Stoppa Pressarna å Håll I Hattarna!!!!

Mitt universum har kollapsat!! Världen har fallit sönder å samman!! Ingenting är som det skall, solen är blott en marschall!! Besvikelsen är total!! Ja är helt tom inuti.....
Orsak: Svea rikes största trubadur genom tiderna är en BLUFF!!!!

Kom ska ja berätta!!
Det va så här att ja hade just förtärt ett skrovmål i madamens "Love Shack" här på Söders höjder. Mätt å belåten skrider ja iväg till köket med det nersmutsade porslinet och dom rostfria stålprodukterna för att återställa dem till ett kliniskt rent skick för framtida bruk. Mätt å nöjd stog ja där å fejade med diskborsten med ett fånigt leende på läpparna, samtidigt som ja hade på Simpsons på tv:n i bakgrunden. Plötsligt hör ja en bekant melodi ifrån dumburken!!!  Men det är nått som inte stämmer!! Det är ju fel sångtext till melodin!! Nån har stulit melodin till självaste Cornelis Vreeswijks hymn "Brev från kolonin" tänkte ja!! Ve å fasa!! Det var för mej ytterst förbryllande, så ja släppte allt för stunden och sökte det världsvida nätet efter klarhet!! Det ja fann på nätet lämnade ett stort hål i själen efter sej.......
Det visade sej att Cornelis bara har översatt texten i "Brev från kolonin" ifrån engelska till svenska!!! Tonerna har han inte haft med å göra överhuvudtaget!! Han har helt enkelt gjort en svensk version på Alan Shermans visa "Hello Muddah, Hello Fadduh".... Å Alan Sherman i sin tur har snott melodin ifrån  från Amilcare Ponchiellis hymn "Timmarnas dans"  från operan "La Gioconda". Vad är det som händer!!? Musikpoeterna snor från andra!! Läs å sörj själva på denna länk!

Ja känner mej så lurad!! Här har ja dansat omkring på detta klot i snart 30 år i tron om att det va vår gode Cornelis som stog bakom detta fantastiska verk...... att ja kunde ha så fel!!
Nej, nu måste ja sätta mej ner i lugn å ro and rethink some stuff.... måste omvärdera saker å ting.....

Herr Nilsson utlyser härmed landsorg på obestämd framtid!!

Fridens falska liljor!!

Påsken å allt som hör därtill!!

Sitter i skrivande stund med en ljummen kopp java i madamens "Love Shack" å blickar ut över Söders höjder. Förutom nåra flygplan som dansar över himlavalvet då å då så är kvällen fridfull som få=) Madamen är på kneget, å ja har just avnjutit ett skrovmål i form av köttbullar å överkokta makaroner. Eftersom tösa jobbar afton idag å förmiddag imöra så lovade ja å göra lite extra krubb som hon kunde hiva med som matlåda. Då köttbullar å överkokta makaroner inte klassifieras som nå värre gourmet käk, så styrde ja upp en annan matlåda åt min ängel. Nämligen wokgrönsaker, kyckling å nudlar. Eftersom denna maträtt är nått som jag mer eller mindre hyser en mindre avsmak för och är därför ingen expert inom området, så tänkte ja ut en teoretisk smaksättning med diverse kryddor å såser och verkställde sedan "mitt recept" i praktiken. Jag provsmakade inte, men det doftade "wokigt" när det var färdigt iaf=) Så smôla kanske kommer hem med svår matförgiftning imôra!!  Nåja, det ska nog gå bra=)Det har ju vart påsk sen ja skrev sist, å den har varit helt fantastisk! På långfredagen var det ju den traditionella utgången på Hotellet i Årjäng. Det va förfest hos Arenö å Anna denna afton, å den var trevlig som få! Alla dom närmsta vännerna var samlade å njöt av varandras sällskap. Eller ja, David hade lite transport problem under kvällen å kunde inte komma på förfesten utan kom senare till Hotellet å gjorde vår magiska "Circle of friendship" komplett=) Ja har tyvärr lagt märke till att det är inte lika roligt på dessa "homecoming" helger som det var förr. I alla fall inte om man ska gå ut å svänga sina lurviga. Man vet exakt vem som kommer å va fullast på hotellet, vem som kommer å mucka bråk och vem som kommer å "kärleksgnabba". Då sitter ja hellre med mina goda vänner å diskuterar myrors fortplantning över en kopp java. Antar det är åldern som börjar krydda en med lite bitter grinighet.... eller så föredrar man fridfullheten i goda vänners lag framför krogens gallej helt enkelt=)

Påskaftonen avnjöts i lugnan ro hemma i Brevika. Förutom den traditionella påskmiddagen å påskbrasan på kvällen skedde det inte nått utöver det vanliga, så ja tog tillfället i akt å spatserade runt lite å tog kort på min omgivning.   På påskdagen var det dax för å hoppa i bilen å dura iväg te dom norska alperna, närmare bestämt Hemsedal. Även detta enligt tradition. Sist gång vi var där så förstördes friden i själen pga en viss individs osmakliga aura. Men i år kunde inte friden ha varit större i själen när det kommer till vilka som bodde i stugan, nämligen syskonen Fredriksson med familjer. Till alla er underbara själar som ja delade stuga med vill ja tacka för den frid ni skänkte mej denna fantastiska vecka! Frid är ju A och O i fjällen=)

Istället för å beskriva veckan i ord, så låter ja bilderna tala sitt tydliga språk.   

Denna plats är ett paradis på jorden, å ja rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit!
Å den som känner för att avnjuta fler bilder ifrån detta magnifika äventyr kan glo på dem här.Intervjun om min leukemi som ja har yrat om i ett par inlägg har nu lagts upp på Kanal 12:s hemsida. Ja har dock lagt märke till att länken till intervjun funkar föga med mobilt bredband. Det kanske går för sakta, fast egentligen borde det inte spela nån roll eftersom det inte är streaming video? Hur som haver, ja lägger en länk till intervjun här, så får ni se om ni klarar se den eller ej.

Nu kom madamen hem från kneget, så nu är det dax för lite quality time=)

Fridens fantastiska liljor!!

Ps. Säga va man vill om norrmän, men när det kommer till choklad så är det inte många som slår dom på fingrarna!! Ds.

Då Var Ordningen Återställd!!

Guldet är hemma i dom djupa värmlandsskogarna återigen! Precis som det ska vara alltså, ordningen är återställd! Grabbarna i Färjestad har höjt Le Mat bucklan för 8:e  gången å friden i själen kan inte vara större=)
Måste dock erkänna att dom två sista finalmatcherna så satt ja å spände mej så inni baljan så  ja hade bannemej ont i magen efteråt! Ve å fasa en sån spänning!!
Denna spänning fick mej åt tänka på alla individer som inte är sportintresserade. Undra va dom pysslar med för å få den kicken som ett slutspel ändå ger? Den där adrenalinkicken!!!
Låt säga att man är intresserad av heminredning, kan man få samma kick då?
"Fy fan va den lampan placerades bra!!! Bra jobb!!!! Nu tar vi blomman! Kom igen!!!!!! Let's go!!!! Lite till höger!!! NEEEEEEEJJJJJJJJ!!!!! Soffan har hamnat ur vinkel!! Time out!!!
Hmmm... ja vet inte ja. Men ja kan nog garantera att dom är glada ändå, dom får väl sina "kix" elsewhere=)

I förrgår efter att slusignalen löd, så dansade jag, bror, Lars, David å Marcus ner på stan för att avnjuta vargatjuten på Stora Torget. Å vilket segeryra sen! Holy hell! Man skulle kunna tror att man var på karnevalen i Rio de Janeiro. Inte lika mycket nakenhet dock, men det är smällar man får ta=) Det var så mycket bilar å folk överallt, å kärleken strök över torget som "The pea soup fog" gjorde i London på 50-talet!! Harmonin var total!!

 

 

 

 

Å en liten demonstration från kvällen går att avnjuta här.Sen kom ju dagen efter segern då värmlands hjältar skulle hyllas på samma torg. Enligt NWT så var det 15000 goda värmlänningar som stog på torget för att visa sin respekt till grabbarna i grönt. Men med handen på hjärtat så måste ja nog säga att det var härligare stämning kvällen innan då det "bara" var ett hundratal människor i ett segerrus. Hade var å en i publiken fått sej en stänkare eller två, så hade nog stämningen blivit helt annorlunda å till det bättre. Skamligt men sant. Men detta var endast en bagatell, för när grabbarna i grönt till slut äntrade scenen var blygheten i publiken som bortblåst=) Å när det  till slut var Jörgen Jönssons tur att göra entré så var publiksorlet öronbedövade å hela publikhavet klappade i takt för att hylla denna gigant för lång å trogen tjänst! Vilken känsla gott folk!! Vilken känsla! Se det här.

 

 


Tack herr Jönsson för din glöd under alla dessa år!! Den fick laget att brinna!!!!Ja skrev ju sist att ja skulle bli intervjuad av Kanal 12 angående min leukemi. Denna intervju har nu vunnit praktisk kraft å rullar en gång i timmen på Kanal 12 sen i onsdags. Ja måste ta tillfället i akt å ta av mej hatten, buga å bocka i ren ödmjukhet och tacka Lina Nyåker för att hon "återberättade" min historia med hjälp av sin redigering på ett mästerligt och mycket vackert sätt. Du fick min "lifespark" att lysa om ännu starkare med din tolkning. Så tack Lina, från min själ till din!!

Nepp, nu blir det till å packa my ass off!!! Nu styr ja nämligen hem till fridens nejder i Brevika. I afton är det ju den traditionella "homecoming" kvällen för utflugna "Årjängingar", så det måste ju enligt tradition bli en tur te Hotellet i Årjäng i afton. Sen på sönda blir te å styra kosan till Hemsedal, även detta enligt tradition. Det ska bli fantastiskt roligt!! Hoppas bara inte det går nåra mjölkbilar där uppe i år!

Hoppas ni alla goda medmänniskor får en alldeles förtjusande påsk, å att påskharen bringar eder månget påskägg!!

Fridens underbara påskliljor!!!!!

Då Var Det Officiellt!!

Då står man efter 5½ år av trogen tjänst återigen till arbetsmarknadens förfogade.  Å vilken het arbetsmarknad sen! Jobberbjudanden bara strömmar in! Man får ju nästan beslutsångest! Eller icke. Hade hoppats på å få slita i mitt anletes svett i lag med mina kära kusiner i norge, men konjukturen har ju drabbat produktionsbranschen likaväl som byggbranschen, så det kan man nog se sej i stjärnorna efter i detta nu.
Ja va på Arbetsförmedlingen i Arvika idag å påanmälde min arbetslöshet i hopp om att dom härligt medmänskliga, förstående å hjälpsamma byråkraterna styr upp mina papper å allt som hör därtill innan vinter OS drar igång nästa vinter.
Norska Adecco var där å intervjuade folk, så ja tog ett snack med Odd-Arne, som han så vackert hette=) Han kanske hade ett jobb som "Data Fixar-Frasse" åt mej. Det är bara å vänta å se om karln hör av sej.

Hade en liten dispyt med en individ förut, över ett par bilder med tillbehörande text som jag hade lagt upp på min FaceBook. I stora drag så ogillades texten som jag hade skrivit under tillbehörande bild, vilket i sin tur gjorde individen på bilden upprörd. Men ja säger så här, don't do the crime if you can't do the time! Eller i det här fallet, drick inte så mycket så att du gör nått som du inte kan stå för nykter! Kort å gott!

Sonic Syndicate är nu utan leadsinger. Sångaren har lämnat bandet av personliga skäl. Bandet har nu gått ut på nätet och sökt folk som känner sej manade å axla rollen som deras nya vrålare. Man kan skicka bild å videoklipp till dom å visa va man går för. Lellebror nappade på detta fenomenala tillfälle å frågade mej om ja kunde ställa upp å filma honom när han skrålade framför kameran. Snäll bror som jag är så ställde ja upp. Det vart en del omtagningar å på tok för många bloopers för att ja skulle kunna låta detta gå obemärkt förbi. Så ja klippte ihop ett litet blooperklipp av omtagningarna som kan avnjutas här.
Men ha förtröstan mina vänner, han satte låten till slut å resultatet kan avnjutas här.

Ja är lite besviken att ja inte har blivit lurad nått idag. Det enda lureri ja sett idag stog i dagens VF eller om det va NWT. Det stog att nåra högt upsatta nissar inom EU ska ha Värmland som experimentområde. Experimentet skulle gå ut på att totalförbjuda jakt i länet för å se om den naturliga balansen mellan rov å bytesdjur kunde återställa sej på egen hand, Detta skulle pågå i hela tio år. Hade detta varit sant så hade det ju skett massjälvmord bland länets fanatiska jägare för länge sen. Nice try!

Jag blev kontaktad av den lokala tv kanalen, Kanal12, igår. En dam vid namn Petra hade tipsat dom om att göra en intervju med mej. Hon hade följt mej på min blogg under min sjukdom, då hon satt i någorlunda samma sits som mej. Jag vet inte, men jag antar att hon kände nån sorts trygghet i att ja skrev om tankar å känslor som hon själv gick igenom, å kanske fann lite glädje i att hon inte var ensam i detta sjukdomsträsk. Kan ja sprida en sån glädje till andra drabbade medmänniskor ställer ja gärna upp på en intervju

Annars så är livet förtjusande! När våren kommer å solen börjar värma som den gjorde idag så är man verkligen tacksam över att man får låna ett par år av moder jord å yra omkring på hennes yta=)
Nån flummig hormonsrubbning har dock gjort så att det inte växer nått skägg på min överläpp! Ett litet irritationsmoment i vardagen. Jag antar att det har nått med leukemin å behandlingen å göra. Men ja har ju så mycket hår på övriga kroppen så det går jämt ut=)

Nu, film. Sen, bingen.

Fridens liljor!

RSS 2.0