Det Är Rättvist!!

...som min käre morbor hade uttryckt det=) Men i denna stund i livet så är det just det, rättvist alltså!
I tordags så var ja hos min läkare för den traditionella "ettårskontrollen". Det är nämligen ett drygt år sen ja fick diagnosen akut myeloisk leukemi. Han berättade att efter det att ja blivit utskriven så har mina värden legat på en tillfredställande nivå, och att han inte ser nåra tendenser till återfall än så länge. Ja kommer inte behöva att ta prover en gång i månaden nu heller, utan det kommer att räcka med en gång var tredje månad. Å så behöver ja inte komma tillbaka för uppföljning förrän om ett år!! Han berättade även att om man inte har fått ett åtefall inom ett år efter behandlingens start, så är chanserna goda att man inte kommer å få nått återfall. Risken finns ju fortfarande, men framtiden ser ljus ut iaf. 
Tack Ingmar för detta glädjens besked=)

Ännu en orsak till att det är rättvist just nu är att min ängel till madame kom på besök i torsdags kväll å kommer å stanna tills på måndag!! Kärleken flödar i Nilssons Palace Of Love just nu å friden i själen är total! Tack Åsa för din ängla-aura å den positiva energi du berikar mej med!

Sen är det ju väldigt rättvist att solens strålar värmer såpass mycket som dom gör i detta nu. Flummigt det där va lite ljus kan göra med sinnet? Undra om det bara är vi människors mentala tillstånd i djurriket som solen har ett sånt inflytande på? Ja har ganska svårt å se framför mej att till exempel rävarna runtom i skogarna börjar klä sej i kort-kort, urringade topar å har väldigt lätt till skratt?
Hur som haver, det rådande solgasset är RÄTTVIST!! =)

Det är en grej till som är tämligen rättvis men som ja inte kan gå in i detalj på av olika anledningar. Men ja tar av mej hatten, bugar å bockar i ren ödmjukhet å tackar min kära storebror för hjälpen med att ge en viss statlig instans ett rekorderligt "Up Yours" efter att ha blivit felaktigt behandlad. Så.... TACK!!


Så sammanfattninsvis så skulle ja vilja säga att livet är tämligen rättvist just nu=)


Fridens rättvisa stunder!!!

Dritjârns Filosofi!!!

Ett fantastiskt ställe att sysselsätta hjärnan med diverse tankar är på dritjârne. Då menar ja inte tankar om det man är där för att uträtta, utan livet i allmänhet.
Häromdagen efter att ha suttit på porslinstronen i djupa tankegångar, så var det dax för saneringsarbetet av ändlyktan. Jag sträckte mej efter hjälpmedel till ändamålet ifråga, i detta fall en rulle med medelmjukt toapapper. Precis när ja fick tag i rullen satte en tankeprocess igång som fascinerade mej : "Tänk va många människor å processer den här rullen har varit med om innan den hamnade i handen på mej!?"
Tankebanan gick till ungefär så här:

Ett träd någonstans i världen blev fällt av nån nisse med motorsåg, alt. någon med skogsmaskin. Det barkades troligen av samma person. Sen kom det nån annan nisse med en anna maskin för att föra timret till närmsta väg så att någon annan bosse kunde forsla det vidare med en lastbil, troligtvis till ett pappersbruk. Belsebub vet hur många processer det stackars timret går igenom på detta bruk, men ja antar att det är ett par. När pappret har fått önskad form å densitet, så skickas det vidare med tåg/lastbil/båt till nästa anhallt, där pappret förvanldas till balar med dritjârns papper å förseglas i plast. Någon motorburen individ forslar sen dessa pappersbalar till återförsäljare som beställt produkten runt om i landet. Där ska nån annann nisse ta emot dessa renande pappersark, bestämma vad dom ska kosta för att verksamheten ska löna sej, och till sist lägga ut balarna i affärens hyllor. Sen kommer ja som konsument å bestämmer mej för att införskaffa just DET toapappret, betalar, knallar hem till skithuset å öppnar förpackningen för att uppfylla dess öde.......

Ja jösses... tänk va många "kugghjul" det är som ska synka med varandra, bara för att ja ska ha en ren röv!? Ytterst fascinerande!!!Ja läste även en fantastisk bok på tryckeriet häromdagen. Mark levengood och Unni Lindel har samlat barns tankar om allt å inget i ett magnifikt stycke läsning. Tänkte ja skulle dela med av några favoritcitat från denna förtjusande bok.

"Världen börjar i Sunne... men vart den slutar har jag ingen aning om?"
Anton, 10 år.

"Politiker bestämmer väldigt mycket, och så ser dom nästan normala ut. Särskilt bakifrån......."
Lukas, 6år
"......men nerifrån å upp ser dom skumma ut."
Jan, 5 år.

Men favoriten är nog ändå Moa, 6 år, å hennes förklaring på hur Maria kunde bli på smällen utan att ha gått nån rond med Josef i sänghalmen=)

"Gud gjorde Maria med barn och sedan stack han till himlen. Så Josef fick skulden."

Hahaha... klockren!!! Vilket fantastiskt tänk dom har dom små liven=)

 

Nepp, nu ska ja sätta mej i en soffa å önska att det var torsdag.


Fridens förtjusande tankar!!! 

Byråkraters medmänsklighet!!

Ja skrev i förra inlägget att det skulle va slut på inlägg som va gräddade med negativ energi, men ja måste ändå ta ett återfall å skriva om min beundran till Arbetsförmedlingen å A-kassans fantastiska reglement och medmänsklighet.

Jag läste härom veckan om en arbetslös dam som fick ersättning ifrån A-kassan. Av dom individer som har berikats utav äran att få befinna sej "mellan två projekt"  så är det ju vida känt att man får en handlingsplan utav Arbetsförmedlingen som ska följas till punkt å pricka på rekorderligt Gestapo manér. Damen ifråga, Tuula, hade blivit kallad till ett möte på arbetsförmedlingen enligt handlingsplanen och hade tänkt å dansa dit då nått hemskt inträffade. Hennes kära mor lämnade jordelivet. Tuula ringde till Arbetsförmedlingen å frågade om hon inte kunde få komma på ett annat möte än det som just var avsatt i hennes handlingsplan eftersom hennes mor hade lämnat sitt fysiska skal å dansade numer på änglarnas bal, och att hon därför ville åka till hennes jordfästning.
Detta var enligt Arbetsförmedlingen en total fysisk omöjlighet. Det är ju verkligen helt förståeligt att man inte kan flytta på ett möte hur som helst bara för att en medmänniska vill ta sitt sista farväl av sin mor.
Tuula trotsade Gestapo (läs arbetsförmedlingen)  och for på sin mors begravning istället för att gå på detta möte.
Gestapo blev ursinniga för att en vanlig civil individ hade trotsat deras reglement och varskodde därför SS (läs A-kassan). Tuula blev därmed av med sin ersättning från denna instans i en vecka.
Anledning: Tuula var under begravningen icke aktivt arbetssökande.Härlig inställning från arbetsförmedlingen där, "Man måste dra en gräns". Det är klart det är bra med gränser ibland, frågan är bara vart gränsen ska dras? Det är ju en sak om man fullständigt skiter i reglerna som är uppsatta för att vara ersättningsberättigad å åker på semester i två månader till Hawaii, men att bli av med ersättningen för att man går på sin mors begravning!? Det är lite väl magstarkt tycker ja!

Ska man bli av med ersättningen så fort man inte söker jobb aktivt då alltså? Hur i hela fridens rike skulle det se ut? Tänk om man sitter för länge på dritjârne då? Blir man av med ersättningen då? Man kan ju inte söka jobb på holken?
Man läser i Aftonbladet: "Tommy 29, hård i magen, satt för länge på skithuset och blev av med ersättningen!"
Ska man sluta med att sova på nätterna? Det blir ju ingen jobbsökning i bingen?
Man kanske borde sluta laga mat här hemma!!? För tänk om "Gestapo" eller "SS" skulle få reda på att ja stog å rörde om i grytan istället för å söka jobb!?

Ja jösses!! Ja förstår verkligen inte? Känner inte dessa byråkrater i magen att ett sådant här beslut är så inni helvetes fel ur medmänsklig synpunkt? Antingen så gör dom inte det, eller så är dom (vilket ja tror) så totalt berusade på sina powertrips så dom gör allt för å demonstrera sin makt. Ju jävligare desto bättre! GAMAR!!!

Nu så, då var det sagt!


Fridens liljor!

Herre Min Hatt!!

Nu har irritationen mot byråkrater, myndigheter å andra instanser på powertrips, gått över till ren ilska!!
Kom ska ja berätta!!
På Tingbergsgatan, där ja hyr husrum i en fastighet, är det parkeringsförbud jämna veckor för snöröjning å gatustädning. På måndagar är det parkeringsförbud på en sidan, å på tisdagar på andra. Det innebär per automatik att det blir tämligen svårt å hitta parkeringsplats på denna gata under dessa två dagar. Så igår afton när min lellebror hade lånat bilen för å uträtta diverse ärenden, så parkerade han bilen på den lovliga sidan där han fick plats. Färdigt med det!
När ja idag dansade ut till bilen för att förlytta mej i tid å rum, så stog det tre bilar på fel sida av gatan å hade straffats för detta med varsin p-bot. Stackars satar, tänkte ja å lallade vidare.
Döm om min förvåning när ja kom fram till min bil å såg att även denne hade berikats utav en obekväm p-bot!!!
Ytterst förvånad flämtade ja fram till rutan för å läsa orsaken till denna otrevliga lapp. När ja läste orsaken och straffbeloppet så brann det i mej av rent ursinne!!!
1000 kronor för att bilen var parkerad 6 meter för nära en korsning!!!

Ja sprang över till andra sidan gatan för å kolla va individerna som parkerat på fel sida hade fått för straff. 400 riksdaler!!
Va i svarte helvete!!!! Amöban som skrivit p-boten ligger dessutom inne med samma IQ som en fiskmås! Han har ju mätt avståndet med laser som han så vackert har skrivit på boten, "Lazer mät"!!!! FIN!!!
Vad i hela fridens rike är det om rättfärdigar denna inhumana summa på 1000 riksdaler!? Är det värre å parkera 6 meter ifrån en korsning än å parkera där det råder parkeringsförbud? Det kanske det hade varit om man hade parkerat bilen 6 meter ifrån en T korsning på E-18, men nu ligger denna korsning i ett bostadsområde där trafiken är begränsad till max 2 bilar i timmen!? P-boten i sej har ja inga problem med, parkering är inte tillåten närmare 10 meter ifrån en korsning, det är vida känt. Det är den offantliga summan!!!!
Sen har även företaget CarPark (förövrigt samma företag som delade ut p-boten) ett kontor i samma byggnad som min lägenhet, å dom parkerar på den sidan som är "förbjuden" varannan vecka. Gäller inte lagen dessa nissar bara för att det är dom som delar ut p-böterna? Det luktar gameri så ja mår illa!!! Damn the man!!!!

Aaaahhhhhh.... så... nu känns sinnet lite lättare...
Det har vart en hel del irritation i mina inlägg på sistone har ja märkt..... det måste det bli en ändring på!!

Fridens fantastiska p-böter!!!

Ta Ställning!!

Av anledning till saker som har skett i min tillvaro, å för å se va människor i allmänhet har för livsåskådning, så har ja har en fråga till Er som läser denna blogg.

Vad skulle ni anse vara värst att utsättas för, fysisk eller psykisk misshandel?

Fridens liljor!

I'm Amazed!!

Nu har feministernas häxjakt på karlslokar glidit ut på osmaklig is ändå!Är det mer fel om en man mördar en kvinna, än om en kvinna mördar en man? Eller vad är syftet med att framhäva just de här 153 kvinnornas tragiska öden?
Har man berövat någon livet med kallt mord så har man förbrukat sin rätt att knalla omkring på denna glob, vare sej man är kvinna eller man....färdigt med det!!

Tommy Nilsson

RSS 2.0