X-mas!!

JA SVÄLLER!!! Det va nämligen den årliga herrmiddagen med grabbarna igår afton, å där förtärdes offantligt stora kvantiteter med föda så ja tror inte ja behöver fylla på i kistan förrän te påsk! Jag återkommer till denna fantastiska tillställning lite senare. Som vår käre vän Benjamnin Syrsa hade sagt: " Det är nog bäst att vi tar allt ifrån början"

Ja lämnade Karlstads gatulyktor i tisdags för att dansa hem till Brevika för att fira denna tillställning vi kallar jul. Den här julen vart lite spektakulär eftersom det va kanske tio år sedan alla bröderna va hemma samtidigt, men denna julen passade det sej så att alla kunde stråla samman vid denna högtid. Trevligt som få=)
Själva julafton gick på ren rutin med ett trevligt besök hos famorn, julföda, Kalle-Anka, besök av momorn, en balja med gröt å till sist ett besök av tomten=)Ja erhöll mången fantastisk gåva denna afton, men en av dom skilde sej ifrån mängden. På grund av att ja nyligen genomgått en behandling mot leukemi och tagit mej ur mitt alkoholmissbruk, så gav mina två bröder mej en gåva av värde som skulle ha passat till forna kungar! Dom gav mej en del av himlavalvet, dom gav mej en stjärna!! Ja bugar å bockar ödmjukt för denna gåva bröder!! Så om ni tittar upp i skyn en stjärnklar afton och hittar mitt stjärntecken "Vågen" där uppe så finns där en stjärna som bär mitt namn!
Detta kan ju användas i min religion, Fridens religion! Min stjärna kan bli vad Betlehemsstjärnan är för kristendomen;) 

På juldan förtärs julföda med en del av släkten enligt tradition. På förmiddagen upptäckte mor att mjölken kanske inte skulle räcka till, så ja yrade upp till Årjäng för å införskaffa ett par extra liter. När ja väl betalat i kassan så myntar kassörskan det ytterst märkliga uttrycket: "God fortsättning!"
Varför önskar man folk en god fortsättning? Hur länge kan man önska en god fortsättning? Varför  önskar man inte folk en god "före jul"? När slutar den goda forsättningen å den goda "före" tar vid? Man önskar ju inte en god fortsättning på midsommar? Märkligt.....

 

På kvällen var det som vanligt utgång på hotellet som gällde. Detta brukar va en riktigt fantastisk afton att gå ut på i Årjäng eftersom det brukar va en riktig "homecoming" utekväll. Ja vet inte va det va den här julen? Alla kanske har skaffat kidz, blivit för "gamla" eller flytt landet, för ja träffade bara 1 gammal klasskamrat å två individer från paralellklasserna från högstadiet? I guess times change......
Det var ändå en massa andra folk man kunde yra med där, och all in all en ganska gemytlig afton=)


På annandagen styrde ja kosan tebax te Karlstad en sväng. Ja å min gode vän Peter skulle nämligen studsa in på Nöjesfabriken å avnjuta Mustasch denna afton. Denna tillställning va lite extraordinär då vår gemensamma vän, David,  har axlat rollen som deras nya sologitarrist. Det vart lite förvärmning hemma hos Peter en smula innan vi drog vidare till vår fantastiska vän Åberg för det sedvanliga luftgitarrlirandet=) Åberg lirade förövrigt tillsammans med tidigare nämnda David i Sparzanza i 15 år ungefär innan han fick erbjudandet å haka på Mustasch. Det va en tämligen mäktig känsla när skynket framför scenen släpptes å längst fram stod David å harvade på gitarren till eldflammor å publikens jubel! En ytterst trevlig afton=)

 
Nu till gårdagens herrmiddag. Ja å grabbarna i "järngänget" (mitt namn på vår unika kompiskrets som hållit ihop i vått å torrt sedan högstadiet) träffas två gånger per år å käkar en fantastiskt utsökt middag som kocken i gänget lagar, vår alldeles egna Bodin, å umgås som bara vi kan=) Av vana trogen så genomförs det traditionella bastubadet tidigt på kvällen, sen brukar vi klä upp oss i plagg utifrån teman som kocken brukar välja så att stilen passar ihop med maten. Gårdagens tema var "Jakt á la Jan Guilliou". Ja måste nog säga att igår överträffade Bodin nog sej själv och alla andra middagar när det kommer till menyn! Dra mej baklänges! Det är synd att man inte kan bifoga en fil här med smakerna som presenterades under aftonen igår. På menyn fanns vildsvin, lax, älg, hjort å känguru!! Potatis i olika sorter å smaker! Sallader! Såser som smakade som droppar från himlen!! Vi åt så mycket, så gott å så länge så att efterätten serverades inte förrän klockan 2 på natten!!  Helt fantastikt!!
Jag älskar när vi strålar samman på dessa middagar. Det är som om alla dagliga bekymmer försvinner å man vrider tebax klockan till tiden då vi var 16 bast å odödliga. Fantastiskt befriande för själen! Så ja tar av mej mössan å säger tack för att ni finns mina vänner, ni får världen att lysa!  

Julen so far har varit utomordentligt härlig, man kan ju hoppas att 2009 börjar likadant=)
Nepp, nu får det bli nån slaskig matiné ifrån 50-talet eller dylikt på dumburken.

Harä fantastiskt å akta er för knäcken=)

Fridens liljor!


Klimax!!!!

Vilken avslutning på en fenomenal resa!! Resan från Phi Phi Island gick som smort, resan från hamnen till hotellet gick ännu smidigare. Å vilket hotel sen!! Dra mej baklänges!! Det får det kungliga Waldorf Astoria i New York att framstå som ett vandrarhem! Å vilka rum sen! Ja har till å med en fontän i duschen! Nej det är inte någon bidé, utan en stenvägg med rinnande vatten å en liten fontän i botten! På tv:n visas två av mina favvo kanaler, National Geographic å Animal Planet. Animal Planet är dubbat på Thai dock, men man kan junte få allt. Dessutom finnes trådlöst internet här, så denna plats skulle ja kunna klara mej länge på=)
Ja kom fram till hotellet vid halv sex snåret, så ja hivade in mina grejer på rummet, roffade med kameran å dansade ner till havet för å avnjuta solnedgången. Vacker å harmoniskt som få! Sen utforska ja lite av den här delen av Phuket innan magen ekade å skvallrade om att den behövde fyllas på. Ja hitta en förtjusande resturang vid beachen där ja förtärde vitlöksstekta bröd till förrätt (tack Tessan för att du lärt mej tycka om denna fantastiska ört), en stor saftig pepparstek med pommes till varmrätt å en Vanilla Sundae till efterrätt. Helt utöver det vanliga gott!!

Ja beräknade min snusförbrukning lite galet innan ja for hemifrån. För att kunna avnjuta det svarta guldet på planet hem imöra så har ja vart tvungen å göra nått ja finner ytterst motbjudande i tre dagar nu. Det vill säga att röka! Det luktar ju ta mej tusan rök ur varenda por nu!? Skabbigt som få! Det enda som är skabbigare å mer whitetrash är när folk prompt ska röka i bilar med passiva rökare bredvid sej, helst barn i dom yngre åren. Ytterst motbjudande! Hur som haver, snart är man tebax i Svea Rike igen, där det svarta guldet flödar som vin, så att man slipper denna motbjudande giftpinne.

Ja råkade även ligga lite för länge på ena sidan när ja tryckte på beachen igår, så diverse vattenfyllda blåsor har uppstått på min numera håriga bringa. Men va  gör det när man har en fontän i duschen=)

Internet uppkopplingen här verkar va en smula snabbare än på Phi Phi Island så ja provar å tanka upp dom bilderna som ja inte fick upp sist gång det begav sej. Koka en kopp kaffe å ring en vän, nu kör vi.


Titt!! Titt på vattnet!!!En vis apa försutten i djupa tankar på Monkey Beach.Ett tropiskt paradis där vi stannade till å snorklade en smula. Där såg ja en "Shark Bait" fisk i vilt tillstånd, ni vet den firren i akvariet i "Finding Nemo" som har ett ärr på ena sidan.Vår eminenta kapten skar till ananas på ett finurligt sätt så att vi kunde få avnjuta ett utsökt mellanmål mellan snorklingarna.Dom sa att det va här dom spelade in delar av "The Beach" med Leo Di Caprio..... men ja va skeptisk.... ja kände junte igen mej?Titt!!! Titt på färgen på vattnet!!! .......igen...... helt fantastiskt!!!Denna grotta hette "Viking Cave". Hur dessa mjödsörplande barbarer hittade ner till detta paradis förbryllar dock mitt sinne. Men säger dom lärde att det va så, så var det väl så.Solen skvallrar om en solnedgång bakom Phi Phi Ley.Jag passar på att fylla själen med sinnesfrid som detta event medför.Friden i själen var total!Dagen därpå dansade ja uppför kullen till vad lokalborna kallade för "The View Point". Ja förstod varför.Degens avsked från Sake å grabbarna va en smula vemodigt.Så han lånade ut sin favvo hatt för å lindra smärtan. Det hjälpte.Va gör väl vemodiga farväl när man har en fontän i duschen=)Bäddarna var så tight bäddade så att en krona studsade när man kastade den på madrassen!Vy ifrån min balkong.Det vette fåglarna va det är med solnedgångar, men den harmonin man känner när man avnjuter detta fenomen borde kunna tappas på burk å säljas när man behöver det.


Detta var ett smakprov på upplevelser ja har vart med om på denna extraordinära resa. Nu ska ja fila på nötterna å hoppas John Blund dansar förbi å hivar en medicinboll rakt i magen så ja får min nattliga sömn. Måste nämligen upp om fem å en halv timma om ja vill haffa planet som för mej tebax till den fjällhöga norden.

Ha en helt fantastisk helg mina vänner!
Må fridens solnedgångar giva eder frid!

Tommy

Fridens Religion!!!

I min religion, Fridens Religion, finns det en himmel. Den ser exakt ut som stranderna har pa Phi Phi Island. Har finns allt man kan tankas behova i en evighet nar doden trader i kraft. Lithells Hots gar nog att importera, annars sa finns allt. Som ni ser sa ligger thailandarna inte inne med sveriges tre sista vokaler sa hoppas ni begriper va ja skriver.
Pa dagarna utforskar ja denna fagra o eller  sa hanger ja pa beachen. Och vilken beach sen. Turkost vatten och 30 grader varmt. Eftersom ja har fatt lotten att leva ett liv som medlem av det manliga konet, sa har jag och mina medman en annan valdigt fin gava har pa stranden. Vi av det manliga konet hyser nagon mystisk fascination over det kvinnliga brostet. Da halften av strandens kvinnliga besokare solar topless sa ar denna strand som skankt ifran ovan=)
Kvallarna spenderar ja pa strandens beach bar, Buddah Bar och snackar med dom lokala beach bumsen. Lite svart och kommunicera, det blir mycket kroppssprak, nastan sa att man kan bli gymnast efter denna vistelsen.

Det va ytterst schlete att skriva utan dom sista vokalerna sa jag lagger upp bilder istallet. Hoppas ja har tradlost internet nar ja kommer till Phuket sa ja kan anvanda min kara dator istallet. Hall i hatten sa flyger vi!!


Min eminenta bungalowFullt jasbar!


Forsta kvallen pa beachen.Poalaren Sake som ja hanger med om kvallarna, fantastisk individ=)


Vy ifran vattnet pa Buddah Bar.
Ja tar ett dopp i det turkosa vid Bamboo Island.


Idol bild vid samma island.
Jag avnjuter en lugn stund med mina tankar pa min fantastiska balkong.


Nepp, det har duger inte! Att anvanda internet har kostar per minut och eftersom det har en accelleration som en pormask sa kommer ja bli ruinerad om ja ska tanka upp alla bilder som ja hade tankt. Far som sagt hoppas pa att det ar gratis tradlost internet nar ja kommer till hotellet i Phuket.

Nu ska ja dansa ivag te resturangen som ligger har nere vid beachen och avnjuta en Spaghetti Bolognes och en Banana Split till efteratt!

Auf wiedersehen!!

Fridens fantastiska liljor!!
Tommy


Med en näsa av läder!!

Det har nu gått ännu ett par dagar i den här stekande hettan, å det har resulterat i flera saker. Bland annat så känns som om ja numer ligger inne med en lädernäsa. Den har börjat skinnflå dock, så snart är väl det problemet ur världen. Sen så solade ja nog lite för intensivt när ja låg på mage på beachen härom dagen. För när ja kom hem å skulle ta en svalkande dusch så såg ja trots min nakenhet att ja verkade ha vita shorts på mej!? Ja får väl leta upp nån nudist strand här nånstans så ja kan jämna ut brännan=)
Ja har nu varit i detta land i 5 dygn ungefär, å ja har ännu inte käkat nått ifrån det inhemska köket=) Ska försöka klara vistelsen igenom utan att förtära denna förrädiska föda.

Fick även reda på idag utav min nya chef att ja har fått kicken. Den 31:a mars gör herr Nilsson sin sista dag på Arvika Verken å kan därefter titulera sej som arbetslös. Detta firade ja genom att beställa en liten lyxig bungalow på Phi Phi öarna som ska avnjutas nåra dagar innan ja sätter mej på planet hem till den höga norden igen. Ja tar även av mej hatten, bugar å bockar i ren tacksamhet för det är nämligen min käre kusin som har hostat upp kosingen till resan ner å upphället på Phi Phi Island. En kunglig gåva mina vänner, en kunglig gåva.
Här kommer det två små  bilder på vad som komma skall.

 

Hemresedatum är klart nu med, å det blir den 19:e december. För att ja inte ska missa flyget hem så blir ja tvungen att begagna en binge i Phuket natten till den 19:e. Å eftersom det är sista natten i detta magnifika land så tänkte ja att det är lika bra å fläska på ordentligt. Det sved en smula i plånkan, men det är ja värd=) Här kommer det ett par bilder på detta uppehälle.

 

Men som sagt, det är ju ett par dagar dit, så istället kan ja bjuda på lite kort på bland annat när ja leker på beachen. Håll i hatten så kör vi=)


Mitt palmträd som ja låg å filosoferade under häromdagen på beachen.Kusin Morgan tar en walkabout på beachen.Lite hemlängtan till den fjällhöga norden fick man allt när man såg Svea Rikes fana svaja i vinden.En läskeblask var tvunget att avnjutas för å överleva i hettan!!Hade önskat att ja hade haft en gul badanka å lekt med, men ja fick nöja mej med att leka med vågorna.Play session´s over.Å vilken play session det va sen! Ja va mycket nöjd över vad ja hade åstadkommit.Senare under dagen var ju ute på jakt efter en hamburgare ifrån Mackedonka när en thaländsk dam helt plötsligt dansar ut i vägen framför mej från ingenstans!! Per automatik tvärbromsar ja för kung å fosterland, dessvärre så bromsar ja bara med frambromsen, vilket leder till att ja stuper kråke å klotar å får motorcykeln över mej. Men härdad viking som man är så vart det bara skrubbsår utav alltihopa.Ja har ju som sagt slagit vad med mej själv om att ja ska klara denna vistelse i detta land utan att käka nått ifrån det inhemska köket. Så härom kvällen kokake ja en kastrull med spaghetti, ack så gott det var=) Spaghetti, mycket smör å en glas kall mjölk!!Vi fick en kvällsgäst ute på terassen, han kände sej lite ensam så han fick hänga med oss en smula.En av mina bästa vänner här nere, en mycket ödmjuk å vis man, Ronald McDonald.En vanlig afton på nattmarknaden där ja brukar hänga, ytterst trevligt plejs. På tok för mycket flummigt matos i luften dock, men ja är glad för det=)


Så, det va lite mer bilder från orienten. Nu ska ja ner på stan å se om ja kan finna nån som äger en telefon med fax.

Må fridens stjärnor lysa över eder alla!!
Tommy

Hua Hin +2

I skrivande stund så är klockan 21.24 på dag 2 här i Hua Hin å gillet i själen är överväldig! Lugnet har just lagt sej, det är becksvart å 26 grader varmt ute, å det enda som hörs är syrsornas å dom herrelösa hundarnas aftonsång. Harmoniskt som få! Ja har kommit i underfund med att det blir på tok för många intryck under denna resa för att kunna dela med mej allt i ett inlägg när ja kommer hem till Svea rike. Så ja kommer att försöka styra ypp en liten bilddagbok under denna vistelse istället. Morgans granne här på "Tropical Hill" har varit så vänlig att ja får surfa via hans trådlösa nätverk, det ska han ha all heder å tack för=)
Innan ja lägger upp lite bilder här nu så måste ja bara dela med mej av mina första intryck ja fick av Thailand efter det att planet tog mark i fredags förmiddag.

1. Det är rasanes varmt å fuktigt här.
2. Dom kör som dårar i trafiken, som dessutom framförs på vänster sida om mittenstrecket!
3. Folk här har nån märkligt förkärlek till pick-up bilar, å dom är sprillans nya oxå!?
4. Mitt favvoträd i hela vida världen växer fritt här, kokospalmen!
5. Av nån konstig anledning strövar kossor fritt på dom mest konstiga ställena här, tex. på gräsremsan mellan motorvägsfilerna!?

Det va ett par av dom första intrycken ja fick när ja kom till detta förunderliga land. Här kommer det ett par bilder från dom första två dagarna här i Hua Hin. Enjoy!


En vy man möts utav när man ställer sej på balkongen utanför mitt sovrum.Ena halvan av mitt sovrum. Å vilken storlek på sängen sen!! Ja skulle kunna få plats med halva Hua Hins befolkning i den bingen! Eller kanske inte, men en nätt liten dam skulle allt få plats=)En helt vanlig afton vid Tropical Hill=)Mitt favvoträd in action, kokospalmen!!Disiga mornar hör årstiden till, så sikten på morgonkvisten är inte optimal. Men va gör det när man trots dis har fått solbränd näsa idag=)Det finns inte mycket som kan trollbinda en så mycket som att se å höra när massiva vågor rullar in mot land. Harmonin va total!Hjälm är tvunget att bäras på hjässan enligt lag för att få framföra moped på dom Thailändska vägarna.Dessa arma "straydogs" vimlar det av här i Hua Hin. Ja vill ju bara göra dom glada!Vi tog en tur upp till Buddhist templet som ligger högt ute på en udde här. Det första man möts av är en herrelös hund som tar sej en powernap på den lokala bänken=)På denna heliga plats yrade det omkring en sjuhelsikes massa apor med. Fantastiskt roliga djur det där=) Dom är ju nästan som oss människor, fast annorlunda=)När ja gick där bland alla apor å yrade så frös ja till i ren fasciantion å medlidande. Denna gigantiska scrotum kan bara betyda en sak..... den stackars saten får inte ligga!Lyckligtvis så fick andra individer i gruppen göra detta=) Observera va roligt honan tycker denna ädla konst är=)Lite smått generad valde ja att lämna turturduvorna ifred å gick å matade smågrabbarna i gruppen istället.Ja kände mej lite som Robin Hood, ja tog ifrån dom rika å gav till dom fattiga=)Ja är förvirrad... ja tappade räkningen på trappstegen när ja va halvvägs upp till templet...Väl uppe möts man av den här bedårande "straydogen", det gör ont i mej att man inte får gå fram å lägga armen om honom å säga att "Don't you worry, everything is gonna be alright" Eller ja, får får man ju, om man är villig att bli bjuden på nån mystisk tropisk sjukdom.Ja blickar ut över havet ifrån toppen.Vy över Hua Hin ifrån templet.

Så, det va nåra intryck å upplevelser so far. Ja återkommer här framöver med mer bilder ifrån denna eminenta resa.
Until then, krama en vän, har du ingen vän så ge dej själv en stor bamsekram=)

Fridens fantastiska liljor!!


 


D-Day.......+6

Håll i hatten mina fränder! Idag smäller det bannemej! Idag lämnar ja Svea Rikes underbara nejder för att bege mej till Thailands glimrande vita stränder!
Ja har kysst min mor farväl, ja har sagt till min flicka, Flo: "Du, ja kommer igen!" Så nu är det dax!!!Hoppas ni alla får en förtjusande december med mången snöflinga å hårda klappar=)

Catch you on the flipside!

Fridens underbara liljor!!!
Tommy


RSS 2.0