3 och 1

Dagen idag är ingen vanlig dag... den är MIN!!! Exakt på dagen för 3 år sedan hivade ja den sista buteljen med brännvin åt helvete till!! Det har inte varit en dans på rosor att ta mej hit där ja är nu. Speciellt när det är sånt här väder som vi ligger inne med nu! Vart man än sitter å vart man än står, så ser man "sommar alkisar" med sina blå/lila påsar som är på väg till nån solig plats för att förtära sina alkoholhaltiga drycker.... Det är såhär års som man får bepansra själen med en extra stor dos med viljestyrka!!! TRÄGEN VINNER!!
Trots att man har stött på ett smärre "fartgupp" under dessa 3 år som tog sin form i en elak sjukdom, så skulle ja inte vilja byta bort dom med någon. Dessa år har gett mej en vilja av ädel titan!
Madamen min frågade förut idag, vad är det bästa med å va nykter? Förutom sinnesfriden så svarade ja att man blir starkare som person för varje dag man vaknar upp nykter. Varje situation man ställs inför gör man nykter å med ett kristallklart sinne.
Sånt gillar jag.... kristallklara sinnen...  Det är nog den största anledningen till att jag brukar dra mej tillbaka från tillställningar där alkohol inmundigas. För när klockan börjar närma sej 11 på kvälla så har dessa fantastiska och intressanta sinnen degraderats till reptilhjärnor. Det är som å prata med en helt annan person än den jag var intresserad av att prata med.
Vart ett litet sidospår där..... Anyhow...
För att fira denna triumferande dag, så bjöd min fantastiska tös mej på middag å en underbar afton på Gröna Lund där ja fick åka karusell så att det stog härliga till=) Tack min älskade ängel för denna magiska afton! Du gör mej så glad!! Ja vill även ta av mej hatten å tacka mor & far och mina bröder för "grattis" hälsningarna på min dag, det värmde i hjärtat!27 juni är även lite utav ett svart datum i min almanacka. Det var nämligen exakt på dagen för 1 år sedan som jag fick diagnosen akut myeloisk leukemi. När man så här 1 år efter sitter å tänker på det man gick igenom då, får en å känna saker som aldrig har vart bra för hälsan. Man har fått såpass distans till det hela nu så att man har kunnat se på det i en 3:e persons perspektiv..... å det är inget roligt perspektiv. Därför så väljer ja att se det från min egen vy, där min vilja har knäckt liemannens arbetsredskap.... twice=) Ja ska kanske inte ska narras med honom eftersom jag har 4 år kvar tills jag friskförklaras.... Äh! What the hell, nu är nu, å just nu lever ja som aldrig förr! Så UP YOURS!! =)

Så från å med idag så kommer detta datum endast vara en glädjens dag! Färdigt med det!Idag tog jag å tôsa även en sväng ut i Stockholms skärgård för avnjuta ett stycke sol, några plask i böljan den blå och varandras kärlek. Som sällskap hade vi en filt, grillad kyckling å jordgubbar. En kärlekens Nobelmiddag i mina ögon! Då Östersjön inte är nån liten ljummen plaskbalja så låg ju inte temperaturen på nån resonabel nivå precis. Men eftersom solens strålar bjöd på 30 grader i skuggan så hade nöden ingen lag. Det vart ett svalkande dopp!! Ja tänkte bjuda på ett kort från detta dopps lidelse som avslutning.

Imöra bär det av hemåt till dom djupa Värmlandsskogarna igen!!!! Där folk förstår va ja säger å befolkningen är lagom till antalet. Jag vet inte om ni visste det här, men här i Stockholm finns det môe fôlk....... ÖVERALLT!!!!!Fridens underbara änglar!!!

Promenadens Iaktagelse!!Iaktagelse: Sothönor simmar lustigt.Bägaren Som Rann Över!!

Det är inte ofta min bägare rinner över, men idag skvätte det hejvilt!! Detta ämne har vart som ett skavsår i friden sen länge, men ja har inte skrivit om det förut för att ja inte vill trampa på några eventuella ömma tår. Men efter dagens händelse bryr ja mej föga. Följande inträffade.

Jag var ute före frullen för min nu sedvanliga powerwalk runt Årstaviken med ett glatt sinne. Det går ett motionsspår runt hela viken, fagert belägen alldeles intill vattnet hela vägen runt. Vid vissa partier på motionsspåret så tillåter inte landskapet nån värre bredd för motionärerna att utföra sina dagliga ritualer.
Idag när ja kom å knallade i relativ hög fart så ser ja att ja börjar närma mej ett sånt här parti. Ja ser även att två damer i min egen ålder kommer i mötande riktning, skjuvandes på varsina barnvagnar.
"Hur i allsin dar ska vi mötas här nudå?" tänkte ja stilla för mej själv. Ligger dessa båda damer inne med sunt förnuft så bör ju nån av dom falla bakom den andra så att ett möte kan ske så smärtfritt som möjligt.
Avståndet oss emellan började nu bli kritiskt nära, men inga undanmanövrar skedde hos dom två barnvagnsmarodörerna. När så mötet skedde så gick dom fortfarande två i bredd!! Jag fick helt sonika hoppa ut i den branta slänten vid sidan av spåret, vilken hade blivit rekorderligt hal pga av den trägna regnet, så ja trynade omkull där i slänten så det stog härliga till!!!! De två härliga mammorna skred vidare med en obehaglig glidande gång utan att ens vända sej om för å se hur det gick med mej!!

Då kommer min fråga.
Vad är det som får dessa barnvagnsskjutande individer att tro att dom har förkörsrätt överallt, bara för att dom skjuver på en barnvagn!? Det är ju inte bara i motionsspåret dessa individer finns. Hälsenor å smalben har fått en del kyssar utav dessa marodörer på stan oxå. Ibland får man ju göra dom mest snillrika akrobatrörelserna som finns för att undgå en hänsynslös överkörning. Tänker dom "Maka på dej!! Flôtt dej!! Ser du inte att ja har ett barn!?".
Jovisst ser man det, men som barnvagnsförare får man väl fortfarande ta hänsyn till människan famför en, den mötande individen, väja om så behövs, precis som alla andra!?

Undra vad det är som framhäver detta något osmakliga beteende? Jag antar att det kan va lite som i trafiken på vägarna runtom i landet. En individ med dålig personlig mognad bakom ratten är ju som regel grinig å farlig i trafiken. Det funkar kanske likadant bakom barnvagnen?

Själv har ja inga barn, så jag vet inte hur det är att behöva slita runt på en barnvagn i större utsträckning. Men när den dagen kommer så kommer ja förmodligen att ha en helt annan inställning till det hela.
Men just nu är dessa individers tro på sin allsmäktiga förkörsrätt ett irritationsmoment,


Fridens barnvagnsförare (efterlyses)

Flôtpôse!!!

No more flôtpôse här!! Här ska det inte sälas på beachen te sommarn!! Här ska ja inte misstas för en strandad val!! Bilringarna, eller snarare traktorringarna är snart ett minne blott!! Kom ska ja berätta!!

För exakt en vecka sedan så började jag, med förtjusande inspiration å hjälp av madamen, gå på GI diet. Jag började även knalla runt Årstaviken en gång om dagen, oftast före frukost, vilket är en nätt sträcka med kuperad terräng på 7,1 kilometer. Alltsomallt har mina fotsulor hasat sej  fram 4,6 mil på en vecka. Pga av denna kombination har det redan visat resultat! Jag vägde mej tyvärr inte innan ja drog igång detta äventyr, men ja mätte specifika kroppsdelar dock. Här är resultatet från före dieten, och en vecka efter.


Före GI:
Midja: 115cm
Röven: 114cm
Bringa: 113
Arm: 37cm
Lår: 62cm

1 vecka på GI:
Midja: 110cm
Röven: 111cm
Bringa: 108
Arm: 35cm
Lår: 57cm

Well there you have it!! Knapra grönfor å proteiner ger resultatt! Det är väl kanske ingen sensationell tillfredställelse att fylla buken med kaninmat när den skriker efter en flôtig Vesuvio, men ack så fridfullt frisk å kry man känner sej efter varje måltid..... ingen matkoma här inte!!

Det här kommer bli fint som snus! Bara man orkar motstå matliga frestelser, men skam den som ger vika!!! Finns viljan så finns det en väg!!
TRÄGEN VINNER!!!


Fridens fantastiska spenatblad!!! 


Förtjusande Helg!!!

Den passerade helgen har varit en ytterst gemytlig sådan. Mina bröder har nämligen varit på besök här i Stockholm.
Fredagen spenderades på söders höjder i goda bröders lag hos min kära madame, där helgens aktiviteter diskuterades.

På nationaldagen var det dax att dansa upp till Solna å Camp Swedens förvärmnings party inför drabbningen mellan Sverige å Danmark. Där fanns även en sjuhelsikes storbilds-tv som vi stackars satar som inte hade fått tag på biljett kunde avnjuta matchen. Det började fantastiskt med strålande solsken å varma tankar. Johan Becker i sin något diskuterbara kostym framförde hela 2 låtar för dom förväntansfulla supportrarna. Något senare dök även statsminister Fredrik Reinfeldt och Lasse Granqvist upp å bjöd på nåra visa ord.

När dom lyckliga själarna som var berikade med biljett hade marscherat till matchen så var det meningen att vi andra vanligt dödliga skulle sitta kvar å avnjuta matchen på den bossestora storbilds-tv:n. Men trots att kalendern säger juni, så säger vinden Sibirisk vargavinter. Pga detta faktum, så sökte vi upp närmsta O'learys så vi kunde få avnjuta matchen i något varmare miljö. På denna fantastiska sportkrog var det fullpackat med folk å man kände brödraskapet ända in i själen. Det va en störtskön afton, synd bara att vi inte satte straffen i början där, då hade nog matchbilden sett annorlunda ut. Men all in all så var det en förträfflig afton. Om ni vill se fler bilder från denna afton så kan ni göra det här.Sen kom den gyllene söndan!! "The Boss" på Stockholms Stadion!! Ja å mina bröder startade dagen med en rundtur på stadens gator. Vi började vid Slussen å slutmålet för promenaden var Vasa Museet på Djurgården. Då vi knallade förbi det kungliga palatset var vi tvungna att föreviga denna stund i tiden genom en fotgrafi, å detta blev resultatet.Nästa "stora händelse" på vår äventyrliga promenad var när vi dansade förbi Grand Hotell. Eftersom det va på detta hotell som Bruce huserade medans han ylade på Stadion. Vi stannade till en smula för å se om vi hade turen å fånga en glimt utav detta musikaliska geni.Vi berikades icke med någon glimt av "Chefen", så vi yrade vidare. Efter en kilometer eller två kom vi fram till vårt mål, Vasa Museet. Vi studsade in i entréen för att skåda detta vidunder men möttes utav något fasansfullt! För att vi skulle få skåda detta kulturarv, så var vi tvungna att hosta upp 100 riksdaler var!! Det va lite väl dyrt för att få glo på lite 400 år gammalt timmer! Så vi dret i't å gick ut å lejsade i solen i en timme istället=)

Sen var det dax för att ta "tuben" upp till Stadion. Efter att ha stått i kön 40 år, så kom vi äntligen in. Väl inne så fick vi vänta ett tag till då konserten inte började förrän 19.30. Av någon mystisk anledning så började inte konserten förrän 20.30, men all kö å väntan var som bortblåst när Nils Löfgren äntrade scenen å bjöd folkhavet på "Idas Sommarvisa" med hjälp av sitt dragspel! Resten av kvällen var som en euforisk dimma! Kärleken låg tät över folkhavet å alla var glada.
Höjdpunkten för mej personligen var nog bannemej när herr Springsteen avslutar "The River" i falsett!!! Jösses!! Vilket underbart minne att ta med sej i livet!


Fler bilder från denna afton finns här.

Tyvärr så fanns det individer som förstörde stämningen då och då genom att förgifta sina medmänniskor med cigarettrök. Dom borde bannemej utöka förbudet mot rökning på krogar å resturanger till förbud mot rökning på allmän plats!! Eller iaf på allmän plats där människor å djur vistas.
"Diskriminering!" hojtar den som röker då säkerligen. Diskriminering my ass!!!!! Det är sunt bondförnuft!!! För det första så är det gift man utsätter sin medmänniska för, å för det andra så luktar det AS!!! Vilken person vill utsätta sin näste för nått sånt!? Då skulle man lika gärna kunna ta med sej en gammal asbestvägg å börja såga i mitt ibland folk!
"Äh, lite rök ska du väl allt klara av som vuxen karl!" fnyser den rökskadade individen. Det må hända att man som vuxen klarar av att uthärda denna tortyr. Ja tror dock inte att ett barns små lungor skulle hålla med om detta.
Ja efterlyser därför ett förbud mot rökning på allmän plats, eller att gemene rökare skaffar sej ett sundare förnuft!!!!Ja kan väl även nämna att ja har, med fantastisk hjälp av min änglatös, gått på GI diet sedan nästan en vecka tillbaka. Då min vikt hade överskridit det tillåtna värdet för att anses som respektabelt normalviktig så var detta ett ganska naturligt val.
Who want´s to be a walruss!? Ligga å säla på beachen te sommarn, det går inte för sej. Eller ja, nu fick ja en vision på hur det skulle ha sett ut, å den synen var ganska underhållande=) Anyhow, 10 kilogram späck ska bort. Färdigt med det!!!

Nu ska ja styra upp en rekorderlig omelett å sjuhelsikes massa grönfor!! Man blir junte så mätt av denna graciösa föda, men ack så nyttigt! Damn the carbohydrates!!!

Fridens förtjusande liljor!!!

RSS 2.0