Hierarki!?

Det är ju helt fantastiskt!! Över en vecka hemma med taskigt immunförsvar, å det finns inte en förnimmelse till nån förkylning eller diverse infektioner. Har varit på sjukan idag å tankat upp mej på livsnödvändiga vätskor idag dock. Å vilket förtjusande väder det va idag på förmiddagen! Det är dagar som dessa som man verkligen uppskattar att man är vid liv!

När ja låg på sjukan å väntade på provsvaren förut idag slog en tanke mej när läkare å sjuksköterskor dansade omkring ute i korridoren. Hierarki! Det finns ju överallt!? På jobbet, i lagsporter, på fritiden, you name it! Va handlar det om? I grupper kanske det måste finnas en alfahanne/hona och en rangordning ner till omegahannen/honan. Det är klart det måste finnas en smula hierarki i låt säga armén å dylika ställen där man är många till antalet och ska fungera i grupp, men till vardags? Det är för mej ett mysterium. Det kan aldrig va nyttigt för hälsan. Det är klart att "alfa människorna" mår som änglar med super-krafter... men det finns ju en sjuhelsikes massa människor som lever några steg ner på hierarki pyramiden som hade mått tämligen mycket bättre om denna pyramid inte funnits.
Det uttrycker sej olika beroende på vilken social umgängeskrets man rör sej i. Folk som läser mode-bloggar för att man ska ha dom senaste plaggen så att man inte görs till åtlöje i sin "flock". Ju mer musikalisk man är, desto högre upp i pyramiden hamnar man. Ju mer pengar man har, desto bättre är man. Osv....  Vilket slitsamt liv dessa vilsna själar måste leva!? Vakna upp varje morgon å tänka "Hur ska ja lyckas hävda mej idag?"

I min värld är det där hierarkilevernet rena dyngan. Själv vaknar ja upp varje dag och är Kung, å världen är mitt kungadöme=) Kanske lite storhetsvansinne på den, men det är en fantastisk känsla å slippa tänka på vem man är, var i pyramiden man hör hemma å va människor tycker å tänker om en. Who gives=)


Idag fick ja även besök av min kära mor å far oxå. Trevligt som få. Ja fick nämligen en smula hjälp med.... hmmm....att omdirigera diverse dammpariklar till en mer hälsosammare destination=) Detta är ja evigt tacksam för. Ja prövade själv lite under veckan, men med taskiga värden sög det musten ur en ganska kvickt. Det kanske inte är så intelligent heller å rota med nävarna runt dritjarne heller när man inte har en uns immunförsvar i kroppen. Så ja bugar å bockar=)

Ja har gått en vision, så nu ska ja skapa!

Fridens liljor!

Kommentarer
Postat av: Arnie

Jag tror att dina kröniker betyder mycket för många av dina vänner. Må du fortsätta med dina ""krönikor" . Själv slår jag upp din sida varje dag och får mången visdomsord....att brorsans guttonge te o me kan läre gamle farbrorn ett o ane"" Må du skape möe bra musik i din hemstudio.

Ha de bra Farbror Arnie

2008-10-13 @ 21:43:41
Postat av: Tommy

Arnie; Ja tackar för dom varma orden=) Jag är glad över att ja kan sprida lite visdom trots min ringa ålder;)

2008-10-14 @ 00:31:48
Postat av: Göte

God bless you Tommy

2008-10-14 @ 17:45:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0