Acceleration Som En Pormask!!

Det där dritjârne ja yra om i förra inlägget lyser med sin frånvaro. Det går bannemej undan när hantverkare är i farten! Blinkar man så kanske man missar nått.... eller icke. För exakt en månad sen bröt dom upp golvet å demonterade allt vad vattenrör heter där inne på tryckeriet. Porslinstronen fick dock va kvar så man kan kunde utföra sina naturliga behov ändå. Man fick spola manuellt med hink å vatten när ärenden hade uträttats bara.
Imorse så kom det en nisse som skulle spackla golvet för imôra skulle han nämligen lägga ny matta.
"Redan?" frågade ja förvånat.
"Ja" sa han lika förvånad.
Anyhow, för å ett göra ett regelrätt jobb så var han tvungen å ta bort porslinsfotöljen, så nu lever man en smula spartanskt må ja säga. Lättare "jobb" gör ja nu i slasken i köket. Ja bara hoppas på att ja inte behöver göra några "tyngre jobb" innan den magiska stolen är på plats igen. Hur skulle det se ut om det ringde på dörren å så sitter ja där med röven i diskhon? Ve å fasa! Men man får skatta sej lycklig ändå. Det finns ju folk som inte kan utföra sina naturliga behov på ett naturligt sätt överhuvudtaget.

I förrgår följde ja å lellebror med storebror på en roadtrip te Hovden i Norge som moraliskt stöd. En nätt liten resa på sisådär 110 mil. Vi åkte att å fram under dagen för han skulle hämta nåra attiraljer som blev kvar sist gång han va där.
Efter ett par mil så åkte vi förbi en hästhage där det stog ett par spänstiga fullblod. Men det var allt dom gjorde, dom stog. Dom rörde inte en fena! Bara stog! Inget svaj på svansen, inget nickande på huvudet, inget ruskande på manen! Ingenting! Bara stog! Flummigt som lim!
Då slog mej tanken... tänk om vi människor bara skulle ställa oss sådär. Helt tvärt! Å stå så i en timme eller två. Bara stå!
Tänk å gå in på MittiCity till exempel, eller Bergvik, å så kan man se en massa individer som bara står!? Ytterst egendomligt!
Nu kanske dessa kusar i hagen vi åkte förbi stog å nanna, men ändå. Rolig tanke om alla bara helt tvärt ställde sej still å stog=)

Några mil in i norge så åker man ju på å betala "Toll avgift" lite här å var. Detta är för mej obegripligt. Jag antar att dessa pengar ska gå till underhåll av vägar å alla tunnlar som landet ligger inne med. Men dom pengarna bygger dom nog "Hytter" uppe i fjälla för å stickar "lusekofter" å dricker pils för. För till vägarna går dom då inte. Man skulle ju även kunna tro att ett av världens rikaste länder skulle kunna "uppdatera" sina vägar istället för å köra runt på dom asfalterade kostigarna som dom gör nu, men icke.



Sen är det ju inte konstigt att norskarna vill ha svensk arbetskraft, några som har en smula arbetsmoral. På hemvägen åkte vi genom Oslo, å där pågår ett vägarbete vid infarten, ifrån Årjängshållet sett, som har pågått ett par år nu. Å ska man vänta lika länge på det vägarbetet som när norskarna byggde motorväg mellan Mysen å Askim så får man nog avnjuta en funktionerande trafikerad infart nån gång vid nästa millenieskifte. Ja jösses, om norskarna jobbade saktare skulle dom nog gå tillbaka i utvecklingen. 

Men dom har en helt fantastisk natur dock=)






Sen vill ja avslutningsvis ta av mej hatten i ren beundran. Ja riktar min beundran till Arbetsförmedlingen, Bygg29:an å Byggnads A-kassa för deras fantastiska sätt att samarbeta, delge nödvändig information och att dom gör allt som står i deras makt för att göra livet lättare för människor i finansiell nöd.
Lellebror blev arbetslös i mitten av december. Han fick stämplingskorten idag, 3 månader senare. Å det var ifrån Alfa-kassan, inte hans "egna" a-kassa. Enligt paragrafryttarna som ja nämnde här ovan så var vissa papper inskickade på fel sida om ett visst datum, så det var totalt fysiskt omöjligt att få bidrag via dessa instanser. Härlig medmänsklighet det. Det är tur att dom finns å hjälper till.

Hoppsan Kerstin! Klôckskâpe har i skrivande stund hunnit bli halv två på morgonkvisten, nu får det jaggu bli ett par avsnitt "Scrubs" innan bingen sjunger mej till sömns=)

Fridens norskar å härliga instanser!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tycker det låter som att Fridens Man har en aning sarkastisk underton här o var... wow, välkommen!;)



p.s. kommer du inte att sakna att gå till brunnen innan du utför dina behov? i know i will ;)

2009-03-12 @ 07:47:56
Postat av: Tommy

Ja det är klart, va vore livet utan lite sarkasm å ironi;)

Jo det kommer ja att göra, ja kommer å sakna den toalösa eran i mitt liv så ja knappt kommer å sova om nätterna=)

2009-03-12 @ 11:32:13
Postat av: A

skrattar skulle d inte vara lättare att slå sig ner på en hink om nr2 skulle behövas?

måste ju vara lättare än o åla sig upp i diskhon?

en liten fundering så bara...

2009-03-12 @ 16:05:46
Postat av: Tomas Eriksson

Ta på dig ett par rejäla galonbyxor som du spolar ur i slutet på veckan så slipper du både hink å diskho.

2009-03-12 @ 18:30:07
Postat av: Tommy

Tomas Eriksson; Åh! Vilken genialisk idé min vän! Då kan man ju ha dom i bingen med, vilket per automatik innebär att man kan "göra sina affärer" i sömnen oxå!

2009-03-12 @ 19:27:45
Postat av: Tommy

A; Jo det skulle nog funka som smort, men ja tycker om utmaningar=)



2009-03-13 @ 00:29:53
Postat av: Helena

Beklagar den eländiga situationen med dritinga. Ha,ha. Mins när vi hade stambyte i vår gamla lya. Ingen toa på en månad. Uschligt var ordet. :-)

Vad gäller det där med att stå så gjordes ett experiment i New York för ett tag sedan där massor av människor stannade mitt i värsta proppfulla stället typ en tågstation o bara stod. Det var synkat in på sekunden o de stod helt dryp still i ett visst antal minuter. Häftigt att se faktiskt. Finns säkert på youtube om det kan intressera. Ha det gott!

2009-03-16 @ 12:11:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0