Dritjârns Filosofi!!!

Ett fantastiskt ställe att sysselsätta hjärnan med diverse tankar är på dritjârne. Då menar ja inte tankar om det man är där för att uträtta, utan livet i allmänhet.
Häromdagen efter att ha suttit på porslinstronen i djupa tankegångar, så var det dax för saneringsarbetet av ändlyktan. Jag sträckte mej efter hjälpmedel till ändamålet ifråga, i detta fall en rulle med medelmjukt toapapper. Precis när ja fick tag i rullen satte en tankeprocess igång som fascinerade mej : "Tänk va många människor å processer den här rullen har varit med om innan den hamnade i handen på mej!?"
Tankebanan gick till ungefär så här:

Ett träd någonstans i världen blev fällt av nån nisse med motorsåg, alt. någon med skogsmaskin. Det barkades troligen av samma person. Sen kom det nån annan nisse med en anna maskin för att föra timret till närmsta väg så att någon annan bosse kunde forsla det vidare med en lastbil, troligtvis till ett pappersbruk. Belsebub vet hur många processer det stackars timret går igenom på detta bruk, men ja antar att det är ett par. När pappret har fått önskad form å densitet, så skickas det vidare med tåg/lastbil/båt till nästa anhallt, där pappret förvanldas till balar med dritjârns papper å förseglas i plast. Någon motorburen individ forslar sen dessa pappersbalar till återförsäljare som beställt produkten runt om i landet. Där ska nån annann nisse ta emot dessa renande pappersark, bestämma vad dom ska kosta för att verksamheten ska löna sej, och till sist lägga ut balarna i affärens hyllor. Sen kommer ja som konsument å bestämmer mej för att införskaffa just DET toapappret, betalar, knallar hem till skithuset å öppnar förpackningen för att uppfylla dess öde.......

Ja jösses... tänk va många "kugghjul" det är som ska synka med varandra, bara för att ja ska ha en ren röv!? Ytterst fascinerande!!!Ja läste även en fantastisk bok på tryckeriet häromdagen. Mark levengood och Unni Lindel har samlat barns tankar om allt å inget i ett magnifikt stycke läsning. Tänkte ja skulle dela med av några favoritcitat från denna förtjusande bok.

"Världen börjar i Sunne... men vart den slutar har jag ingen aning om?"
Anton, 10 år.

"Politiker bestämmer väldigt mycket, och så ser dom nästan normala ut. Särskilt bakifrån......."
Lukas, 6år
"......men nerifrån å upp ser dom skumma ut."
Jan, 5 år.

Men favoriten är nog ändå Moa, 6 år, å hennes förklaring på hur Maria kunde bli på smällen utan att ha gått nån rond med Josef i sänghalmen=)

"Gud gjorde Maria med barn och sedan stack han till himlen. Så Josef fick skulden."

Hahaha... klockren!!! Vilket fantastiskt tänk dom har dom små liven=)

 

Nepp, nu ska ja sätta mej i en soffa å önska att det var torsdag.


Fridens förtjusande tankar!!! 

Kommentarer
Postat av: A

skrattar ja,man kan aldrig så noga veta vad som kommer ut när de öppnar mun de små..

2009-05-25 @ 10:46:04
Postat av: Johanna

Hahahaha, underbara citat! Jag måste bidra lite. Min käre makes systerdotter Pella försökte sig på lite fina talesätt när hon var en sisådär 5 år: "sova som en stork" och "skjuten ur en kanot"...inte riktigt rätt men ganska bra ändå. :-)

Ja, man ska nog umgås med lite kids med jämna mellanrum. De har mycket att lära oss om livet.

2009-05-26 @ 14:35:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0