Klimax!!!!

Vilken avslutning på en fenomenal resa!! Resan från Phi Phi Island gick som smort, resan från hamnen till hotellet gick ännu smidigare. Å vilket hotel sen!! Dra mej baklänges!! Det får det kungliga Waldorf Astoria i New York att framstå som ett vandrarhem! Å vilka rum sen! Ja har till å med en fontän i duschen! Nej det är inte någon bidé, utan en stenvägg med rinnande vatten å en liten fontän i botten! På tv:n visas två av mina favvo kanaler, National Geographic å Animal Planet. Animal Planet är dubbat på Thai dock, men man kan junte få allt. Dessutom finnes trådlöst internet här, så denna plats skulle ja kunna klara mej länge på=)
Ja kom fram till hotellet vid halv sex snåret, så ja hivade in mina grejer på rummet, roffade med kameran å dansade ner till havet för å avnjuta solnedgången. Vacker å harmoniskt som få! Sen utforska ja lite av den här delen av Phuket innan magen ekade å skvallrade om att den behövde fyllas på. Ja hitta en förtjusande resturang vid beachen där ja förtärde vitlöksstekta bröd till förrätt (tack Tessan för att du lärt mej tycka om denna fantastiska ört), en stor saftig pepparstek med pommes till varmrätt å en Vanilla Sundae till efterrätt. Helt utöver det vanliga gott!!

Ja beräknade min snusförbrukning lite galet innan ja for hemifrån. För att kunna avnjuta det svarta guldet på planet hem imöra så har ja vart tvungen å göra nått ja finner ytterst motbjudande i tre dagar nu. Det vill säga att röka! Det luktar ju ta mej tusan rök ur varenda por nu!? Skabbigt som få! Det enda som är skabbigare å mer whitetrash är när folk prompt ska röka i bilar med passiva rökare bredvid sej, helst barn i dom yngre åren. Ytterst motbjudande! Hur som haver, snart är man tebax i Svea Rike igen, där det svarta guldet flödar som vin, så att man slipper denna motbjudande giftpinne.

Ja råkade även ligga lite för länge på ena sidan när ja tryckte på beachen igår, så diverse vattenfyllda blåsor har uppstått på min numera håriga bringa. Men va  gör det när man har en fontän i duschen=)

Internet uppkopplingen här verkar va en smula snabbare än på Phi Phi Island så ja provar å tanka upp dom bilderna som ja inte fick upp sist gång det begav sej. Koka en kopp kaffe å ring en vän, nu kör vi.


Titt!! Titt på vattnet!!!En vis apa försutten i djupa tankar på Monkey Beach.Ett tropiskt paradis där vi stannade till å snorklade en smula. Där såg ja en "Shark Bait" fisk i vilt tillstånd, ni vet den firren i akvariet i "Finding Nemo" som har ett ärr på ena sidan.Vår eminenta kapten skar till ananas på ett finurligt sätt så att vi kunde få avnjuta ett utsökt mellanmål mellan snorklingarna.Dom sa att det va här dom spelade in delar av "The Beach" med Leo Di Caprio..... men ja va skeptisk.... ja kände junte igen mej?Titt!!! Titt på färgen på vattnet!!! .......igen...... helt fantastiskt!!!Denna grotta hette "Viking Cave". Hur dessa mjödsörplande barbarer hittade ner till detta paradis förbryllar dock mitt sinne. Men säger dom lärde att det va så, så var det väl så.Solen skvallrar om en solnedgång bakom Phi Phi Ley.Jag passar på att fylla själen med sinnesfrid som detta event medför.Friden i själen var total!Dagen därpå dansade ja uppför kullen till vad lokalborna kallade för "The View Point". Ja förstod varför.Degens avsked från Sake å grabbarna va en smula vemodigt.Så han lånade ut sin favvo hatt för å lindra smärtan. Det hjälpte.Va gör väl vemodiga farväl när man har en fontän i duschen=)Bäddarna var så tight bäddade så att en krona studsade när man kastade den på madrassen!Vy ifrån min balkong.Det vette fåglarna va det är med solnedgångar, men den harmonin man känner när man avnjuter detta fenomen borde kunna tappas på burk å säljas när man behöver det.


Detta var ett smakprov på upplevelser ja har vart med om på denna extraordinära resa. Nu ska ja fila på nötterna å hoppas John Blund dansar förbi å hivar en medicinboll rakt i magen så ja får min nattliga sömn. Måste nämligen upp om fem å en halv timma om ja vill haffa planet som för mej tebax till den fjällhöga norden.

Ha en helt fantastisk helg mina vänner!
Må fridens solnedgångar giva eder frid!

Tommy

Kommentarer
Postat av: A

Tror minsann att du vart o provkänt på sängkanten där va? skrattar de ser som tillrufsat ut där...

2008-12-18 @ 19:36:37
Postat av: Anonym

hejjsan hej

välkommen tillbaka till verkligheta

regn rusk och blötsnö....hmmmm snön försvann.

du verkar haft det gudomligt bra. och vilka bilder du delger oss!!!!!

o jag får råd så ska jag och barnen åka till thailand ngn vi med.

det verkar helt underbart!

ha en god jul

// Petra

2008-12-18 @ 20:33:18
Postat av: Petter

Sake verkar vara en hyvens man !

2008-12-19 @ 18:48:51
URL: http://pennybridgepioneer.blogg.se/
Postat av: Helena

Gött å se att du ser så frisk ut! Verkar ha varit en helt otroligt bra resa. Angående vattnet med den otroliga färgen så ser det precis ut som Gatorade eller vad det heter, som vi köpte i enorma mängder när vi var i Gig Harbour -96Ha en go jul!

2008-12-22 @ 12:59:32
Postat av: Tommy

A; Det är klart ja ja har vart där å kontrollerat studsen, ett måste på varje hotelrum.

2008-12-22 @ 15:16:26
Postat av: Tommy

Petra; Tackar tackar=) Ja tycker det är rätt gött att vi har årstider där temperaturen skiljer sej, då uppskattar man mer när det är varmt å skönt=) Det tycker ja ni gör rätt i, det va ett förtjusande land värt att uppleva=)Go jul å hoppas tomten kommer med många klappar=)

Tommy

2008-12-22 @ 15:20:10
Postat av: Tommy

Petter; Ja det va en fantastiskt trevlig individ=)

2008-12-22 @ 15:21:04
Postat av: Tommy

Helena; Ja det va en alldeles fantastisk resa för både kropp å själ, ett bra sätt att ladda både dom mentala och fysiska batterierna=) Gatorade ja, sportdrycken som ser ut som flytande kryptonit=) Fantastiskt god å uppfriskande dock=)Harä göttast å en riktigt go jul!

2008-12-22 @ 15:24:10
Postat av: Kimsan

När jag var där uppfann jag en ny benämning på färg. "Tandkrämsblått".. Sikken underbar färg på haven :)Himlen på jorden, ajemän, Thailand is da shit! ;)

2008-12-27 @ 15:49:45
Postat av: Tommy

Kimsan; Du får skicka in din nya färgbenämning till svenska akademin... spread the word! =) Helt fantastiska vatten!

2008-12-28 @ 13:07:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0