dock. Å vilket förtjusande väder det va idag på förmiddagen! Det är dagar som dessa som man verkligen uppskattar att man är vid liv!

När ja låg på sjukan å väntade på provsvaren förut idag slog en tanke mej när läkare å sjuksköterskor dansade omkring ute i korridoren. Hierarki! Det finns ju överallt!? På jobbet, i lagsporter, på fritiden, you name it! Va handlar det om? I grupper kanske det måste finnas en alfahanne/hona och en rangordning ner till omegahannen/honan. Det är klart det måste finnas en smula hierarki i låt säga armén å dylika ställen där man är många till antalet och ska fungera i grupp, men till vardags? Det är för mej ett mysterium. Det kan aldrig va nyttigt för hälsan. Det är klart att "alfa människorna" mår som änglar med super-krafter... men det finns ju en sjuhelsikes massa människor som lever några steg ner på hierarki pyramiden som hade mått tämligen mycket bättre om denna pyramid inte funnits.
Det uttrycker sej olika beroende på vilken social umgängeskrets man rör sej i. Folk som läser mode-bloggar för att man ska ha dom senaste plaggen så att man inte görs till åtlöje i sin "flock". Ju mer musikalisk man är, desto högre upp i pyramiden hamnar man. Ju mer pengar man har, desto bättre är man. Osv....  Vilket slitsamt liv dessa vilsna själar måste leva!? Vakna upp varje morgon å tänka "Hur ska ja lyckas hävda mej idag?"

I min värld är det där hierarkilevernet rena dyngan. Själv vaknar ja upp varje dag och är Kung, å världen är mitt kungadöme=) Kanske lite storhetsvansinne på den, men det är en fantastisk känsla å slippa tänka på vem man är, var i pyramiden man hör hemma å va människor tycker å tänker om en. Who gives=)


Idag fick ja även besök av min kära mor å far oxå. Trevligt som få. Ja fick nämligen en smula hjälp med.... hmmm....att omdirigera diverse dammpariklar till en mer hälsosammare destination=) Detta är ja evigt tacksam för. Ja prövade själv lite under veckan, men med taskiga värden sög det musten ur en ganska kvickt. Det kanske inte är så intelligent heller å rota med nävarna runt dritjarne heller när man inte har en uns immunförsvar i kroppen. Så ja bugar å bockar=)

Ja har gått en vision, så nu ska ja skapa!

Fridens liljor!

It´s Times Like These You Learn To Live Again!!

Då va rä klart!! Hoppet över Helvetesgapet är gjort!!! TOPPEN ÄR NÅDD!!!!Round IV å sista kuren med cellgifter är avklarad och enligt min gode läkare så är dom sjuka cellerna i blodet eliminerade å kan för närvarande kalla mej FRISK!! Ett tag iaf, värdena ska ju sjunka, immunförsvaret ska kollapsa i en månads tid, å man ska försöka hålla sej fri från infektioner, stora som små. Men noga i Karlskoga, just NU är jag FRISK!!! Å det är ju just NU som ja lever, inte om en månad, inte i förrgår, utan NU!!!

Nu måste ja dock hålla mej här på toppen av  "My Everest" i fem år har ja hört nånstans. Risken finns ju att det går en lavin som tar mej tebax till ruta 1 igen. Men om ingen lavin går under dessa fem år så kan ja  joddlandes skutta ner på andra sidan berget å leva ett förtjusande liv i Lyckans Dal=) Eftersom man ändå sover bort en tredjedel av dom fem åren så lär ju det gå i en grisblink=)

Ja vill nu ta av mej hatten å tacka min mor å far, mina bröder, Tessan, barndoms kamraterna (The Irongang), Peter å mina "Fäbods kamrater" för att ni är dom ni är å inte "ändrade personlighet" under dessa "sjuka månader". Ni har skänkt mej ro i själen å gett mej viljestyrka mer än ni anar..... så med hatten i ena handen, å den andra handen på hjärtat... tack för att ni finns!!

Ja skulle vilja kunna dela med mej av känslan ja har för dessa människor men det är svårt. Jag kan försöka genom att dela med mej av en en video ja klippte ihop för två år sen när ja å mina bröder tog en roadtrip ner till Frankrike för att gå i De Allierades fotsteg när dom landsteg på Normandies stränder under andra världskriget. Några bilder ifrån Hemsedals fridsamma toppar finns även med. Orden å känslan i videon stämmer in på alla ovannämnda personer, men bandet mellan oss bröder förblir unikt. Ni får föreställa er bilder av de personerna lite här å var i videon oxå så funkar det=) (länk till videon)

Efter 3 dagar utan mat, pga cellgifterna, bjöds ja på utskrivningsdagen på tacos å Idol afton av Tessan. Det va längesen välmåendet låg på den nivån kan ja säga, så heder å tack Tessan!! Hon fick även äran att klippa av ID-tagen från den sista vistelsen på hospitalet denna afton=)Sen att man på fastande mage slängde i sej massa tacos å fick bukras spelar ingen som helst roll, finge ja chansen skulle ja göra det igen.

Jag vill även ta av mej hatten för den fantastiska personalen på Avdelning 17 på Karlstads Centralsjukhus. Ja beundrar er för det ni gör, era namn borde va skrivna bland stjärnorna!!

Nu är det bara att låta livets vind fylla mina segel å lära sej leva i igen... å se vart vinden för mej.... alltid hamnar man nånstans=) Å va skulle passa bättre så här avslutningsvis än en video ja spelade in när ja fortfarande var lyckligt ovetande för vad som komma skulle, där frasen "It´s times like these you learn to live again" används flitigt. (länk till videon) Enjoy!!

Må fridens stjärnor lysa över eder!!

Ps. Ja ä frisk=) Ds.

RSS 2.0