Med en näsa av läder!!

Det har nu gått ännu ett par dagar i den här stekande hettan, å det har resulterat i flera saker. Bland annat så känns som om ja numer ligger inne med en lädernäsa. Den har börjat skinnflå dock, så snart är väl det problemet ur världen. Sen så solade ja nog lite för intensivt när ja låg på mage på beachen härom dagen. För när ja kom hem å skulle ta en svalkande dusch så såg ja trots min nakenhet att ja verkade ha vita shorts på mej!? Ja får väl leta upp nån nudist strand här nånstans så ja kan jämna ut brännan=)
Ja har nu varit i detta land i 5 dygn ungefär, å ja har ännu inte käkat nått ifrån det inhemska köket=) Ska försöka klara vistelsen igenom utan att förtära denna förrädiska föda.

Fick även reda på idag utav min nya chef att ja har fått kicken. Den 31:a mars gör herr Nilsson sin sista dag på Arvika Verken å kan därefter titulera sej som arbetslös. Detta firade ja genom att beställa en liten lyxig bungalow på Phi Phi öarna som ska avnjutas nåra dagar innan ja sätter mej på planet hem till den höga norden igen. Ja tar även av mej hatten, bugar å bockar i ren tacksamhet för det är nämligen min käre kusin som har hostat upp kosingen till resan ner å upphället på Phi Phi Island. En kunglig gåva mina vänner, en kunglig gåva.
Här kommer det två små  bilder på vad som komma skall.

 

Hemresedatum är klart nu med, å det blir den 19:e december. För att ja inte ska missa flyget hem så blir ja tvungen att begagna en binge i Phuket natten till den 19:e. Å eftersom det är sista natten i detta magnifika land så tänkte ja att det är lika bra å fläska på ordentligt. Det sved en smula i plånkan, men det är ja värd=) Här kommer det ett par bilder på detta uppehälle.

 

Men som sagt, det är ju ett par dagar dit, så istället kan ja bjuda på lite kort på bland annat när ja leker på beachen. Håll i hatten så kör vi=)


Mitt palmträd som ja låg å filosoferade under häromdagen på beachen.Kusin Morgan tar en walkabout på beachen.Lite hemlängtan till den fjällhöga norden fick man allt när man såg Svea Rikes fana svaja i vinden.En läskeblask var tvunget att avnjutas för å överleva i hettan!!Hade önskat att ja hade haft en gul badanka å lekt med, men ja fick nöja mej med att leka med vågorna.Play session´s over.Å vilken play session det va sen! Ja va mycket nöjd över vad ja hade åstadkommit.Senare under dagen var ju ute på jakt efter en hamburgare ifrån Mackedonka när en thaländsk dam helt plötsligt dansar ut i vägen framför mej från ingenstans!! Per automatik tvärbromsar ja för kung å fosterland, dessvärre så bromsar ja bara med frambromsen, vilket leder till att ja stuper kråke å klotar å får motorcykeln över mej. Men härdad viking som man är så vart det bara skrubbsår utav alltihopa.Ja har ju som sagt slagit vad med mej själv om att ja ska klara denna vistelse i detta land utan att käka nått ifrån det inhemska köket. Så härom kvällen kokake ja en kastrull med spaghetti, ack så gott det var=) Spaghetti, mycket smör å en glas kall mjölk!!Vi fick en kvällsgäst ute på terassen, han kände sej lite ensam så han fick hänga med oss en smula.En av mina bästa vänner här nere, en mycket ödmjuk å vis man, Ronald McDonald.En vanlig afton på nattmarknaden där ja brukar hänga, ytterst trevligt plejs. På tok för mycket flummigt matos i luften dock, men ja är glad för det=)


Så, det va lite mer bilder från orienten. Nu ska ja ner på stan å se om ja kan finna nån som äger en telefon med fax.

Må fridens stjärnor lysa över eder alla!!
Tommy

Kommentarer
Postat av: Helena

Ligg aldrig under palmer!! Har du inte hört att det är supervanligt att man dör av kokosnötter i huvudet!?:-) Var det inte Keith Richards som hamnade på sjukhus efter en sån incident? Eller hade han klättrat i en palm...minns inte.. Hur som helst, håll dig borta från palmerna!Trist med jobbet, se till att njut maximalt av semestern. Här snöar det som sjutton.

2008-12-11 @ 09:57:24
Postat av: Bodin

Ät upp maten! Tänkte att vi kanske kunde ha Thai-tema på nästa grabb-träff? Okej?

2008-12-11 @ 10:50:06
Postat av: Mamma

Ja, dä ä lite skillnad hos dig och här. Snöar för fullt o -5 gr i morse. Lite besvärligt att ta sig fram med cykel men det gick. Jag gillar snö så det är helt ok. Kröta hade istappar i "skägget" i morse, vilket hon inte tyckte om.

Se opp för förvirrade thailändska damer!!!!

Kram mamma

2008-12-11 @ 11:08:01
Postat av: Tommy

Helena; Mja, det kom en dam å varnade mej om detta fenomen, så ja fick skutta nåra meter längre bort till en palm som va nötlös=) Måste ju ha en palm vid sin sida=)

2008-12-11 @ 12:15:40
Postat av: Tommy

Bodin; Ja äter ju upp, dock inget från det inhemska köket=) Javisst kan vi ha det som tema, men då har ja nog med egen mat. Eller om vi bara ska käka snabbnudlar så funkar det oxå=)

2008-12-11 @ 12:18:08
Postat av: Tommy

Mor; Ja nått snökaos lider vi inte av här nere precis. Krôta hade kanske trivts bättre här nere då.... eller kanske inte... med den pälsen skulle hon väl få värmeslag. Dessutom skulle hon inte ha haft nån att hänga med, ja har bara sett två stycken vildkatter nämligen. Det finns dock en uppsjö av vildhundar, så hon gör nog bäst i å stanna hemma i värmlands urskogar ändå=) Kramen!

2008-12-11 @ 12:22:13
Postat av: Petter

Lite avis blir man faktist..Lé magnons lirar live ikväll tror jag på Phi Phi, lappar om lokal bör sitta på de flesta stolpar :)

2008-12-11 @ 18:34:43
URL: http://pennybridgepioneer,blogg.se
Postat av: Johanna

Hörru, du har väl solkräm hoppas jag? Du börjar se lite rödrosig ut.

:-) Ja, man kan inte beskylla dig för att vara någon gourmand i alla fall. Du påminner om de fyra Östermalms-kidsen som jag förbarmade mig över för ett par år sedan. I deras värld fanns det max 10 rätter som var ätbara. Jag lôver...hade jag vänt på kôrven hade de inte ätit.

Du, har jag fel, skulle du inte vara borta en månad? Blev det ändrade planer i och med uppsägningen? (...som jag tror leder till något nytt och riktigt bra.)PUSSÅKRAM

2008-12-11 @ 20:49:14
Postat av: Tessan

KATASTROF!! Har du "mina" smycken i saltvattnet?? Hur klarar de det?! hahah

Ät lite pad thai nu kom igen för tusan;)

2008-12-12 @ 09:15:48
Postat av: Tommy

Petter; Är det sant!!! Lyckan är gjord! Hoppas bara dom stannar ett tag för ja är junte nere på Phi Phi öarna förrän i övergmorgon! Ja håller tummarna:)

2008-12-12 @ 13:29:55
Postat av: Tommy

Johanna; Nja, det blev ändrade planer när den lokala befolkningen i landet vart grinig på sin regering å premiärminister å fick för sej att ockupera flygplatsen som vi skulle ha landat på en vecka tidigare än va vi nu gjorde. Sen skulle ja ha lämnat landet ifrån samma flygplats. Därför letade min kusin med ljus å lykta efter andra flighter å hittade en till slut, men som sagt en vecka senare.Beträffande dom kidzen så har dom helt rätt! Man ska va noga med vad man stoppar i sej;)Kramen!!

2008-12-12 @ 13:33:51
Postat av: Tommy

Tessan; Det är kvalle på dina produkter min vän, dom har inte ens börjat rosta av allt saltvatten, å låsen sitter kvar där dom ska. Good job=)

Mnja, den där kycklingen skippar ja allt, har ja klarat mej utan rännedreta än så länge så ska ja bannemej klara mej resan ut=)Kramars!

2008-12-12 @ 13:36:33
Postat av: A

Ja det är typ 600 pers om året som dör av fallande kokosnötter..själv låg jag i en hängmatta på Tobago & gottade mig när de small till brevid mig på backen,en jädra kokosnöt-bomb!

Spenderade resten av tiden där me att va "livrädd" för de rackarna... =)

2008-12-12 @ 17:40:50
Postat av: sofia

va gött du ser ut att ha det!! skulle inte kännas helt fel... Här är massa snö, inte heller fel ioförsig! Njut på!!

2008-12-12 @ 22:15:32
Postat av: Anonym

A; 600!! Käre tid! Det är ju mer än vad som dör utav hajbett årligen! Farliga grejer det här! Tur dunte fick en i nyllet iaf=)

2008-12-13 @ 11:47:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0