Lite Kropp, Själ & Lite Gay

Folk i allmänhet vill må bra, både i kropp å själ. Det finns ju vissa människor som mår bra av att må dåligt... märkligt nog? Är Du en av dom så kan Du sätta dej i ett hörn å hata smurfar eller nått ett tag, för följande inlägg är inte riktat mot Din målgrupp,
När ja va ute å knallade i morse så tänkte ja en del på välmående. Ja kom fram till att man kan dela upp välmåendet i 3 delar, själslig, fysisk och materialistisk. Dom 2 sistnämnda spelar dock ingen större roll, om man inte mår bra i själen.
Mår man bra i själen så mår man som oftast bra i kroppen eftersom man hittar på fysiska aktiviteter när själen är i balans.
Man kan oxå bidra till bättre själslig balans om man utför nån fysisk aktivitet. Dom har väl nått kemiskt samarbete dom där två antar ja, själen å kroppen. I detta konsumentsamhälle som vi lever i idag så spelar tyvärr den materialistiska delen en tämligen stor roll oxå. Om man t.ex. slapp å oroa sej över pengar som ska räcka till ditten å datten så skulle man slippa många gråa hår å misskänsla i själen. 

Du som jag, kan försöka följa nåra enkla, men ack så viktiga "regler" för att försöka få en viss balans i kropp å själ.
Nämligen följande.
 • Omge dej själv med kärlek. Börja med å älska dej själv.
 • Sköt maten.
 • Drick vatten.
 • Försök å sova rätt.
 • Rör dej utomhus.
 • Motionera oxå hjärnan, på ett sätt som du gillar själv.
 • Försök å leva ett meningsfullt och socialt liv.
 • Avsluta hopplöst dåliga relationer.
 • Acceptera det du inte kan förändra.
 • Skratta så ofta du kan.
 • Du har alltid en möjlighet att välja hur du ska reagera på det som händer.
 • Du har en stor kraft inom dej, tankens kraft, använd den positivt så kan du må bättre.

Jösses! Tänk om man lyckas få en balans mellan dessa tre "undergrupper"!? Ett enda stort euforiskt välmående..... Hell Yeah!!! Detta är nått att sträva efter!!!Det diskuteras homosexuallitet lite överallt i media dessa dagar eftersom det vankas Pride Festival i Stockholm. 
Jag tycker det är fantastiskt att denna festival går av stapeln. Det är en förtjusande känsla att umgås, festa å ha roligt med likasinnade individer. Man vet ju hur känslan var på dom musikfestivalerna man har besökt genom åren. Jag kan dock tänka mej att den känslan är bra mycket större när det gäller en festival som handlar om ens liv och ens mänskliga rättigheter. Låtom kärleken flöda!

Ja vet inte riktigt, men ja tror att några av anledningarna till att Pride Festivalerna anordnas runtom i världen är att försöka öka "jämställdheten", mänskliga rättigheter, lika för alla oberoende sexuell läggning. Helt rätt säger ja!!!
Vänta bara tills dom gamla stofilerna som tror på nån urgammal bok trillar av pinnen å den yngre generationen tar över så ska du se att det blir en annan klang i bjällran. Då kanske inte ens dessa festivaler behövs längre.

Personligen så anser ja att homosexuallitet är fullt normalt.  Tycker ja att homosexuella ska få gifta sej? Absolut!! Giftemål handlar om kärlek, inget annat. Ska gay-par få adoptera? Jajjemen! Så länge barnet blir älskat så ser ja inga hinder.
Däremot så anser ja att homosexuallitet, ur ren vetenskaplig synvinkel, är onaturligt. Allt i universums kretslopp som fortplantar sej har nån sorts "motpol".
Men som sagt, ja tycker det är fullt normalt å ja önskar Pride arrangörer å deltagare mycket kärlek, mänskliga rättigheter å vackert väder=)


Nu, kvällste!

Fridens välmående liljor!!

Svart Hål!!

I morse efter att ja vaknat till liv så dansade ja ut i Tellus fria natur för min dagliga powerwalk innan frukost. Solen sken, fåglarna kvittrade å alla verkade glada runtomkring mej. Av min vana trogen slet ja med min kära iPod som bjöd på ljuvlig musik från artister å band runt denna glob. Promenaden flöt på ganska bra å allt var frid å fröjd. Efter att ja avverkat halva sträckan så kände ja en irritation bubbla inom mej. Smått förvånad så började ja "soulsearcha" mitt inre för att försöka fastslå vad som låg bakom denna irritation.
Ganska snart så insåg ja vad roten till denna negativa energi var. Det var låten ja lyssnade på!! "Fade To Black" med Metallica!! Eller det var snarare trummisen i bandet, Lars Ulrich, som störde mina positiva vibrationer.
Käre värld!!! Amöbor utvecklas ju mer på 20 år än va denne karl har gjort!!!!  Han lärde sej två fill-ins på 80-talet som han har kört sen dess. Till exempel det där "fillet" när han inte slår på crashen på 1:an utan väntar tills 3:an kommer å slår på crashen samtidigt ihop med virveltrumman! Å sen kör han med samma tråkiga å simpla fill-in som kommer på dom mest opassliga ställen å pågår halva verser! Min teori är att han börjar ett fill-in men har ingen aning om hur han ska ta sej ur det, så helt plötsligt så bara dänger han in en crash på 3:an för å få ett slut på det hela.
Och hur i allsin dar kan ett världsband som Metallica ha en sån fruktansvärt otight trummis? Hans dubbelpedal låter ju lika oregelbundet som en popcornmaskin!!! Sen att karln är arrogant, dryg och beter sej som en pubertal tonåring gör ju inte saken bättre.
Deras tidiga alster fram till "Black Album" brukade förse mej med en massa jävlar anamma å positiv energi. Nu har Lars Ulrich (eller min hjärna) förstört dessa fantastiska låtar för mej. Nu uppstår ju bara irritation när ja hör dessa forna gudomliga alster..... Lars Ulrich har skapat ett svart hål i själen på mej!!!!! Bastard!!!

Några hundra meter längre fram på min promenad blev ja nästan lite mörkrädd å besviken på mej själv. Jag insåg att ja just hade blivit rekorderligt störd i min vardagsharmoni utav en person som jag aldrig ens har träffat!? Hur i hela fridens rike kunde det gå till!? Detta funderar ja på fortfarande i skrivande stund......  Min hjärna måste spela mej ett spratt helt enkelt?

Nej nu järnspikars!! Detta måste redas ut! Tänk om denna irritation skulle sprida sej till andra band å annan musik!? Till slut kanske ja inte kan lyssna på nån musik alls!!! HEMSKA TANKE!!!
Ja får gå å sätta mej i ett hörn å ha ett möte med mej själv! Frågor kräver svar!! Detta måste få en upplösning!!!
Fridens i själen står ju för böveln på spel här!Fridens svarta hål!!!

Märkliga Ting!!!

Ja  å tösa va ute å knalla i skogen förut idag, ty skogspromenader är medicin för både kropp å själ. Medans madamen försökte kontrollera sin charmiga fascination över att skogen nu är översvämmad av diverse bär å svamp, så gick ja å tänkte på lite annat. Bland annat på hur man kan hitta vägar i livet man inte trodde fanns, om man bara vidgar sina vyer en smula å släpper lite på sin envisa trångsynthet.
Jag har nog alltid välkomnat förändringar med ett ont öga. Nu har ja lärt mej att om man bara vågar släppa taget å tänka i andra banor än sina egna inlärda vanor, så kommer ens upplevelser att öka lavinartat!

För bara nån månad sen så beundrade ja alla som orkade fortsätta studera efter 12 års skolgång. För egen del så fanns det inte i min värld att sätta mej i skolbänken igen. Nu är det nått ja vill göra mest av allt!
Av nån märklig anledning så väcktes min törst på kunskap, så ja sökte ett program på universitetet här i stan i hopp om att bli beläst. Märkligt att det skulle ta 11 år efter studenten innan ja hittade en utbildning som var värd att lägga 3 år av mitt liv på, nämligen Webb & Multimedia Design. Detta ser ja fram emot med en enorm entusiasm=) Ja får hoppas ödet vill mej en smula väl, i första antagningsbeskedet så hamnade ja på reservplats 7 nämligen.... va det nu innebär?

En annan grej. Ja har alltid vart lite trångsynt när det kommer till mat. Eller ja, "flummig" mat iaf. Ja har alltid kört på igenkännandets glädje när det kommer till mat. Är man hungrig å beställer nått man käkat förut så vet man ju att man gillar det å att man blir mätt. Så när "främmande" mat har erbjudits så har ja lagt vrångsidan till å matvägrat. Men med hjälp av min underbara tös, så har nu GI dieten varit min dagliga föda. Det var jobbigt å schlete i början. Men sä här 6 veckor efter starten på denna underbara förändring i mina kostvanor så är ja nu 10 kilo späck lättare! 10 kilo mindre tryck på knä å leder! Fantastiskt! Märkligt va lite grönfor å uteblivande kolhydrater kan göra=) Sen har man ju knallat 7.5 kilometer dagligen oxå, så det har väl hjälpt till en smula... men ändå=)

Sen finns det ett par saker till som blåser i min förändringens vind, men det väljer ja att inte dela med mej av här till allmänheten. Något ska man ju få ha för sej själv här i världen=)

Sen vill ja ta tillfället i akt å tacka min underbara tôs för en alldeles förtjusande semester. Du har verkligen fått min sommar att lysa! Min bästa sommar på väldigt många år... så tack min rogivande ängel=)
Av ingen annan anledning förutom att det känns rätt, så lägger ja upp en bild på vår kärleksvisit i Oslo härom dagen.
Ja önskar härmed eder alla en fortsatt förtjusande sommar.
Tips: Släpp lite på envisheten, stoltheten å trångsyntheten och ja lovar att Du kommer bli berikad med upplevelser du inte trodde fanns!!


Fridens förtjusande förändringar!

Underligt???

Tanken slog mej....
Vad är det i människans natur som gör den så nyfiken när en person har det rent förjävligt, och couldn't care less när en person har det fantastiskt bra?
Ytterst märkligt fenomen.....

Fridens!

RSS 2.0